Annonce
Østjylland

Hos it-firmaet Edgemo er de ansatte firmaets hjerteblod: - Vi vil hellere hyre for mange end se folk gå ned med stress

Torben Christensen (tv), tidligere it-direktør, har i dag firmaets virksomhedskultur som primært arbejdsområde. Han er glad for, at Lars Andersen (th) som administrerende direktør tager virksomhedens arbejdskultur alvorligt. Foto: Laura Uldahl Aggernæs
Hos it-firmaet Edgemo er god medarbejder-trivsel lig med god vækst. Derfor har de alle dage været nøjsomme med, hvem de ansætter, ligesom de hellere ansætter flere, når firmaet vokser, fremfor at risikere at de tilbageværende medarbejdere drukner i opgaver. En kultur, de forventer at tage med sig, når firmaet efter nytår fusionerer med Danoffice IT.

Hinnerup: Fire 10 års-jubilarer. Så mange medarbejdere skal den administrerende direktør og medstifter af it-firmaet Edgemo Lars Andersen forbi for at lykønske samme dag, som Erhverv+ kigger forbi en fredag midt i december.

For til trods for, at it-firmaet Edgemo kun har 10 år på bagen selv, har firmaet allerede opbygget sig en så stærk medarbejderkultur, at de ansatte hellere end gerne bliver hængende.

- Vores medarbejdere betyder mere for os end penge og profit. Så her passer vi på hinanden. Der skal selvfølgelig bestilles noget. For det er ikke en varmestue. Men det skal være trygt og rart at være her, forklarer den 54-årige direktør.

Annonce

Vi har nok haft lidt flere omkostninger end vores konkurrenter på at ansætte. Men til gengæld har vi en kæmpe fastholdelsesprocent, fordi vores medarbejdere kan lide at være her.

Lars Andersen, administrerende direktør i Edgemo

At folk bliver hængende, kan direktøren foruden de fire jubilarer også læse ud af firmaets årlige trivselsundersøgelse, som firmaets første ansatte medarbejder, Torben Christensen, står bag. En skægget fyr med et bredt grin, der for 10 år siden sagde farvel til et job som it-direktør i et firma i Bruxelles for i stedet at tage imod et job som sælger i det dengang nystartede it-firma Edgemo.

- Jeg kan godt lide at være her. Og det er Lars’ skyld. Det betyder meget at have en leder, der tror på, at virksomhedens kultur er det bærende i et firma, siger han. Og ser man på resultaterne af den interne trivselsundersøgelse, han for kort tid siden har lavet på baggrund af besvarelser fra firmaets 114 ansatte, tyder noget på, at han ikke er den eneste, der har det sådan.

- Ser man på deres svar, er over 80 procent aktive ambassadører for os, hvilket vil sige, at de til enhver tid vil anbefale Edgemo som en god arbejdsplads. Og hele 42 procent af de ansatte forventer, at de kommer til at arbejde her i otte år eller mere, fortæller Torben Christensen.

Trivsel i fokus

Netop medarbejdernes trivsel oplever den 54-årige direktør da også som den primære grund til, at firmaet klarer sig så godt.

- En af hemmelighederne bag vores vækst er, at vi, selvom vi har lagt et budget, ikke alene har det i fokus. Vores primære fokus er på at give vores kunder en god oplevelse. Og det gør vi blandt andet ved at overansætte, siger Lars Andersen.

Han forklarer:

- Ved at sikre vores medarbejdere luft, så de ikke går ned med stress, bliver der i stedet plads til at skabe gode oplevelser og dermed også en bedre service for kunderne.

- Så vi har nok haft lidt flere omkostninger end vores konkurrenter på at ansætte. Men til gengæld har vi en kæmpe fastholdelsesprocent, fordi vores medarbejdere kan lide at være her, understreger han.

- Hvis en medarbejder har en høj faglighed, men samtidig har et kæmpe ego, vil vi helst ikke have dem her, siger Lars Andersen. Foto: Laura Uldahl Aggernæs

Netop medarbejdernes trivsel har da også fra dag ét været omdrejningspunktet i Edgemo, der blev stiftet i 2011 af Lars Andersen, Kenneth Knude Jensen, Morten G. Arknæs og de to investorer Kent Hessellund Jeppesen og Johannes Frederik Bach.

- Vi ville skabe en virksomhed, hvor medarbejderne har en tro på det, vi gør. Og hvor de har mod til at sige til og fra på opgaver, siger Lars Andersen, der forklarer, at it-branchen, dengang de startede, var kendetegnet af firmaer, der sagde ja til opgaver, som de ikke altid var sikre på, at de kunne løse, og som derfor ofte endte i kuldsejlede projekter.

- Det ville vi ikke. Vi ville have en ærlighed mellem kunderne og de ansatte, understreger Lars Andersen.

- Så tror vi ikke, at vi kan løse en given opgave, så siger vi enten nej til den eller kommer med et forslag til en anden måde, vi kan løse opgaven på. Og det er efterhånden blevet vores kvalitetsstempel i branchen, forklarer han.

Annonce

Et godt sted at være

Ser man på Edgemos økonomiske udvikling fra dengang og til i dag, er det da også tydeligt at se, at kunderne er strømmet til firmaet.

Alene i år har Edgemo haft en omsætning på 700 millioner kroner, mens bundlinjen sidste år ramte 15,6 millioner kroner efter skat.

Resultater, som også it-selskabet Danoffice IT har fået øje på. De tog derfor kontakt til Edgemo med planer om at opkøbe dem, og i maj kunne de to firmaer så offentliggøre deres planer om at fusionere. En fusion, som for alvor træder i kraft efter nytår. Spørger man Lars Andersen, er der da også flere gode grunde til at slå de to firmaer sammen.

Lars Andersen: Sådan holder du på medarbejderne

1. Ansæt folk for deres sociale intelligens og ikke kun for deres faglige kunnen.

- Det er vigtigt at skabe teams, der hjælper hinanden, fremfor medarbejdere, der går efter deres egne agendaer, siger Lars Andersen. – Så find mennesker, der vil sociale relationer og som vil hjælpe hinanden. Det skaber godt kollegaskab og er med til at fastholde folk, understreger han.

2. Undgå primadonnaer, der splitter mere ad, end de samler.

- Det lyder simpelt, men det er en svær disciplin, siger han.

3. Slå ned på mobberi.

- Hos os har vi ingen, der mobber. For arbejdspladsen skal være et rart rum at være i. Og hvis ting får lov til at leve sit eget liv, bliver de værre. Så det handler om at snakke om tingene, når de opstår, siger Lars Andersen.

4. Skab trygge rammer.

- Vi har selv haft folk, der har været nede med stress eller gennem længerevarende sygdomsforløb. Her har det været vigtigt for os, at de fik en god oplevelse, når de kom tilbage, så de ikke har skullet bekymre sig om, hvorvidt de stadig har et job at møde ind til, ligesom at de kan få den hjælp, de har brug for, for at komme tilbage i arbejdet igen. Det ved jeg, at folk her i huset værdsætter, understreger han.

- Vi har en indgående viden om blandt andet Microsoft- og Citrix-teknologier, som vi kan give dem. Omvendt har de meget større muskler, når det kommer til eksport, som vi kan se store fordele i at kunne tilbyde vores kunder, siger Lars Andersen, der ikke lægger skjul på, at han ser frem til samarbejdet.

- De har en omsætning på 1,2 milliarder, og vi har på 700 millioner kroner. Så sammen kan vi sætte et stort aftryk på markedet, siger han.

Af samme grund har direktøren heller ikke haft mange betænkeligheder ved salget. For selvom firmaet, der bevarer sin lokation i Søften tæt på afkørslen til E45, nu kommer på nye hænder, betyder det ikke, at hverdagen for de 114 ansatte i firmaet kommer til at ændre sig synderligt.

- Det her er jo en vækstcase, det drejer sig om. Så det handler ikke om, at vi skal spare. Tværtimod skal vi i stedet træde på speederen sammen, understreger Lars Andersen, der netop ser firmaets virksomhedskultur som noget af det, der også i fremtiden skal være med til at øge væksten i firmaet - ligesom det har gjort de sidste 10 år.

- Når virksomheden vokser, skal vi bruge flere for at øge omsætningen, siger Lars Andersen.

- Og der er ingen tvivl om, at det bliver sværere at rekruttere fremover. Derfor arbejder vi løbende på, at Edgemo skal være det sted, hvor folk søger hen, understreger direktøren.

Fem facts om Edgemo

  1. Edgemo er stiftet i 2011 af firmaets administrerende direktør Lars Andersen, salgsdirektør Morten G. Arknæs, konsulentdirektør Kenneth Knude Jensen samt de to investorer Kent Hessellund Jeppesen og Johannes Frederik Bach.
  2. Firmaet blev i maj solgt til Danoffice IT, der i dag har Edgemo som datterselskab.
  3. Edgemo beskæftiger alt i alt 114 ansatte, der alle arbejder med it-infrastruktur fra hovedsædet i Hinnerup. Med andre ord leverer, installerer og drifter firmaet de bagvedliggende systemer, som blandt andet gør det muligt at benytte standard softwaresystemer fra Citrix og Microsoft på din computer.
  4. It-firmaets primære kundegruppe er danske erhvervsvirksomheder, men de løser også opgaver i det offentlige. 
  5. Sidste år leverede Edgemo en omsætning på 611 millioner kroner, mens firmaets årsresultat endte på 15,6 millioner kroner efter skat.


Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce