Annonce
Sydjylland

Ingeniørfirma fra Esbjerg rykker i superligaen: - Vi forventer at skulle ansætte mange nye medarbejdere i 2021

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Ingeniør’ne med hovedsæde i det forhenværende posthus i Jernbanegade i Esbjerg fortsætter sin forrygende udvikling med nye store prestigeprojekter flere steder i landet. Forleden havde partner og direktør John Andresen besøg af blandt andet borgmester Jesper Frost Rasmussen. Foto: Christer Holte/Business Esbjerg
Ingeniør’ne fra Esbjerg rider på en succesfuld bølge. I løbet af de seneste år har den rådgivende ingeniørvirksomhed positioneret sig blandt de største spillere herhjemme med opgaver med omfattende byggeri for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og senest opførelsen af Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles kommende domicil ved siden af DR Byen på Amager.

Esbjerg: Den rådgivende ingeniørvirksomhed Ingeniør’ne med hovedsæde i det forhenværende posthus i Jernbanegade i Esbjerg fortsætter sin forrygende udvikling og med nye store prestigeprojekter flere steder i landet. Med afdelinger i Odense, Aarhus og Kolding samt stor fremgang på medarbejdersiden, er virksomheden ved at blive en af landets største og mest toneangivende ingeniørvirksomheder.

Mens Ingeniør’ne på hjemmebanen i Esbjerg blandt andet er kendt for sin deltagelse i kontordomiciler for Det Faglige Hus ved Esbjerg Lufthavn, Claus Sørensen Ejendommes kontordomicil ved Esbjerg Strand og Esvagts kontorbygning ved kajkanten på Esbjerg Havn, er Ingeniør’ne i den grad også rykket ud over bygrænsen.

For eksempel er den Esbjerg-baserede virksomhed for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse ved at gennemføre et omfattende nybyggeri på en række af Hærens etablissementer rundt i hele landet, hvor Ingeniør’ne totalrådgiver og varetager projekteringsledelsen samt ingeniørprojekteringen på alle otte kaserner. Derudover skal Esbjerg-virksomheden stå for at levere ingeniørydelser i forbindelse med opførelsen af Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles kommende domicil ved siden af DR Byen på Amager.

Annonce


Det er jo fantastisk at se en Esbjerg-virksomhed, der har så store visioner og som forstår at gribe de forretningsmuligheder, der byder sig til. Og så er det jo ekstra glædeligt at høre, at de trods vokseværk stadig har tænkt sig at fastholde deres base her i byen, så de også har hovedsæde i Esbjerg i fremtiden.

Karsten Rieder, erhvervschef, Business Esbjerg


Og for Region Syddanmark arbejdes der p.t. på fire store projekter i forbindelse med det nye OUH (Odense Universitets Hospital), ligesom der projekteres flere store renoveringsprojekter for boligforeninger i hele landet. Alt i alt, store projekter fordelt over flere segmenter og i hele landet.

- Der er godt gang i hjulene rundt omkring og alene siden coronakrisen har vi budt velkommen til 60 nye kolleger. Vi forventer fortsat at skulle ansætte mange nye medarbejdere i 2021, fortæller John Andresen, der er administrerende direktør og partner, i en pressemeddelelse.

En anden kaliber

Ingeniør’ne, der har sin oprindelse i firmaet Frits Nielsen & Jørn Juul Christensen A/S og næste år kan fejre 50-års fødselsdag, er på få år vokset fra en mindre lokal rådgivende ingeniørvirksomhed til at være Region Syddanmarks største rådgivende ingeniørfirma inden for byggeri.

Med de mange nyansættelser og store projekter i ordrebogen har Ingeniør’ne taget endnu et skridt op.

- De sidste tre-fire år er vi kommet op i en anden kaliber, hvor vi nærmer os top 10 over de største ingeniørvirksomheder i Danmark. Det er der ikke så mange, der ved, da vi måske ikke er helt gode nok til at prale af vores projekter. Men vi kan altså det samme som de helt store, blot på en smidig og enkel måde, hvilket vores medarbejder tiltrækkes af, siger John Andresen i pressemeddelelsen.

Ingeniør'ne har siden marts sidste år oprustet kraftigt på medarbejderfronten. På lidt mere end et år er der således ansat 60 nye medarbejdere. Foto: Christer Holte/Business Esbjerg.

Virksomheden har ikke mindst været begunstiget ved at være en del af en byggebranche, der for alvor har oplevet fremgang under coronakrisen, ligesom den positive udvikling er resultatet af en strategisk beslutning, der blev truffet for et par år siden.

- For nogle år siden besluttede vi, at vi ville have flere offentlige opgaver. Det har betydet, at den del i dag står for cirka 60 procent af vores opgaver. Det har vist sig at være rettidig omhu, da vi dermed fik drejet kursen i tide før coronakrisen, og jeg tør næsten ikke tænke på, hvordan det havde set ud, hvis vi ikke havde gjort det, beretter direktøren, som samtidig peger på en anden væsentlig forklaring på succesen.

Annonce

Forbliver i Esbjerg

- Det er vores medarbejderes fortjeneste, at vi er kommet hertil. Selvom vi er vokset en del i antal, er vi stadig en sammentømret enhed, hvor alle tager ejerskab. Her er det ”vi” og ikke ”jeg”, der vinder en aftale, da alle medarbejdere er til for at skabe glæde og succes samt ikke mindst gennemarbejdet projekter, forklarer John Andresen.

Forleden var Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen, som sammen med Business Esbjergs erhvervschef Karsten Rieder og Esbjerg Kommunes direktør for Teknik & Miljø Erik Jespersen på besøg hos Ingeniør’ne, og Business Esbjergs erhvervschef Karsten Rieder glæder sig over Ingeniør’nes markante vækst.

- Det er jo fantastisk at se en Esbjerg-virksomhed, der har så store visioner og som forstår at gribe de forretningsmuligheder, der byder sig til. Og så er det jo ekstra glædeligt at høre, at de trods vokseværk stadig har tænkt sig at fastholde deres base her i byen, så de også har hovedsæde i Esbjerg i fremtiden, siger Karsten Rieder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Forfatter Peter Borbergs har været fascineret af Piet Hein siden 1990'erne: Må knibe sig selv i armen over kildematerialet til stor biografi

Annonce