Annonce
Erhverv

Investorer fra Esbjerg køber sig ind i dansk it-genbrugsgigant

Investeringsselskabet Brygge Partners administreres her fra advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius i kontordomicilet White House ved Esbjerg Havn. Brygge Partners, som medejes af en række lokale investorer, har netop købt sig ind i it-genbrugs-virksomheden Tier1 Asset A/S i Allerød. Foto: Google Streetview
Det Esbjergbaserede investeringsselskabet Brygge Partners fra Esbjerg overtager godt en tredjedel af ejerskabet virksomheden Tier1 Asset A/S i Allerød for et uoplyst beløb. Tier1 Asset er førende i Europa inden for genanvendte computere og gør årligt 250.000 brugte enheder klar til gensalg, hvilket typisk fordobler udstyrets levetid og sparer miljøet for 36.000 ton CO2-udledning om året.

Esbjerg: Det succesfulde investeringsselskab Esbjerg Brygge Invest har ikke alene taget navneforandring til Brygge Partners, det har samtidig fået et søsterselskab, Brygge Partners II A/S, som allerede nu har foretaget sin første store investering.

Brygge Partners II, som ejes af en kreds af jyske erhvervsfolk, herunder lokale i selskabet CNP Holding II, Esbjerg ApS med advokaterne Peter Kirk Larsen og Corna Levin Munch og fiskeskipper Niels Arne Hounisen samt Henning G. Kruses familiens selskab, Familieselskabet Kruse ApS, har overtaget 37,5 procent af virksomheden Tier1 Asset A/S i Allerød nord for København.

Tier1 Asset er førende i Europa inden for genanvendte computere og gør årligt 250.000 brugte enheder klar til gensalg, hvilket typisk fordobler udstyrets levetid og sparer miljøet for 36.000 ton CO2-udledning om året.

Annonce

Ombejlet virksomhed

I forhold til Allerød-virksomhedens driftsrentabilitet oplyses det, at Tier1 Asset i regnskabsåret 2019/20 opnåede et bruttoresultat på 40,1 millioner kroner og et EBITDA resultat (resultat før renter, afskrivninger og skat​, red.) på 10,5 millioner kroner. Og den mangeårige vækst er fortsat ind i indeværende regnskabsår, hvor EBITDA resultatet forventes styrket betydeligt med et niveauskifte i forhold til tidligere år.

- Markedets store efterspørgsel på bæredygtige løsninger betyder, at Tier1 Asset har et stort vækstpotentiale, som vi gerne vil være med til at forløse gennem aktivt ejerskab, siger Kent Ernst Hansen, der er direktør i Brygge Partners, og uddyber:

- Som ved andre investeringscases er vi bevidst gået efter at lade den hidtidige ejer fortsætte som majoritetsejer og fortsat lede selskabets drift, mens vi som investorer deltager aktivt i bestyrelsen og som sparringspartnere.

Sådan fungerer Tier1 Assets forretningsmodel

Forretningsmodellen for Tier1 Asset er at opkøbe computere - og i mindre omfang tablets og mobiltelefoner - i store bundter hos fx banker og internationale revisionsfirmaer, som ønsker at agere miljøvenligt og samtidigt få noget for deres brugte udstyr.

Tier1 Asset sørger for at slette al data, rense maskinerne og om nødvendigt udskifte tastatur, skærm, batteri osv., ligesom der bliver installeret styresystemer med gyldige licenser ligesom ved fabriksnye produkter. Tier1 Asset yder tilmed en fornyet produktgaranti på de brugte enheder.

Det hele bliver styret i en stram og dokumenterbar ISO-certificeret produktionsproces, hvor alt kan spores. Den stramme kvalitetsstyring har styrket store virksomheders tillid til, at Tier1 Asset får slettet alle data og håndterer elektronikskrot efter reglerne.

I den anden ende kan distributører, forhandlere og kunder være sikre på, at det genanvendte udstyr er i orden og 20-30 procent billigere end tilsvarende, nyt udstyr.

Stifter og administrerende direktør Peter Hemicke vil fremover eje 57,5 procent af Tier1 Asset, mens bestyrelsesformand Lars Aaen køber de resterende fem procent af aktierne i selskabet.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der været mange følere ude efter Tier1 Asset, fordi vi er markedsleder i en bæredygtig vækstbranche. Men jeg er slet ikke færdig med at vækste virksomheden og valgte at sige ja til Brygge Partners, fordi jeg kunne fortsætte som majoritetsejer og lede virksomheden til fortsat vækst. Andre væsentlige faktorer er, at vi har en god kemi, og at de kommer med nogle erfaringer og kompetencer, som kan blive meget værdifulde for Tier1 Asset, siger firma-stifteren, der grundlagde Tier1 Asset i 2001.

Annonce

Kigger efter bestemte selskaber

Foruden de før nævnte Esbjergbaserede ejere er investorerne i Brygge Partners II A/S vægtige erhvervsfolk som Lars Gantzel Pedersen fra Ikast (Danspin A/S), Familien Tygesen fra Tønder (Tygesen Company), familien Poulsen (KPC) og Poul Sand (Poul Sand A/S) fra Herning.

Forretningsmodellen for Tier1 Asset er at opkøbe computere - og i mindre omfang tablets og mobiltelefoner - i store bundter hos fx banker og internationale revisionsfirmaer, som ønsker at agere miljøvenligt og samtidigt få noget for deres brugte udstyr. Foto: Michael AltschulVisuelmedie

Brygge Partners foretager langsigtede investeringer i unoterede selskaber med stort udviklingspotentiale, hvor der vurderes at være en god og dynamisk ledelse, som fortsat kan lede virksomheden gennem en vækstfase.

I sine fire års levetid har Brygge Partners indtil videre investeret i 11 selskaber. Investeringerne i de ti første selskaber er samlet i Brygge Partners 1, mens Tier1 Asset er den første investering for Brygge Partners II.

Parterne oplyser ikke hvad overtagelsen af aktierne i Tier1 Asset beløber sig til. Bestyrelsen i Tier1 Asset udgøres fremover af Lars Aaen (formand), Peter Hemicke, Kent Ernst Hansen samt et endnu ikke offentliggjort eksternt medlem.

Annonce
Annonce
Fyn

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Annonce
Fyn For abonnenter

Til at begynde med havde Per lager under dobbeltsengen: I dag leger Søndersøvirksomheden med de helt store på markedet

Annonce
Erhverv

Dansk erhvervsliv øjner grønne ordrer efter tysk valg

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: Iværksætterselskaber synger på sidste vers

Erhverv

Klumme: Det betaler sig at skrue ned for mandehørmen

Erhverv

Klumme: Tønder med både tiltrækning og fastholdelse

Sydjylland

Robotter fra Vejen arbejder i 15 meter høje bølger på rejetrawler i barskt klima: - De er så stor en succes ombord, at vi netop har bestilt anlæg nummer tre

Sydjylland For abonnenter

Unge Kolding-drenge producerer medicinsk cannabis: - Vi vil gerne give folk med smerter noget håb

Erhverv

Klumme: Næste generation af ejerskifter venter lige om hjørnet

Annonce