Annonce
Sydjylland

Innovativt ægtepar bag sønderjysk sodavandssucces

Jan og Camilla Kruse Hansen har haft stor succes med salget af sodavand af høj kvalitet - men det stopper ikke her, lover parret. Foto: Carsten B. Grubach
Brusende begejstring er nået helt til Sydkorea.
Annonce

SKÆRBÆK: For to år siden, i marts 2018, var forventningerne store.

Ægteparret Jan og Camilla Kruse Hansen var godt klar over, at de havde fundet en både indbringende og interessant niche med produktionen af økologisk sodavand af høj kvalitet. Ingen tilsætningsstoffer, ingen aromaer, ingen konserveringsmidler, men den rene vare udviklet af Jan Kruse Hansen og tappet på det økologiske bryggeri i Ørbæk ved Nyborg.

Supermarkederne havde så småt fået øjnene op for produkterne fra Macarn, som den lille iværksættervirksomhed med adresse på Søndervang i Skærbæk i Sønderjylland kaldte sig på skotsk vis. Macarn betyder Arne søn, og det er lige, hvad Jan er.

Camilla var i marts 2018 lige trådt ind i virksomheden for at tage sig af regnskab og marketing. I dag, to år senere, møder vi dem i Skærbæk, hvor det udvidede lager bugner af paller med sodavand. De har fået succes – og helt nye roller.

- Salget af økologisk sodavand voksede meget. Vi er i de fleste af Coops butikker, i Sallings supermarkeder og på en række festivaler, og vi fik sat sodavanden sådan i scene, at den gik mere over mod cocktails. Vi havde et godt samarbejde med Ørbæk Bryggeri, som også har et destilleri i Nyborg, og så solgte vi i sommeren 2019 Macarn-brandet til Naturfrisk, som ejer bryggeriet og destilleriet, og vi fik aktier i Naturfrisk Group, fortæller parret.

Økologiske private label-sodavand fra The Green Oak står i dag på mange hylder i de danske supermarkeder. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce

Fynsk og fransk

Jan Kruse Hansen blev i samme forbindelse ansat som salgs- og marketingdirektør i Naturfrisk Group, som bryggeriet og dets øvrige virksomheder blev omdannet til og bruger nu meget af sin tid på at være i Ørbæk, mens Camilla Kruse Hansen er blevet direktør i parrets nye selskab, The Green Oak, som sælger private label økologiske sodavand og importerer økologiske franske sodavand, som sælges i de danske supermarkeder. Et marked, hvor The Green Oak ikke har den store konkurrence.

Jan og Camilla Kruse Hansen ser et stort potentiale for Macarns økologiske sodavand i Asien.

- Vi sælger allerede en del i Sydkorea, hvor dansk økologi er meget efterspurgt, fortæller parret, der stadig er brusende begejstret for deres sodavandsprodukter.

Jan er stadig engageret i at udvikle nye typer, mens Camilla forsyner supermarkederne med private labels og fransk import. Men på længere sigt vil der komme nye produkter til, røber hun uden at gå i detaljer.

Hun har sideløbende med direktørjobbet i The Green Oak taget et kursus i digital markedsføring og er således godt klædt på til fremtidige udfordringer.

Annonce

Ud i verden

- Efter at have solgt Macarn har vi fået en frihed, som gør det hele meget mere afslappet, selv om vi stadig arbejder meget, siger parret.

- Det gav god mening at sælge, det lå ligesom i kortene. Det går hurtigere med innovation - vi arbejder blandt andet på en cocktailsirup - og vi har mulighed for at komme mere ud i verden med Naturfrisk Group, som har et helt andet setup, og vi kunne ikke have vokset ret meget mere, hvis vi havde været alene, fortæller de.

Parret er klar til at tage ud på messer, når den globale sundhedstilstand tillader det - en messe i Singapore blev tidligere på aflyst på grund af coronavirus.

Imens arbejder Camilla på nye tiltag – de skal være økologiske, have fokus på det bæredygtige og være i pagt med FN’s 17 verdensmål – mens Jan ikke blot skal sælge de syv varianter, der findes af Macarns økologiske kvalitets-sodavand, men også videreudvikle nye.

- Jo, der kommer til at ske ting og sager, lover det succesfulde ægtepar, der i 2018 modtog Tønder Kommunes Iværksætterpris og altså langt fra har tænkt sig at hvile på laurbærrene.

Lageret i Skærbæk bugner af sodavand, der skal ud af døren. Her ses Jan og Camilla Kruse Hansen ved et større parti, der skal ud i Rema 1000-butikkerne. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Sydjylland

Elevatorfirma i ny optur

Annonce
erhvervplus

X-Yachts får motor på

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce