Annonce
Vestjylland

Ikke set siden før finanskrisen: Meget få ledige lagerlokaler i Vestjylland

Ejendomsmæglerne har ikke set så få ledige lagerhaller siden før finanskrisen. Arkivfoto: Thomas Maxe
Annonce

VESTJYLLAND: Der har ikke været så få ledige lager- og produktionslokaler i Vestjylland i næsten 11 år, viser tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk.

Opsvinget har ifølge Nordicals og EDC Erhverv Herning både betydet, at landsdelens virksomheder udvider, og at firmaer udefra jagter lokaler i området.

Flere års opsving har betydet så stor efterspørgsel på lagerhaller, logistikejendomme og fabrikshaller i Vestjylland, at tomgangen ikke har været lavere siden april 2008.

- Da tomgangen toppede, i midten af 2013, stod 4,6 procent af lager- og produktionslokalerne i området tomme, og det var højere end på landsplan, siger Mette B. Dehn, kommunikationsansvarlig i Ejendomstorvet.dk og fortsætter:

- Men siden er der kommet liv og aktivitet i flere lokaler kvartal for kvartal. Ved indgangen til 2019 er tomgangen nede på 1,7 procent, og det er både lavere end landsgennemsnittet og det laveste i mere end 10 år.

På landsplan er lige godt 1500 lager- og produktionslokaler udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk. 115 af dem ligger i Vestjylland:

Flest har Herning og Viborg kommuner med 29 og 24. Derefter kommer Ikast-Brande med 19, Ringkøbing-Skjern med 14, Holstebro med 13 og Skive med 9. I Lemvig og Struer kommuner er det aktuelle udbud mere begrænset med blot fem henholdsvis to lokaler.

Ejendomstorvet.dk er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce