Annonce
Vestjylland

Hellere lille og vågen: Erhvervsforum Holstebro etablerer små netværk

Peter Kjeldbjerg, direktør for Erhvervsforum Holstebro, glæder sig til at åbne for nye lokale netværk med høj faglighed. Foto: Ole Mortensen
Specialister i virksomhederne savner forum for erfaringsudveksling. Det får de nu med små, nye netværksgrupper.

HOLSTEBRO: I gamle dage kaldte man dem ”erfa-grupper” – små grupper, hvor man kunne mødes og udveksle erfaringer. Det bliver noget i den stil, når Erhvervsforum Holstebro etablerer en række nye faglige netværk for lokale erhvervsfolk.

- Det er ikke nogen Holstebro-opfindelse. Andre byer har med stor succes etableret små, faglige netværk, og mange af de virksomheder, jeg har besøgt, har efterspurgt noget lignende her i Holstebro. Nu begynder vi i første omgang med et forum for ledere på produktionsvirksomheder, og snart kommer også et netværk for salgsledere med fokus på udland, fortæller Peter Kjeldbjerg, direktør i Erhvervsforum Holstebro.

De nye netværk bliver små. Det er et helt bevidst valg.

Annonce

- Netværk er blevet et meget bredt begreb. Man forestiller sig måske en meget stor gruppe af forskellige erhvervsfolk, hvor det handler om at sælge noget til hinanden, eller at der kommer en konsulent for at vise powerpoints og lære fra sig - og sælge nogle konsulentydelser. Sådan skal vores netværk ikke være, siger Peter Kjeldbjerg og forklarer nærmere:

- Jeg kunne egentlig godt tænke mig, at vi kunne finde på et lidt mere præcist navn for vores nye netværk, for det her bliver skåret helt ind til det faglige ben: Her er der kun adgang for dem, der sidder med opgaverne til daglig. De er der ikke for at sælge noget, men for at lære af hinanden, så de i fællesskab løfter hinanden.

Sorterer i deltagere

De første produktionschefer og ledere i lokale produktionsvirksomheder har meldt sig som interesserede i det første netværk. Og Peter Kjeldbjerg har også allerede sagt nej tak.


Man skal kunne møde op uden at føle et pres for at købe noget.

Peter Kjeldbjerg, om nye netværk med fokus på faglighed


- Der var nogen, som var meget interesseret i at komme for at fortælle om deres ydelser rettet mod produktionschefer. Det må de meget gerne komme og fortælle om i Erhvervsforum Holstebro, men bare ikke lige i de her små netværk. Det er vigtigt at sikre et højt fagligt udbytte fra starten, og man skal kunne møde op uden at føle et pres for at købe noget, forklarer Peter Kjeldbjerg.

Modellen for de nye netværk er kendt i en række andre lokale erhvervsråd og -foreninger. Hos Business Skive har man for eksempel stor glæde af et fagligt netværk for kommunikations- og marketingprofessionelle, som ofte sidder alene med opgaverne hos de små og mellemstore virksomheder.

- Det lyder bestemt som noget, der også kunne være relevant i Holstebro-området. Det kan være udfordrende at få god, faglig sparring, hvis man er den eneste specialist. Så jeg håber, vi med tiden vil se flere nye faglige netværk blomstre op. Hvis interessen er der hos virksomhederne, så hjælper vi med at etablere netværkene, siger Peter Kjeldbjerg.

Annonce

Snart 200 medlemmer

De nye netværk bliver forbeholdt medlemmerne af Erhvervsforum Holstebro. Siden direktøren tiltrådte som første fuldtidsmedarbejder, er der skruet gevaldigt op for aktiviteterne, og det har sat mere skub i hvervningen af medlemmer. 30 flere er kommet til, og yderligere 30 ventes at have meldt sig før sommerferien, så man til den tid har nået de første 200 i alt.

Medlemmerne kan blandt andet glæde sig til fest og uddeling af en række erhvervspriser i september. Kandidater skal indstilles inden 1.august via hjemmesiden www.erhvervsforumholstebro.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Forfatter Peter Borbergs har været fascineret af Piet Hein siden 1990'erne: Må knibe sig selv i armen over kildematerialet til stor biografi

Annonce