Annonce
Erhverv

Hold fast i at holde fest

Anette Kjærholm fra Danske Konferencecentre har tralvt foran computeren, hvor der hver dag stadig er håbefulde danske virksomheder, som satser på at få firmajulefrokosten på plads. Foto: Vincent Byakika
Hvorfor er julefrokosten vigtig for de danske virksomheder? Og er den ekstra vigtig i år, nu hvor det sidste har været præget af hjemmearbejde og manglende sociale arrangementer?

Julefrokost: Fredag den 24. september fik Henriette Engholt en af den slags opkald, som man bare ikke vil have, når man står for årets julefrokost hos virksomheden Eltel Networks i Herlev.

- Jeg er nødt til at fortælle jer, at vi simpelthen ikke kan skaffe personale. Vi kan godt holde fast i vores aftale, men det kan være, at vi er nødt til at aflyse, var beskeden fra det hotel, hvor der ellers i august var blevet booket og arrangeret julefrokost i december.

- Det var der ikke noget pænt at sige til, for jeg har før prøvet at arrangere firmajulefrokoster, og jeg ved, at det er meget, meget svært at finde noget så sent, siger Henriette Engholt, som er HR Business Partner i Eltel Networks og arrangør af årets julefrokost.

Annonce

Det var tvingende nødvendigt for hende at finde et nyt sted at holde julefrokosten, for den er usandsynligt vigtig for virksomheden.

- Det er er alle vores sociale arrangementer. Mange af vores medarbejdere kører hos kunder hele dagen som elektrikere og teknikere. De ser sjældent deres kollegaer, og derfor er det vigtigt, at man kan mødes under sociale forhold. Det er klart noget, vi prioriterer, også for at fastholde medarbejderne, forklarer Henriette Engholt.

At Eltel Networks prioriterer at holde en julefrokost er helt rigtigt, siger Arlette Bentzen, som er certificeret i positiv psykologi og er konsulent i arbejdsglæde for erhvervslivet.

- Vi er nødt at have ekstra fokus på at pleje vores relationer nu, hvor vi har mulighed for at være sammen efter nedlukningen. Nu er vi tilbage, og vi skal se, hvad vi kan gøre for at komme tættere på hinanden igen. Der er ingen tvivl om, at når relationerne er gode, så er samarbejdet bedre. Det giver højere arbejdsglæde, for det er vigtigt at have gode kollegaer. Det er virkelig noget som julefrokosten kan, siger hun.

Mange sent ude

Da Elnet de facto fik sin julefrokost aflyst, måtte Henriette Engholt bruge hjælp udefra. Løsningen var at ringe til Danske Konferencecentre.

Her hjælper man danske virksomheder med at booke julefrokoster hos deres ca. 180 medlemmer, som tæller alt fra mindre hoteller og kroer til store konferencelokaltiteter. Og her var Eltel ikke de eneste, der har ringet.

- Der er mange flere, som er sent ude i år, end der plejer at være. Vi har fået henvendelser fra flere meget store grupper i august, og det er slemt. Normalt plejer man at bestille sådan noget i foråret. Derfor er det svært at finde plads til grupperne, for vores hoteller og centre har meget travlt nu, siger Thorkil Jensen, som er sparrings- og salgskonsulent hos Danske Konferencecentre.

Men selv om Eltel var sent ude, lykkedes de på ganske få dage at få booket et hotel med plads til virksomhedens 200 festende teknikere og deres administration.

- Det betyder meget for os, at det lykkes. Vi har i år valgt, at vi skulle være os selv til et privat arrangement, så der ikke var nogen risiko for, at noget skulle blive aflyst i tilfælde af en ny national smittestigning. Derfor tager vi ikke på Damhuskroen, som vi ellers også har været tidligere, siger Henriette Engholt og fortsætter:

- Det er bare vigtigt for os, at der er god mad og masser af det. Og så er der fri, blød bar alle timer. Det med at de første to fadøl er gratis duer ikke. Festen stopper kl. 1, for mange af mændene herude vil alligevel ind i byen, forklarer hun om Eltel Network, hvor cirka 85 procent af de ansatte er mænd og lysten til at feste sammen er stor.

At de ansatte trænger til at opleve noget sammen, giver mening, vurderer Arlette Bentzen.

For at virksomhedernes medarbejdere ikke kunnet mødes i det seneste år har fået dem til at være længere væk fra hinanden.

- Mange har været gode til at mødes online om det faglige. Færre har været online bare for at tjekke ind med hinanden og for eksempel tage en online frokost eller drikke en kop kaffe. Det er meget mere naturligt, når man er sammen i den virkelige verden, fastslår hun.

Annonce

Tænk ud ad boksen

Eltel Networks har lykkes med at finde et nyt sted på rekordtid. Det er heldigt. De virksomheder som er heldige med at finde sig et egnet sted så sent på året, må ofte gå kompromis med deres indledende ønsker.

- Mange vil have, at der skal være plads til mange, der skal være offentlig transport og det skal ligge centralt inde i byen. Men det kan vi ikke love længere, for alt er ved at være booket. Især hvis der kommer mange. Så bliver det svært for virksomhederne at tage en beslutning, men det skal de, for det går stærkt, og hvis ikke de siger ja er der andre, som er klar til at overtage tilbuddet, siger Thorkild Jensen.

Man skal i dén grad prioritere at lave noget. Hvis det ikke er en klassisk julefrokost, så find på noget andet. Men gør det så medarbejderne forstår, at det det er vigtigt.

Arlette Bentzen, certificeret i positiv psykologi og er konsulent i arbejdsglæde for erhvervslivet

Eltell Networks måtte da også gå på kompromis. Det første sted, der var booket var der netop kompenseret for, at Eltel Networks primært mandsdominerede arbejdsplads kunne sættes sammen med andre grupper, som havde flere kvinder ansat end mænd.

De ville kunne spise separat og mødes til en fælles fest senere. Det må man vente med til 2022.

Men der findes også virksomheder, som ikke vurderer vigtigheden af julefrokosten højt nok. Og det er en fejl.

- Nogle virksomheder vurderer, at de har for høj diversitet rent etnisk, så vi kan alligevel ikke holde en traditionel julefrokost. Så lader de være med at holde en i stedet for at tænke ud af boksen. Det behøver ikke at være flæskesteg eller fadøl. Hvis man har overvejelsen om at samle folk, er det vigtigt, at man man tænker i, hvordan man ellers kan gøre det. Det handler om at være sammen uden for arbejdstiden, siger Arlette Bentzen, og hun har en klar konklusion.

- Man skal i dén grad prioritere at lave noget. Hvis det ikke er en klassisk julefrokost, så find på noget andet. Men gør det så medarbejderne forstår, at det det er vigtigt, og at når man som virksomhed sætter tid af til at være sammen, så er det fordi det gør noget for det personlige og for arbejdsglæden.

Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

Annonce
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Hurra, nu kommer der et nyt mærke på din mad

Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: De midtjyske virksomheder mangler arbejdskraft - Her er otte gode råd

Erhverv

Klumme: I København betaler virksomhederne bare, men det gør de ikke i resten af landet

Erhverv

Klumme: Solceller på erhvervsbygninger – skattemæssig afskrivning

Erhverv

Restauranter og barkonge efter rekrutteringsproblemer: Nu hyrer vi igen masser af personale

Erhverv

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Østjylland

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

Annonce