Annonce
erhvervplus

Hotel Kolding genopstår i en mere fræk udgave

Tony Bak vil med anderledes tiltag få det nydøbte hotel i baggrunden tættere på byens borgere. Foto: Carsten B. Grubach
Nye ejere og nye anderledes tiltag skal gøre det tidligere First Hotel til byens hotel.
Annonce

KOLDING: Byens hotel. Det kaldte man for år tilbage Hotel Kolding, der lå på Akseltorv lige over for rådhuset.

Nu genopstår Hotel Kolding på Banegårdspladsen. Det tidligere First Hotel, der blev bygget på Slotsmøllens gamle bryggerigrund for 15 år siden, har skiftet både ejere og navn og hedder nu Hotel Kolding. Og skal nu udvikle sig til at blive byens hotel som sin berømte forgænger.

Tony Bak er manden, der skal give hotellet nyt liv. Med 30 års erfaring i branchen og jobs hos blandt andre Hotel D’Angleterre, Radisson Blu og First Hotels er der ikke meget, der kan   overraske ham.

Han skal således være administrerende direktør for både Hotel Kolding og Hotel Atlantic i Aarhus, og han sidder i bestyrelsen for K/S Atlantic, der ejer begge hoteller. Men de drives hver for sig, selv om der vil være samdriftsfordele i forbindelse med indkøb.

First Hotel lejede i Kolding sig ind i de bygninger, som K/S Atlantic ejer, men uenighed om blandt andet vedligehold har fået  K/S Atlantic til at overtage Kolding-hotellet og give det en ny og mere lokal profil.

Vi møder Tony Bak på den første åbningsdag mandag 15. juni, og hvis man troede, at man ville møde en fortravlet mand med panderynker og stress i blikket, skulle man bare tro om:

- Jo, vi har åbnet igen efter at have været lukket ned under coronakrisen, og vi har da også gæster, og vi fortæller dem, at vi langsomt er ved at lave om. Vi skal have chromecast på alle værelser, så gæsterne kan se Netflix, vi skal have skiftet tæpperne ud, vi skal have et nyt logo - ja, eller måske skal vi slet ikke have et, for vi er stadig på brainstormingstadiet, så har du nogle gode ideer, så bare kom med dem.

- Vi vil være byens hotel, men det er altså ikke noget, byens borgere lige mærker i morgen. Vi ved, at vi ikke vil satse på et bestemt segment. Her kommer forretningsfolk, familier med børn og ældre, der er på weekendophold. Og så vil vi godt have fat i de gæster, der er en smule skæve. Dem skal der også være plads til. Vi prøver at få lidt kant, for vi vil ikke være lige som de andre. Vi vil prøve at lave alting med et twist , siger Tony Bak.

Annonce

Ingen markedsføring

First Hotel var ikke fremme i skoene med hensyn til markedsføring, og det vil Hotel Kolding heller ikke være.

- Vi ved, at langt de fleste booker deres hotelværelse via hotels.com og andre websites, og så går de ind på Tripadvisor og ser, hvordan  hotellet bedømmes der. Og det er så først til sidst, at de går ind og ser hotellets egen hjemmeside. Og det skal vi så forholde os til. Vi tror derfor mere på mund til øre-metoden, så hvis folk føler sig godt tilpas her, vælger de os også næste gang. Her skal ikke bare være en seng, man kan sove i, siger den nye direktør.

Byens hotel

  • Hotel Kolding er bygget i 2005 som en del af E/F Slotsmøllen og har i dag 136 moderne værelser.
  • Det er bygget sammen med Kolding Bibliotek og har Slotssøen med Koldinghus på toppen som nabo.
  • Hotellet blev i 2018 købt af K/S Atlantic, som under ledelse af statsautorieret ejendomsmægler Jens Nielsen blev grundlagt i 1977 med købet af Hotel Atlantic i Aarhus.

Det bebudede twist rammer også Bar og Restaurant Berg, der blandt andet bruges som morgenmadsrestaurant for hotellets gæster. Den er opkaldt efter den lokale stridsmand Chresten Berg.

Hans statue er synlig fra restauranten, der ifølge Tony Bak nok får et nyt navn. Og det er allerede nu sikkert, at der bliver et øget samarbejde med byens bibliotek, der holder til i samme bygning.

De 10 fuldtidsansatte med hotelchef Lotte Morre i spidsen følger med over på det nydøbte hotel, rengøringen er udliciteret, og der vil blive ansat flere, når restauranten har fundet sit nye leje.

Og så skal sommeren ifølge Tony Bak i høj grad bruges til at udvikle nye ideer, så Hotel Kolding kan blive byens hotel. Alt er i spil - lige fra standup til nye kulinariske tiltag.


Vi prøver at få lidt kant, for vi vil ikke være lige som de andre. Vi vil prøve at lave alting med et twist.

Tony Bak, direktør, Hotel Kolding


- Hellere fræk end kedelig, lyder Baks motto, og han tror de ansatte sagtens kan slå håret ud og bidrage med mange gode ideer nu, hvor de ikke længere er ansat i en hotelkæde med faste procedurer.

- Det bliver et langt, sejt træk, men vi skal nok klare det, hvis vi tænker ud af boksen. Alt er tilladt. Måske skal vi tage borde og stole ud og have puder i hjørnerne, lyder det fra en afslappet Tony Bak, der blandt andre har allieret sig med studerende på Den Grafiske Højskole for at få ideer til et eventuelt nyt logo.

Hvis altså Hotel Kolding skal have et....

Chresten Berg gik ikke på akkord med uretten. Tony Bak skal forsøge at drive et hotel, der kan lokke flere skæve gæster til. Foto: Carsten B. Grubach
Tony Bak vil med anderledes tiltag få det nydøbte hotel i baggrunden tættere på byens borgere. Foto: Carsten B. Grubach


Annonce