Annonce
Østjylland

Stort Aarhus-firma brygger øl i kælderen: - Livet er for hulan da andet end arbejde

Hos Novicell er ølbrygning blot en enkelt af flere forskellige aktiviteter, som de ansatte kan melde sig til gennem arbejdet. - Min filosofi er, at når vi skal være sammen så mange timer hver dag, så kan vi lige så godt have det sjovt samtidigt, siger Per Kirchner. Foto: Novicell
Uanset om det gælder ølbrygning i firmaets kælder, skakaftener eller en tur i cykelsadlen støtter den administrerende direktør for digitale konsulentfirma Novicell, Per Kirchner, gerne op om aktiviteten. Eneste krav er, at alle skal inviteres med. For arbejdspladsen skal være et godt sted for alle.

AARHUS: NoviAle, Novicellar og Moviecell.

Det er blot tre af de ordspil, der er opstået i takt med, at Novicells medarbejdergruppe i løbet af de sidste 14 år er vokset fra 30 til 250 ansatte alene i Danmark. For med et stigende antal ansatte er også antallet af aktiviteter for medarbejderne steget. Og det har fået kreativiteten til at blomstre.

Foruden en vinklub, der udviklede egen vinshop ved navn Novicellar, filmklubben Moviecell og firmaets ølentusiaster, der leverer NoviAle til firmaets medarbejderfester og hyggeaftener, har medarbejderne gennem årene blandt andet også kunnet melde sig under fanerne i firmaets cykelhold, brætspilsaftener og dartklub.

Annonce

Initiativer, der er godt hjulpet på vej af en firmapolitik, som i bund og grund handler om, at det skal være rart at gå på arbejde.

- Vi har fra starten af satset på at bygge en arbejdsplads, hvor hovedmantraet er, at vi skal være flinke over for hinanden. Vi skal have det godt, mens vi er her sammen, siger Per Kirchner, der er administrerende direktør i Novicell.

Det er ikke sådan, at man kan sige: Jeg er ikke på arbejde på tirsdag, fordi jeg skal stå nede i kælderen og brygge øl. Vi er jo en konsulentforretning, og det vil sige, at vi lever af at sælge vores tid. Så den skal vi selvfølgelig passe på. Men med det sagt, skal der være plads til, at man laver alverdens ting.

Per Kirchner, administrerende direktør i Novicell

Derfor er der også kun én eneste regel, som skal opfyldes, før direktøren bakker op om aktiviteten.

- Man kan ikke sige: - Nu-tager-jeg-lige-tre-af-mine-nærmeste-venner-fra-min-afdeling-og-laver-noget-med. Det er jo ikke et firmaarrangement. Det er et privat arrangement. Så kriteriet er, at alle skal inviteres med, understreger Per Kirchner.

Plads til arbejdet

Aktiviteterne står medarbejderne selv for både planlægning og afvikling af, mens Novicell bidrager med indkøb af alt fra ølbrygningsudstyr til brætspil og firmacykler.

- Det lyder voldsomt. Men for nogle få tusinde kroner kan man rent faktisk købe fint udstyr til at brygge øl med, fortæller Per Kirchner, der gerne støtter op om stort set alle slags arrangementer, der kan findes opbakning til blandt medarbejdere.

Alle aktiviteter er valgfri for medarbejderne at deltage i. - Det drejer sig jo ikke om at få 200 mennesker ud på en cykel. Det drejer sig om, at der skal være noget, som man kan nyde at være sammen udover faglige, siger Per Kirchner. Foto: Novicell

- Typisk er det jo ikke ret meget, det drejer sig om. Er der én, der godt kunne tænke sig at lave en brætspilsaften, så køber vi nogle brætspil, bestiller pizzaer og stiller hygge til rådighed, og så laver man brætspilsaften, hvor der sidder 5-6 folk og spiller brætspil den første tirsdag i hver måned, fortæller Per Kirchner.

Men selvom der er frie rammer til at dyrke fællesskabet med kolleger, er der grænser for kreativiteten.

- Det er ikke sådan, at man kan sige: Jeg er ikke på arbejde på tirsdag, fordi jeg skal stå nede i kælderen og brygge øl, siger Per Kirchner med et grin.

- Vi er jo en konsulentforretning, og det vil sige, at vi lever af at sælge vores tid. Så den skal vi selvfølgelig passe på. Men med det sagt, skal der være plads til, at man laver alverdens ting, tilføjer han.

Annonce

Ingen bagtanker

Men hvad får firmaet så ud af anstrengelserne, tænker du måske?

- Det er da sund fornuft, at hvis man har prøvet at stå sammen med en punktering ude på en landevej i regnvejr, så er det da klart, at når man sidder sammen til et møde om mandagen, så er der da gode chancer for, at det fungerer en lille smule bedre til det møde, siger Per Kirchner.

Men med det sagt, har der ifølge den administrerende direktør aldrig været en bestemt bagtanke med tiltaget.

- Der ligger ikke noget økonomisk rationale eller en strategi om fastholdelse eller at tiltrække medarbejdere bag, konstaterer han.

- At det så har nogle bieffekter, det er da dejligt. Folk kan godt lide at være her. Vi har relativt få opsigelser og mange ansøgninger. Og det er da dejligt. Men det er faktisk ikke derfor, vi gør det, siger Per Kirchner.

- Hvad får I så ud af det?

- Hygge. Og det er da dejligt. Livet er for hulan da andet end arbejde, siger Per Kirchner.

Om Novicell

  • Novicell er et digitalt konsulenthus, der tilbyder ydelser indenfor digital forretningsudvikling til erhvervsvirksomheder og organisationer.
  • Firmaet er stiftet i 1997.
  • Firmaet beskæftiger mere end 400 medarbejdere fordelt på syv afdelinger i Aarhus, København, London, Oslo, Stockholm, Amsterdam og Barcelona.
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lines hjerneskadede søn gav hende idéen til at starte virksomhed: Har hjulpet ham til at bedre liv og nu skal andre have samme mulighed

Annonce
Sydjylland For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Erhverv

DI-topchef vil skabe et stærkere produktionsdanmark

Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Vestjylland

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Sydjylland

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Annonce