Annonce
Østjylland

Helle gør medarbejdere mindful på jobbet

Helle Iversen har etableret Mindful at work, hvor målgruppen er erhvervslivet. Pressefoto
Mindre stress og mere arbejdsglæde er målet for Helle Iversen og hendes virksomhed Mindful at work.

Mindfulness kan både bruges i privatlivet og på arbejdet, og det er især på jobbet, at Helle Iversen vil hjælpe dig til at få en bedre hverdag.

Hun er uddannet mindfulnessinstruktør fra Dansk Center for Mindfulness på Aarhus Universitet og etablerede sidste år virksomheden Mindful at Work.

- Mit mål er at hjælpe virksomheder med at reducere stress og øge arbejdsglæden. Det vil jeg gøre ved at give medarbejderne værktøjer til at øge den mentale ro, så de kan arbejde fokuseret på deres opgaver og være nærværende overfor kunder og kollegaer. Når man er stresset, og tankerne kører på højtryk, er det svært at være nærværende over for andre mennesker, siger Helle Iversen.

Oprindeligt har hun en baggrund i it-branchen og har tidligere arbejdet hos Citrix i både København og Schweiz, hvor hun var ansvarlig for det europæiske on-boarding kursus for nye medarbejdere. Det var også i den forbindelse, at hun i 2005 var på sit første meditationskursus.

- Jeg blev så begejstret, at jeg bookede instruktøren i en weekend og tog venner og familie med, siger Helle Iversen.

I 2013 blev hun mor til tvillinger og på grund af familiære omstændigheder flyttede hun i 2014 tilbage til Aarhus. I 2015 fik hun så konstateret kræft i blindtarmen, og efter en lang sygeorlov blev hun fyret.

Man kan derfor godt påstå, at det var en periode, hvor Helle Iversen havde brug for at finde et ekstra overskud. Her fandt hun støtte i mindfulness. Og nu er hun altså sprunget ud som selvstændig.

Virksomhedens behov

- Jeg har altid haft en iværksætter i maven, men jeg har ikke lige vidst, hvad jeg skulle være iværksætter indenfor. Men så besluttede jeg at tage en uddannelse i mindfulness, som jeg selv har haft meget glæde af, og i 2018 blev jeg færdig, siger Helle Iversen, der hurtigt fandt ud af, at hendes målgruppe skulle være erhvervslivet, som hun kender så godt.

Derfor tilrettelægger hun forskellige kurser, der kan passe ind i en virksomheds behov.

- Jeg laver foredrag, workshops og kursusforløb. På en workshop mødes man tre timer, mens et kursusforløb løber over en længere periode. Her er det vigtigt, at der mellem forløbene er tid til, at man får trænet øvelserne, siger Helle Iversen.

Selv bruger hun også mindfulness i hverdagen.

- Som iværksætter kan man have mange bekymringer om kunder og indtægt, men med mindfulness handler det om at kunne styre sine tanker. Lige meget hvilken storm jeg kommer ud i, ved jeg, at jeg har et værktøj, jeg kan bruge, siger Helle Iversen og tilføjer:

- Det giver en ro indeni. Jeg bruger tit en mindfulnessøvelse, inden jeg skal have et vigtigt møde med nye mennesker, det gør mig mere åben og nærværende.

Hun fortæller, at 430.000 danskere har tegn på stress, og at 35.000 er sygemeldte med stress.

- Mit kursus har fokus på at forebygge stress og øge arbejdsglæden på arbejdspladsen, slutter hun.

Annonce
Annonce
Erhverv

Vindmølle-vokseværk i Munkebo: Lorc er gået fra nul til 25 megawatt på syv år - og er klar til at bygge endnu større

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Eventyret på Industrisvinget: Fra lys idé til succesfuld forretning

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Brødre har ramt en guldåre i roboteventyr: Markrobot giver kæmpe vækst hos sydjysk virksomhed

Erhverv

Aarhus-firma hyrer flere medarbejdere: Computerspil sælger for 365 millioner før det er udgivet

Erhverv For abonnenter

285 mand var sendt hjem, alligevel satte fynsk fabrik rekord i overskud

Erhverv

Sunde kunder hjælper Danske Bank til større milliardoverskud

Erhverv

Ulovligt parkerede campingvogne sætter lastbiler i dilemma på rastepladser: Enten skal de parkere ulovligt eller bryde regler om køre- og hviletid

Erhverv For abonnenter

Dansk erhvervsliv mister sine enhjørninger til udlandet

Annonce