Annonce
Vestjylland

Herning-virksomheder vil skrue op for grøn omstilling

Herning har både et buldrende erhvervsliv og masser af natur. De to ting kan sagtens følges ad, så nu vil kommunen og erhvervslivet samarbejde om mere grøn omstilling. Foto: James Mitchell/Herning Kommune
Strategi-quickguide skal inspirere flere virksomheder til at være grønne og tjene penge samtidig.

HERNING: Klima, miljø og grøn omstilling er for alvor kommet på dagsordenen hos forbrugerne i de seneste år.

Og rigtig mange virksomheder vil gerne være endnu mere grønne. Men hvordan kommer de i gang?

Den opgave har Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande og Herning Kommune nu sat gang i at løse, fortæller Herning Kommune i en pressemeddelelse.

Første skridt er et nyt værktøj til at skabe overblik, som både vejledere hos Erhvervsrådet og lokale virksomheder kan tage fat i, når de skal navigere i de mange nye begreber, som den grønne omstilling kræver.

Samtidig er der tale om et område, som på både lokalt, nationalt og internationalt plan byder på et væld af forskellige støttemuligheder og puljer, som virksomhederne kan søge støtte i. Det nye værktøj, som blandt andet består af et skema med en slags "quick guide", der kan danne udgangspunkt for en samtale mellem virksomheden og en erhvervsrådgiver, er det første konkrete resultat af et øget fokus på bæredygtighed i Herning Kommune.

Annonce

Nyt center på vej

I øjeblikket dannes konturerne samtidig af et helt nyt bæredygtighedscenter, som Herning Byråd har besluttet at oprette, der fremover skal sikre endnu flere konkrete initiativer. Formanden for den politiske følgegruppe, der skal sikre, at Herning Kommune har løbende fokus på bæredygtighed, er 2. viceborgmester Rasmus Norup, og han glæder sig over, at virksomhederne nu får nye muligheder for at danne sig et overblik. - Der er slet ingen tvivl om, at det også for virksomheder vil være helt afgørende at blive bæredygtige i højere grad end i dag. Den gode nyhed er, at det langt hen af vejen kan være en rigtig god forretning, og jeg er glad for, at vi nu kan hjælpe virksomhederne ved at vise vejen derhen, siger Rasmus Norup. Herning Kommune og Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande og har indgået en resultatkontrakt, der betyder, at 50 virksomheder i Herning Kommune hvert år skal have rådgivning og vejledning. Samtidig er der fundet eksterne midler til yderligere 58 virksomhedsbesøg. - Med dette værktøj i hånden er der mulighed for at inspirere virksomhederne og vise de muligheder, der også ligger i den grønne omstilling. Samtidig kan vores rådgivere vise videre til de andre aktører, der kan hjælpe virksomhederne. Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet, forklarer Kenneth Mikkelsen, direktør i Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande. Hos Herning Kommune ser Erhvervs- og Borgerservicechef Henrik Kjeldsen også frem til at komme i gang. - Værktøjet her er bare første skridt i en række af initiativer, vi har på vej, og der vil også komme nye tiltag, der er mere borgerrettede. Men virksomhederne har en enorm stor rolle i forhold til den grønne omstilling, og vi er glade for nu at kunne hjælpe de lokale virksomheder til at løfte den opgave, siger Henrik Kjeldsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
forside

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Annonce