Annonce
Fyn

I Nyborg bygges det unikke

Annonce

De fleste danskere kender til Nyborg.

Den gamle kongeby, er i dag formentlig mest kendt for sin placering ved foden af Storebæltsbroen, hvor millioner af biler årligt suser enten til eller forbi den østfynske havneby.

Som med mange andre byer, så er Nyborg de seneste år gennemgået nogle store forandringer. Ikke mindst lukningen af de gamle færger og åbningen af Storebæltsbroen betød, at Danmark med ét blev bundet sammen. Det kunne også mærkes i Nyborg og omegn, hvortil afstanden pludselig ikke syntes så lang for særligt folk omkring hovedstaden.

Det har også betydet, at Nyborg er blevet et sted, hvor eksempelvis københavnere nu godt kan se sig selv bo, og stadig være i overkommelig afstand af landets største by.

Et af de steder, som man i den nærmeste fremtid vil se nytilkomne nyborgensere, er ved de naturskønne omgivelser ved det nu nedlagte bo-, aktivitets og samværstilbud Strandvænget.

Her er Strandhøjen A/S i samarbejde med hovedentreprenøren 5E Byg A/S i fuld gang med at omdanne de tidligere regionsbygninger og område til forskellige moderne beboelsesejendomme, som byder på noget af det, som man måske ikke ligefrem har mest af i København.


De danske kystområder er beskyttet af planloven, og det er yderst sjældent, at der opføres nye boligområder i sådanne omgivelser.

René Søgaard Larsen, direktør, Strandhøjen A/S


Nyborgenserne og andre lokalkendte har altid vidst, at området langs Skaboeshusevej var meget mere end de enorme grå og massive bygninger.

Og nu hvor det meste af bygningen ligger omdannet til 30.000 tons cement, så er udsigten efterhånden så åben og dragende, at selv de forbipasserende, der ikke har bevæget sig i terrænet bagved bygningerne, nu kan se, hvad der er med til at tiltrække nye borgere til byen.

Her kommer Strandhøjen i fremtiden til at udgøre hjemmet for en masse mennesker - få meter fra Storebælt og i forlængelse af Teglværkskoven.

- Første del af projektet står klar til november, hvor 47 ejerboliger er indflytningsklar. Og cirka halvdelen er allerede solgt her i august, fortæller direktør i Strandhøjen A/S, René Søgaard Larsen, der er selskabet bag projektet.

Så snart den første del er afsluttet går arbejdet med næste etape i gang, hvilket omfatter to etageejendomme til udlejningsboliger – alle sammen tæt på vand og natur, men med byens herligheder i bekvem afstand.

Når Strandhøjen står endelig færdig, vil der være opført cirka 250 nye boliger.

Sydbank Fyn er med på sidelinjen, hvor vi hjælper med at finansiere udfærdigelsen af projektet, og kan ved selvsyn konstatere, at det ikke kun er i salgsprospektet, at tingene ser godt ud.

- De danske kystområder er beskyttet af planloven, og det er yderst sjældent, at der opføres nye boligområder i sådanne omgivelser. Det er kun muligt, fordi vi erstatter de tidligere bygninger med moderne boliger af høj kvalitet og med respekt for omgivelserne, forklarer René Søgaard Larsen.

Inden længe er visionen, at de samlede områder bliver en by i byen, med fokus på fællesskaber.

Ikke mindst det store fælles beboerhus, hvor rammerne for den bevaringsværdige bygning er enorme og mulighederne endnu større.

Det taler ind i den måde, som vi i stigende grad prioriterer aktiviteter og en aktiv livsstil – også gerne på tværs af aldersgrupper – noget vi selv sætter stor værdi i.

Parken omkring boligerne bliver efter planen givet til Nyborg Kommune, som vil stå for vedligeholdelse og drift, og er fyldt med grønne områder og stier, der fører på tur i parken, hvor man kan se på fugle, kaniner og andre dyr, eller lade børnene lege på deres sanselegeplads.

Fra lejligheden nærmest vandet er der kun 100 meter til en af Fyns bedste kyststrækninger, hvorfra der kan bades eller dyrkes alle tænkelige former for vandsport.

Udover de snart færdige ejerlejligheder, så bygges der også boliger, som kan fungere som gæsteværelser, hvis beboerne i området får overnattende gæster på besøg.

Det er ret fantastisk at kunne gå rundt midt i ”byggerodet” og alligevel have så god en fornemmelse på vegne af de fremtidige beboere. Det gør mig stolt af, at være med til at virkeliggøre et projekt, der for manges vedkommende bliver en realisering af drømmeboligen.

Jeg glæder mig personligt til at kigge forbi Ved Klinten, som adressen på boligerne bliver, når det for alvor summer af liv i de grønne bakker og ved stranden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce