Annonce
Iværksætter

Inger havde drømmen – erhvervsrådet hjalp med det praktiske

Inger Bech producerer mobilfilm og lever af det. Erhvervsrådet hjalp hende på vej til at blive fuldtids-iværksætter. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Inger Bech elsker at fortælle historier. Nu lever hun af at producere videoer optaget med mobiltelefonen.
Annonce

BORRIS: De 859 indbyggere i Borris, fem kilometer øst for Skjern, bor lidt uden for Alfarvej.

Men netop derfor kan man få mere hus for pengene i skøn natur, og uden for de større byer kan man få store erhvervsgrunde til små penge, og så er her adgang til en stabil arbejdskraft. Det er der bare ikke så mange, der har opdaget – men bare rolig: Inger Bech er på sagen!

Udstyret med en passion for at fortælle historier, en mobiltelefon og ekstra lys og mikrofoner filmer hun løs for virksomheder i hele Ringkøbing-Skjern Kommune. Og det går så godt, at hun siden foråret har været iværksætter på fuld tid.

- Da min mand og jeg flyttede her til Borris, blev jeg overvældet over, hvor meget der sker her. Jeg fik sådan en lyst til at fortælle om det, så jeg bombarderede blandt andet vores regionale tv-station TV/Midt-Vest med tips om det, der sker herude, fortæller Inger Bech.

Tv-stationen var imponeret over hendes evner til at spotte en god historie og inviterede hende med på kursus for ”Mobilholdet”, et frivilligt korps af seere, som optager små videoreportager til tv. Her fik Inger Bech tekniske tips og lyst til at eksperimentere mere med video.

- Jeg begyndte at lege med det og fik noget feedback, så jeg blev bedre og bedre. Og efterhånden begyndte andre landsbyer og virksomheder at kontakte mig for at spørge, om jeg også kunne filme noget for dem. Det var ved at tage overhånd som fritidsprojekt, så jeg oprettede et cvr-nummer, og så tænkte jeg, at ”nu får jeg da ro!” – men der skete det modsatte, siger Inger Bech og ler hjerteligt.

Set i bakspejlet, så har jeg taget alt for lidt for de første opgaver. Der er jo alt muligt, som skal regnes ind, når man er selvstændig.

Inger Bech, iværksætter

Annonce

Svært at sætte prisen

Den første betalte opgave løste hun for den lokale Borris Karosserifabrik, som bygger og servicerer lad til lastbiler. Og som ringe i vandet har Inger Bechs mobilvideo-firma bredt sig længere og længere ud i det vestjyske.

- Jeg havde egentlig aldrig haft ambitioner om at blive selvstændig, så jeg vidste ikke, hvordan man gjorde. Hvordan håndterer man bogholderi? Hvilket regnskabsprogram er godt? Skal man have en revisor? Og hvad skal man tage for opgaverne? Det kunne erhvervsrådet heldigvis hjælpe mig med, siger Inger Bech.

Især prissætning var en udfordring for den nye iværksætter.

- Set i bakspejlet, så har jeg taget alt for lidt for de første opgaver. Der er jo alt muligt, som skal regnes ind, når man er selvstændig: Udstyr, forsikringer, revisor, kørsel – ja, og feriepenge! Så vi fik talt om det, og erhvervsrådet viste mig eksempler på, hvad andre tager for opgaverne, og så hjalp de mig med at ideer til nogle pakketilbud, fortæller hun.

Annonce

Netværk giver kunder

Samtidig blev hun inviteret inden for i erhvervsrådets netværk af flere end 500 virksomheder.

- De præsenterede mig for medlemmerne i et nyhedsbrev, og jeg har deltaget i netværksmøder, så det har – sammen med omtale i vores lokale dagblad og regional-tv - givet adgang til nye opgaver, siger hun.

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd har valgt, at iværksættere er gratis medlemmer det første år. Derefter koster det 600 kroner om året for enmandsvirksomheder og lidt mere for større virksomheder.

Inger Bech har ikke haft tid til at oprette en hjemmeside, men man kan se nogle af hendes videoer på firmaets Facebookside: www.facebook.com/IngerBechMobilfilm

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce