Annonce
Østjylland

Fremgang og vækst hos HPH Totalbyg: Nu kaster virksomheden sig over sit største projekt hidtil

- Vi ønsker at vær en naturlig mulighed i leverandørkæden, når en kunde ønsker at opføre et lager- og logistikbyggeri, siger salgsdirektør og indehaver af HPH Totalbyg A/S, Jacob Westergreen. Foto: Jørgen Høg
En af de seneste opgaver for HPH Totalbyg i Hinnerup er et nyt logistikcenter i Silkeborg på 21.100 etagemeter i totalentreprise for Sport24 og Sports Group Denmark.

Den netop igangsatte opgave for Sport Group Denmark ved Silkeborgmotorvejen er kronen på HPH Totalbygs strategi, som man satte i gang i 2020. HPH Totalbyg A/S med base i Hinnerup ønskede at steppe et par trin op og bygge større byggerier end hidtil. Gerne inden for lager og logistik, hvor der indgår betonelementer.

Inden for det seneste år har byggefirmaet solgt ca. 10 tilsvarende byggerier, men den aktuelle opgave har en volumen, der dokumenterer, at man er i stand til at håndtere lager- og logistikbyggerier i den størrelsesorden.

- Vi ønsker at være en naturlig mulighed i leverandørkæden, når en kunde ønsker at opføre et lager- og logistikbyggeri, siger salgsdirektør og indehaver af HPH Totalbyg A/S, Jacob Westergreen.

Annonce

Han fortæller, at firmaet har været i konstant vækst i snart 10 år, og det betyder, at efterhånden som omsætning og organisation bliver større og større, så er der også behov for, at byggerierne vokser.

- Når det går vildest til, håndterer vi 80 byggerier om året. Det lægger kæmpe pres på vores organisation, hvis ikke vi får større volumen på de store sager. Tiden, der går med at sælge og projektere, er den samme, uanset om bygningen koster 60 mio. kr. eller 8 mio. kr.

Med en ordre på at opføre 21.100 etagemeter logistikcenter for en samlet pris på ca. 65 mio. kr. tager HPH Totalbyg et skridt opad blandt industribyggerne i Danmark.

Det hidtil største projekt

Projektet er det hidtil største for HPH Totalbyg og er vundet i totalentreprise med oprindeligt tre bydende. HPH Totalbyg vandt på pris og erfaring.

Samtidig er man i gang med et stort byggeri for Aarslev A/S på samme niveau, og man har netop solgt en større lagerbygning for DK Company.

- Vi må erkende, at det går godt. Vi har fremgang i vores ordrebeholdning. Vi forventer, at vi i næste regnskabsår læger 20-25 pct. i vækst. Samtidig slås vi med materialemangel og prisstigninger, som forsøger at navigere i. Men overordnet set går det godt, siger Jacob Westergreen.


Vi må erkende, at det går godt. Vi har fremgang i vores ordrebeholdning. Vi forventer, at vi i næste regnskabsår læger 20-25 pct. i vækst. Samtidig slås vi med materialemangel og prisstigninger, som forsøger at navigere i. Men overordnet set går det godt.

Jacob Westergreen, salgsdirektør og indehaver af HPH Totalbyg A/S


Det var netop HPH Totalbygs erfaring, der gjorde udslaget over for Sports Group Denmark. Her forklarer adm. direktør Bjarne Jeppesen, at man valgte HPH Totalbyg ud fra bedste pris og erfaring.

- HPH Totalbyg har bygget meget i området, og det gav os en god fornemmelse. Derefter har vi haft en dialog om detailprojekteringen og om de forslag, de kom med. De har været en god sparringspartner i processen.

- Vi glæder os til sidst på året at samle vores aktiviteter fra fem forskellige lokationer. I Sports Groups del får vi 20.000 pallepladser og et velfungerende system til ”cross stocking”. Vi modtager paller i den ene ende og laster dem over i biler i den anden. Med en vækst på 40 pct. er det afgørende at få et nyt logistikcenter, siger Bjarne Jeppesen.

Annonce

Ingen flaskehalse

I det aktuelle projekt undgik man flaskehalse i leverancerne, fordi man var hurtige og fik en god aftale med Give Elementfabrik.

- Dermed er leverancen sikret hele vejen i projektforløbet, siger salgschef Thomas Lauritzen og anerkender, at Give Elementfabrik er dygtige til de meget store elementer, HPH Totalbyg skal anvende.

HPH Totalbyg A/S

Hinnerup, ca. 140 medarbejdere

Bruttofortjeneste 2020: 57,9 mio. kr.

Resultat for skat: 6,5 mio. kr.

Forventer vækst på 20-25 pct. i 2022

Det nye projekt:

Bygherre: Sport Group Denmark / Sport 24

Totalentreprenør: HPH Totalbyg A/S

Ingeniør: Tri-Consult A/S

Bygherrerådgiver: Holstebro Arkitektkontor

Direktøren forventer at afslutte det aktuelle regnskab med et resultat, der tre-fire gange så stort på bundlinjen i forhold til året før. I 2020 lød nettoresultatet på ca. 6,5 mio. kr. Hvis han skulle bekymre sig over noget, så skulle det være rekrutteringen af kvalificerede medarbejdere. Aktuelt er han på udkig efter projektledere, en indkøbs- og tilbudschef, en projekteringstegner og en kvalitetskoordinator.

- Hvis vi kunne finde 10 nye medarbejdere her og nu, ville mange ting løse sig, siger direktøren.

Byggeriet for Sport24 og Sports Group Denmark er netop sat i gang, og det forventes at være færdigt ved årsskiftet.

Det ender med et lager- og logistikcenter på 20.300 kvadratmeter foruden 800 kvadratmeter kontor. Bygherrerne oplever kraftig vækst og har behov for mere plads. Projektet skal håndtere Sport24’s onlineshop og levere ud til deres detailbutikker, mens Sports Group er en engros forretning, der leverer til Sport 24, Sportsmaster m.fl.

De to har et tæt samarbejde og har valgt at opføre det nye logistikcenter i fællesskab på en grund i Silkeborg ved Silkeborgmotorvejen som nabo til Sport24’s nuværende kontor og lager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Forfatter Peter Borbergs har været fascineret af Piet Hein siden 1990'erne: Må knibe sig selv i armen over kildematerialet til stor biografi

Annonce