Annonce
Erhverv

Intet vækst-verdensmesterskab til Kvadrat: Indisk insulin-producent tog international titel

Anders Byriel og Mette Bendix står i spidsen for den globale design- og tekstilvirksomhed Kvadrat. De er begge anden generation i virksomheden, som deres fædre stiftede. Han har titel af administrerende direktør, mens hun bærer titlen Product Director (produktdirektør). Foto: Kvadrat
EY World Entrepreneur Of The Year fandt torsdag aften 4. juni sin vinder 2020 i Dr. Kiran Mazumdar-Shaw, stifter af den indiske medicin-virksomhed Biocon Limited ved et virtuel show livestreamet i 115 lande over hele verden. Danske Kvadrat blev fremhævet for sin bæredygtige forretning i finaleshowet.
Annonce

VIRTUELT: En virtuel fest for verdens mest ustoppelige entrepreneurer i en ekstraordinær tid.

Sådan blev den 20. internationale finale i vækst-verdensmesterskabet EY World Entrepreneur Of The Year. For sådan måtte det være denne gang på grund af den verdensomspændende pandemi.

Aftenens vært var Emma Crosby på årets virtuelle program streamet ud til 115 lande i stedet for fysisk fremmøde i Monaco, og hun var i vante omgivelser, fordi tv-seere af CNBC Europe, Sky og BBC News vil kunne genkende hende. Hun bød fra start velkommen til Stasia Mitchell - EY Global Entrepreneurship Leader fra San Diego, Californien - som satte ord på nogle af fællestrækkene i finalefeltet, som talte repræsentanter fra i alt 41 lande:

- Vores entreprenuerer går ind i udfordringer for at vinde. De sætter deres hold og finder løsninger, og det gælder også mødet med Covid-19, hvor videndeling og åben kommunikation har vist sig som et endnu stærkere karaktertræk end tidligere, lød det indledningsvist.

Tony Fernandes, administrerende direktør og medstifter af Malaysias største flyselskab AirAsia og flere af finalisterne fulgte i aftenens løb trop, da de fremhævede:

- Enhver krise er også en mulighed.

EY World Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere i verden.
  • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres af den globale revisions- og konsulentvirksomhed Ernst & Young i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækstkonkurrence, der internationalt bliver afholdt for 33. gang.
  • Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, blandt andet entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.
  • Den globale finale - EY World Entrepreneur Of The Year - blev på grund af Covid-19 pandemien denne gang afviklet virtuelt fra Monaco torsdag aften 4. juni. Finalister havde i ugerne op til finaleshowet været til et virtuelt jury-møde.
  • Design- og tekstilvirksomheden Kvadrat A/S fra Ebeltoft på Djursland deltog i finalen som Danmarks repræsentant.
  • Følgende lande var repræsenteret i årets finale: Argentina, Aserbajdsjan, Belgien, Østrig, Brasilien, Canada, Chile, Kina, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Hong Kong, Ungarn, Indien, Indonesien, Irland, Italien, Japan, Liechtenstein, Malaysia, New Zealand, Norge, Filippinerne, Peru, Polen, Rusland, Serbien, Singapore, Slovakiet, Sydafrika, Sydkorea, Sverige, Schweiz, Taiwan, Tyrkiet, Storbritannien, USA og Vestafrika (region).
  • I 2019 vandt amerikanske Uptake Technologies med administrerende direktør (CEO) Brad Keywell i spidsen.

Annonce

Bæredygtighed og diversitet

De danske finalister Anders Byriel og Mette Bendix fra design- og tekstilvirksomheden Kvadrat A/S fra Ebeltoft på Djursland var nået frem til det virtuelle slutshow ved først at vinde regionskonkurrencen i Midtjylland og dernæst landsfinalen i København tilbage i november.

Nogle af hovedpunkterne, som Kvadrat fik med sig ind i finalen, var en fordobling af virksomheden på fem år, samarbejde med førende designer og arkitekter over hele verden i et stort fællesskab, samt en ledelse, hvor andelen af mænd og kvinder er fifty-fifty.

Anders Byriel og Mette Bendix er begge anden generation i virksomheden, som de overtog efter deres respektive fædre omkring årtusindskiftet. Siden er Kvadrat vokset fra at være et dansk brand til at være en global virksomhed med 900 ansatte - 200 i Danmark og 700 i datterselskaber rundt i verden.

Kvadrat har gennem årene blandt andet leveret tekstiler til ikoniske bygninger som Museum of Modern Art i New York og Guangzhou Opera House i Kina.

I finaleshowet blev bæredygtighed nævnt som et af vigtigste kriterier anno 2020, og her blev Kvadrat fremhævet som det første lysende eksempel i præsentationen om emnet. Herefter fulgte både norske Vestre (møbelproduktion) og svenske Apotea (online-apotek). Et klart statement på, at Skandinavien er langt fremme, netop når det handler om bæredygtighed.

Annonce

Og vinderen blev...

Efter en times virtuel rundtur til det meste af verden kunne Emma Crosby ikke holde på spændingen længere. Carmine Di Sibio, EY global formand og administrerende direktør, fik æren af at åbne kuverten og præsentere årets EY World Entrepreneur Of The Year 2020.

Og vinderen blev Dr. Kiran Mazumdar-Shaw, bestyrelses-forperson for medicinalvirksomheden Biocon Limited i Bangalore, Indien, der er en af verdens førende insulin-producenter. Hun stiftede virksomheden for 42 år siden - i 1978 - for blot 500 US dollars (godt 3200 kroner), og i dag er der tale om et af Asiens førende biotech-selskaber, der beskæftiger flere end 11.000 medarbejdere.

Kiran Mazumdar-Shaw har tidligere også vundet international anerkendelse med en placering på Forbes liste over verdens 100 mest powerfulde kvinder og på Time Magazines Top-100 over verdens mest indflydelsesrige personer.

Kvadrat A/S

Blev stiftet af Erling Rasmussen og Poul Byriel i 1968.

Hovedsædets adresse har alle årene været i Ebeltoft.

I dag ledes Kvadrat af de to stifteres børn: Anders Byriel og Mette Bendix.

Er i dag en af Europas største leverandører af teknologisk nyskabende design- og moderne kvalitetstekstiler med fokus på innovation, partnerskaber og globalisering.

Beskæftiger 900 ansatte og har 37 showrooms verden over. Flere er på vej - blandt andet i USA.

I sit seneste regnskab for 2018: Resultat før skat på 113 mio. kroner, omsætning 801 mio. kroner, bruttofortjenesten voksede fra 192 mio. kroner i 2017 til 231 mio. kroner i 2018. Egenkapitalen er nu på 393 mio. kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce