Annonce
LEDELSE

Hos Colourbox deler kollegaerne styrker og svagheder med hinanden: Det kan være grænseoverskridende at komme under røntgen fra chefen

Mitzie Ballum føler, at medarbejderne bliver hørt på en ny og engagerende måde i Colourbox, men hun er spændt på, hvordan det bliver, når de selvstyrende grupper også skal til at træffe beslutninger omkring løn i det nye år. Foto: Trine Grauholm
For Mitzie Ballum har det været en smule grænseoverskridende at skulle personlighedstestes og dele resultaterne med kollegaerne, men hun har fuld tillid til, at resultaterne udelukkende bliver brugt til at skabe det bedste arbejdsmiljø. Næste år følger åbenhed om lønnen også med, og det bliver specielt. - Det er et område, man ellers aldrig snakker om, så det er jeg meget spændt på, siger hun.

Odense: Idéen om en pandekageflad virksomhedsstruktur og selvstyrende grupper var så ny for Mitzie Ballum og hendes kolleger, at den i hendes ører måske nok lød fantastisk, men også affødte en masse spørgsmål, da Shinta og Esben Darling for omkring et år siden fortalte, at de ville droppe det traditionelle hierarki og erstatte det med selvstyrende grupper i Colourbox. Hvad bliver min rolle? Hvad bliver ledelsens? Og hvordan får man en flok til at gå i samme retning, hvis nu de alle vil i hver sin, og der ikke er nogen til at skære igennem?

- Jeg var ikke i tvivl om, at Esben og Shinta havde fat i noget godt. De brændte virkelig for at få det ført ud i livet, men det er svært at se konceptet for sig, når man ikke har prøvet det før. Men det holder. Esben og Shinta har set lyset, og det viser de os andre, som også begynder at kunne se det. Vi blev også hørt før, men det er meget engagerende for os, at vi nu bliver hørt på en lidt ny måde, forklarer Mitzie Ballum.

Hun arbejder med kundeservice, men i løbet af processen har hun oplevet, at hun også har fået større indsigt i det arbejde, kollegaerne med andre ansvarsområder laver. Faktisk kalder hun det lidt af en øjenåbner, og indsigten går tilsyneladende også den anden vej.

Annonce

Kollegaerne er i hvert fald begyndt at lytte mere til den feedback, Colourbox får fra kunderne, i stedet for at lave det, de tror, der er efterspørgsel på.

- Der er flere, der tænker, at det er bedre at spørge end blot at regne med, at man ved, hvordan det er at være kunde i Colourbox, siger Mitzie Ballum.

Vi har selvfølgelig kolleger, som har mere ansvar og myndighed end andre, men selvom de nok kan skære igennem, så er de også alle beskedne nok til at lytte til os andre - i øjenhøjde - og en god idé bliver værdsat, uanset hvem den kommer fra.

Mitzie Ballum, Colourbox

Hun har hele tiden været glad for sit arbejde, og den glæde er bestemt ikke blevet mindre det seneste år.

- Selv om jeg ikke har en fancy titel eller sidder højt på strå, føler jeg mig som en vigtig brik i virksomheden, og det giver selvfølgelig arbejdsglæde, at man ikke er ligegyldig, forklarer hun.

Til gengæld har det indimellem været ressourcekrævende at skulle omstille sig. Ikke bare mellem kundehenvendelser, der kan gå i alle mulige retninger, men derudover også til at holde møder og træffe beslutninger i fællesskab.

Styrker og svagheder

Samtidig oplevede hun det som en smule grænseoverskridende at skulle gennem en personlighedstest og dele resultaterne med sine kollegaer.

- Det er måske lidt intimiderende. Man får overskredet sin grænse en smule, når man på den måde kommer under røntgen fra chefen, men Esben og Shinta er meget professionelle omkring det, og jeg har fuld tillid til, at det kun bliver brugt konstruktivt og i den rette sammenhæng, understreger Mitzie Ballum, som lægger vægt på, at Esben Darling startede med at vise kollegaerne resultaterne af sin egen test, inden de selv skulle tage den.

- Han gjorde alt, hvad kan kunne, for at at få os til at være trygge ved det, og han var den første til at vise sine egne styrker og svagheder. Så selv om det var lidt intimiderende, så lavede han ikke andre regler for sig selv. Vi fik lov til at lære ham lige så godt at kende, som den anden vej rundt. Den åbenhed kan jeg kun værdsætte, siger hun.

Mitzie Ballum ser det også som et vigtigt redskab, når der skal ansættes nye medarbejdere, fordi man med testresultaterne har andet end blot en mavefornemmelse at læne sig op ad, når man skal afgøre, hvilke kompetencer, der er brug for i teamet.

Annonce

Alle er holdspillere

Samtidig er hun ikke i tvivl om, at det er helt afgørende, at alle er holdspillere, hvis man skal have selvstyrende grupper til at fungere i praksis. Alle skal have tillid til og respekt for hinanden, og alle må have en vis ydmyghed, mener hun.

- Vi har selvfølgelig kolleger, som har mere ansvar og myndighed end andre, men selvom de nok kan skære igennem, så er de også alle beskedne nok til at lytte til os andre - i øjenhøjde - og en god idé bliver værdsat, uanset hvem den kommer fra. Vi har en god og respektfuld tone i alle kroge af virksomheden. Hvis ikke den mentalitet var til stede, ville konceptet ikke kunne fungere så godt, som det gør hos os, vurderer hun.

Næste skridt bliver, at også medarbejderudviklingssamtaler og lønforhandlinger bliver lagt ud til grupperne. Samtalerne er der så småt taget hul på, føler Mitzie Ballum, fordi hun oplever stor åbenhed i gruppen, mens hun er mere spændt på løndelen.

- Løn har altid været noget, man ikke taler om. Jeg har ikke noget imod, at en kollega får mere end mig, hvis det også betyder, at vedkommende yder mere eller tager mere ansvar end mig, men det skal selvfølgelig være fair. Lige nu aner jeg ikke, hvor mine kollegaers løn ligger, så det bliver underligt, siger Mitzie Ballum.

Annonce
Annonce
VIRKSOMHEDER

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Annonce
Erhverv

Kildent spørgsmål: Løser overenskomster den akutte mangel på arbejdskraft?

Annonce
Arbejdsmarked

Klumme: Mens vi venter på reformerne

Annonce
Forsiden netop nu
Uddannelse

Lasse og Henrik vil lærlingemangel til livs: - Det skal være fedt at være håndværker igen

Erhverv

Byggebranchen nærmer sig overophedning og højeste niveau i over 40 år

Sydjylland

Transport-kæmpe: - Ringe bilsalg koster os adskillige millioner, så vi må skrue fragtpriserne op

Uddannelse

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Østjylland

Visma udvider portføljen og opkøber Sofus Døgndata

Annonce