Annonce
Erhverv

Ingen flotte forkortede titler her: Smeden og bogholderen har styr på den rustfrie butik

Bogholderen (tv.) og smeden ved en af firmabilerne, der stadig har den gamle adresse på bagsmækken. Foto: Carsten B. Grubach
Vestjysk Rustfri Montage er samlet i ny domicil og har ingen problemer med at skaffe arbejdskraft.

VARDE: Duften af nye lokaler er umiskendelig, når man træder ind på kontorgangen på Brolæggervej.

Siden januar i år har Vestjysk Rustfri Montage holdt til her efter opførelsen af en ny hal, som bidrager til samlingen af en virksomhed, der har holdt til i ikke færre end syv bygninger i Varde, men nu er koncentreret i tre bygninger ved siden af hinanden.

I en af kontorerne sidder smeden og bogholderen. Herfra styrer de Vestjysk Rustfri Montage og de i alt 45 ansatte, der i produktionen arbejder med CNC bearbejdning, sandblæsning, glasblæsning, rustfri, arbejde i sortjern, vandskæring og laserskæring.

Annonce

De kunne kalde sig CEO og CFO, administrerende direktør og økonomidirektør, men de titler ligger slet ikke til smeden Brian Bloch og bogholderen Johnny Dalgaard Bach.

Vi er i Vestjylland, hvor arbejdsindsatsen og funktionen betyder mere end flotte forkortede titler. Og Brian Bloch, der ejer Vestjysk Rustfri Metal ApS, er da også ganske nøgtern og afklaret i sin fortælling om virksomhedens positive udvikling de senere år.

Superheldige

- Man er jo altid lidt grådig og vil have mere, end man kan få. Vi er superheldige med det, vi har fået, vi har været godt stillet, men er heller ikke kommet sovende til det, siger smeden, mens bogholderen lytter med i baggrunden.

- Vores kunder er hovedsageligt fra fødevare- , kemi- og medicinalindustrien, så vi har nok at lave der, og så har vi en sortjerns-afdeling med bygningstål og trapper. Vi prøver på at være en okay bred butik, vi tager de ordrer ind, folk kommer med – lige fra den lillebitte opgave til procesanlæg til fødevareindustrien.


Da pandemien brød ud, havde vi lige støbt det første til den nye hal. Så der følte vi, at vi stod for foden af bjerget, mens der var uvejr på toppen. Men det er gået godt, og vi er kommet igennem det.

Brian Bloch, Vestjysk Rustfri Montage


- Vi er underleverandører, arbejder med service og montage, og har blandt andet slagterier, kartoffelfabrikker og pastafabrikker blandt vores kunder. Vi er over hele landet, men skal altid overveje, om arbejde på Sjælland kan betale sig, hvis vi skal sende dem derover i en bil, og de skal overnatte. Vi arbejder også i Tyskland, hvor vi i dag har to mand nede til noget reparation, siger Brian Bloch, der på vanlig vestjysk vis holder både kundekartotek, ordrebeholdning og økonomiske forhold tæt inde til kroppen. Derfor vil han heller ikke ud med prisen på nybyggeriet.

Et kig i det Centrale Virksomhedsregister (CVR) viser, at Vestjysk Rustfri Montage ApS efter et overskud på 960.000 kroner i regnskabsåret, der sluttede 30. juni 2020, har en solid egenkapital på 4,5 millioner kroner.

Smeden/direktøren lægger de store linjer sammen med bogholderen/økonomidirektøren og en værkfører, og de kan sammen glæde sig over, at Vestjysk Rustfri Montage i modsætning til mange andre virksomheder i det vestjyske ikke har problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Flere udvidelser

  • Vestjysk Rustfri Montage ApS har eksisteret siden 1989, da Michael Krogh Jørgensen startede i lokalerne på Møbelvej i Varde.
  • I 2012 overtog Brian Bloch og Dennis Nielsen virksomheden. Sammen drev de Vestjysk Rustfri Montage ApS frem til 1. juni 2017, da Dennis solgte sin andel af virksomheden til Brian Bloch.
  • Siden 1989 har Vestjysk Rustfri Montage udvidet flere gange, og der er flere gange i perioden lavet til- og ombygninger på hallerne på Møbelvej.
  • I 2014 startede virksomheden en sortjerns-afdeling på Glarmestervej.
  • I 2018 blev der etableret et bearbejdningsværksted på Glarmestervej og i 2019 et værksted til læserskæring på Tømrervej.
  • I 2020 blev der bygget et nyt domicil på flere end 4600 kvadratmeter med værksteder, lager og kontorfaciliteter.
  • I en film på www.vrm.dk fortæller Brian Bloch om tilblivelsen af det nye domicil.

- Vi har en god forretning og giver vores folk nogle vilkår, så de føler sig godt tilpas i vores butik. De fleste kommer fra nærområdet, og næsten alle er faglærte, siger Brian Bloch, der selv blev udlært som smed i en lokal virksomhed.

Vestjysk Rustfri Montage leverer hovedsageligt til fødevare- , kemi- og medicinalindustrien. Foto: Carsten B. Grubach

Lidt nervøsitet har der dog været undervejs i den gode forretning, Brian Bloch har været eneejer af siden 2017.

- Da pandemien brød ud, havde vi lige støbt det første til den nye hal. Så der følte vi, at vi stod for foden af bjerget, mens der var uvejr på toppen. Men det er gået godt, og vi er kommet igennem det.

https://modules.wearehearken.eu/jfm-erhvervplus/embed/7330.js
Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Annonce
Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Østjylland

Netselskaber står bag ny platform til installationstilmelding

Økonomi

Klumme: Aktiefesten ebber ud – men musikken spiller videre i 2022

Annonce