Annonce
Sydjylland

I Process Engineering siger man sjældent nej - og aldrig sine kollegaer

Direktør Poul B. Jakobsen håber, at ingeniørfirmaet, i 2023 er vokset fra de nuværende 114 til 300 medarbejdere spredt ud på forskellige adresser i ind- og udland. Foto: Peter Leth-Larsen
Kernekompetencen i Process Engineering er at finde løsninger. Det gælder både for kunder og medarbejdere.

FREDERICIA: I det rådgivende ingeniørfirma Process Engineering er der tre ting, man aldrig siger nej til:Kunder, hinanden og ekstra frihed i forbindelse med familiemæssige udfordringer.

Om det er en generel opskrift på succes, det vides ikke, men hos Process Engineering fungerer det. Kunderne er glade, medarbejderne er glade, og chefen er glad.

- Når der opstår et problem, så skal vi kunne finde en løsning. Det gælder hele vejen rundt i virksomheden, siger direktør Poul B. Jakobsen, som etablerede firmaet sammen med en kammerat i 1999.

Process Engineering

Process Engineering tilbyder rådgivning inden for procesindustrien med fokus på brancherne Pharma, Food & Biotek, Energi og Industri.

Virksomheden har blandt andet være involveret i opførslen af et nyt raffinaderi i Kalundborg og bygget mejerier for Arla.

Process Engineering blev stiftet i 1999 af Poul B. Jakobsen og Lars Rune Ellehaven med base i Fredericia.

I 2004 forlader Lars Rune Ellehaven virksomheden

I 2006 bliver kontoret i Fredericia suppleret med et kontor i Brøndby. I dag har Process Engineering kontorer i Fredericia, Aarhus, Aalborg, Sorø, København og Norge.

Firmaet har modtaget Børsens Gazelle-pris fem gange i streg - fra 2015 til 2019.

I august 2019 bliver Process Engineering certificeret for anden gang i Great Place to Work og tildelt Spar Nord og BDOs pris “Succesvirksomhed” 2019.

Fra 114 til 300

Siden dengang er det kun gået fremad, og i dag tæller firmaet 114 medarbejdere. Ved udgangen af 2023 er målet at have 300 medarbejdere; 200 i Danmark og 100 i udlandet.

For at nå det skal Process Engineering ansætte en ny medarbejder cirka hver sjette dag, men Poul B. Jakobsen tror på projektet.

- Der er rift om de dygtige, og tidligere kunne vi ikke flytte folk fra vores store konkurrenter, men nu er vi selv blevet store. Samtidig lægger vi vægt på, at folk har det godt. Og et eller andet må vi gøre rigtigt, for vi har haft mellem 5-10 mand, som har været ude at sprede vingerne, men som efter et stykke tid kom tilbage til os igen. Det er da dejligt, siger Poul B. Jakobsen.

Allerede da der var 40 ansatte i Process Engineering, blev der ansat en HR-chef. Poul B. Jakobsen kalder hende også en vedligeholdelseschef.

- Hun skal holde værdierne i hævd, og så skal hun sparke mig over skinnebenet, hvis jeg har lidt for travlt og kommer til at sige noget dumt. Hun deltager også i de svære samtaler og holder styr på sygefraværet. Det handler ikke om, at vi vil kontrollere vores medarbejdere, men hvis man er meget syg, så handler det ofte om noget andet.

- Vi har som grundholdning, at alle folk vil have det godt. Der er ingen, der vil være syge, lyder det fra Poul B. Jakobsen.

Annonce

Et plus for kunderne

Medarbejderplejen kommer ikke kun medarbejderne, men også kunderne og dermed hele forretningen til gode. Når medarbejderstaben er ret stabil, så betyder det nemlig også, at kunderne kan blive ved med at trække på de samme mennesker.

- Vi arbejder på store projekter og komplicerede systemer, så det betyder noget for kunderne, at de kan trække på den samme person, siger Poul B. Jakobsen.

Endelig er der jo også det der med, at man i Process Engineering aldrig siger nej til kunderne eller hinanden. De to ting går hånd i hånd, for når en medarbejder bliver bedt om at komme med en løsning på et problem, så ved han eller hun, at der er hjælp at hente hos kollegaerne.

- Når der er tekniske problemer, så hjælper vi hinanden. Det betyder, at kunderne ikke oplever, at det er en enkeltmandspræstation, men et helt hold, der står bag, forklarer Poul B. Jakobsen.

Hvis Process Engineering skal nå sit mål om 300 ansatte i 2023, skal der skrives kontrakt med en ny medarbejder hver sjette dag i de næste tre år. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Vil udvide i Europa

I dag har Process Engineering kontorer i Danmark samt Norge, men Poul B. Jakobsen vil også udvide til Tyskland, Sverige, Holland og Irland:

- Luften går ud af ballonen, hvis ikke vi vokser, og vi vil ikke opsluges af andre. Derfor er det næste naturlige skridt udlandet, og her skal jeg sørge for, at vi får vores DNA med. Det er da lidt specielt at aflevere stafetten her i Danmark, men det bliver også spændende at prøve noget nyt.

Udover at have øjenene stift rettet mod Norge, Tyskland, Sverige, Holland og Irland, så har han også ambitioner om at nedlægge en sjette af Børsens gazelle-priser.

I 2019 fik Process Engineering den femte af slagsen, og i 2020 håber Poul B. Jakobsen på at få en mere til kaminhylden.

- Det er da sjovt, siger han.

Process Engineering er i dag at finde i Danmark og Norge, mens en udvidelse til Tyskland, Sverige, Holland og Irland er på vej. Foto: Peter Leth-Larsen
Hos Process Engineering gør medarbejdere og ledelse en dyd ud af, at de ikke siger nej til hverken kunder eller kolleger. Der er altid en løsning. Foto: Peter Leth-Larsen
I Danmark har Process Engineering i dag kontorer i Fredericia, Aarhus, Aalborg, Sorø og København. Foto: Peter Leth-Larsen
Virksomheden leverer rådgivning og løsninger til procesindustrien og har især fokus på Food & Biotek, Energi og Industri samt Pharma-industrien. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Erhverv

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Annonce
Fyn

Konferencecentre forventer nyt rekordår

Annonce
Erhverv

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Nordsjælland

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Fyn For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Erhverv

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Sydjylland

"Det viste sig at være helt nødvendigt med en oprydning": Spildevandsselskab har sagt farvel til top-direktør

Fyn

Sydfynsk cykelhandler i stort gear: Største overskud nogensinde

Annonce