Annonce
Sydjylland

Heidis ridebutik er i undtagelsestilstand

Heidi Dahl Neumann synes selv, hun har en fantastisk forretning. Målet er at have Danmarks førende butik inden for rideudstyr. Foto: Carsten B. Grubach
Happy-Horse har fordoblet omsætningen under corona-epidemien.
Annonce

SKÆRBÆK: Det kan være lidt svært at komme frem og tilbage i butikken.

Den er fyldt med varer. I baglokalerne, som der er nogle stykker af i det, der engang var en købmandsgård, ligger masser af udstyr, der skal pakkes.

- Ja, undskyld, vi roder. Vi er i undtagelsestilstand, ja, det har vi faktisk været i næsten et år nu. Vi har vanvittig travlt, folk må jo gerne ride og kramme deres heste, og folk ved ikke, hvad de ellers skal bruge deres penge på, siger Heidi Dahl Neumann.

Hun ejer rideudstyrsbutikken Happy-Horse i Skærbæk og har i det seneste år under corona-epidemien fordoblet sin omsætning og ansat tre flere, så der nu i alt er 10 ansatte i butikken, der er i fuld gang med at udvide webshoppen og dermed blive yderligere digitaliseret.

I 2020 brugte Heidi Neumann en halv million kroner på it-optimering, og hun er langt fra færdig endnu.

- Jeg har 10 års jubilæum med butikken i år, jeg er selv en hestepige og har to heste derhjemme, men kun tid til at ride i weekenden. Jeg synes selv, jeg har en fantastisk forretning, og mit mål er at have Danmarks førende butik inden for rideudstyr, fortæller Heidi Dahl Neumann.

Annonce

Service fremfor omsætning

- Butikken ligger i en by, hvor de fleste er sejlere, så det er ikke her, jeg har kunder. De kommer fra hele landet, og mange kunder kommer her, fordi vi har en god kundeservice.

- For mig er kundeservice mere vigtig end omsætning, pointerer Heidi Dahl Neumann, der er butiksuddannet i Bilka i Kolding og solgte børne- og dametøj i sin butik, inden hun gik over til at sælge rideudstyr og hestefoder.

Hun vil ikke gå efter de let tjente penge:

- Jeg skal også have noget at leve af om et halvt år, så der skal være styr på processerne.

Og hun vedgår i samme åndedrag gerne, at ”omsætningshastigheden for tiden er sindssyg høj”.

Salg af foder til hestene betyder, at Heidi Dahl Neumann godt må have sin butik åben for kundebesøg. Foto: Carsten B. Grubach

Butikken i Skærbæk Havnegade må gerne holde fysisk åbent, da den også sælger foder til heste, og flere kunder, der normalt køber foder til deres heste i Tyskland, har fundet ud af, at Happy-Horse har konkurrencedygtige priser.

Nordmændene har på nettet opdaget, at rideudstyr og foder er billigere i Danmark, og det bidrager også til den livlige trafik af GLS-lastbiler fra butikken.

Annonce

Udkig efter erhvervskunder

Heidi Dahl Neumann må på grund af corona-epidemien indtil videre droppe de rideskole-besøg, hun ellers tit har fået, lige som sommerens vanlige visitter af rideskolelejre er i fare for at blive aflyst.

- Vi har mange klubber som kunder, det er vel omkring 10 procent, og det vil vi til at gøre meget mere ved, lige som vi vil have flere erhvervskunder, så salgsstalde og private ridestalde også kan handle hos os. I det hele taget vil vi gerne have, at vores udstyr er tilgængeligt for så mange som muligt. Og vi lægger vægt på, at pris og kvalitet skal være i orden, forklarer Heidi Dahl Neumann og fortsætter:

Happy-Horse Rideudstyr

  • På nettet klikkes der ind på www.happy-horse.dk hvis man vil handle med rideudstyrsbutikken i Skærbæk.
  • Butikken på adressen Skærbæk Havnegade 30 holder åbent tirsdag-fredag 11-17 og lørdag 9-13.

- Det ligger mig meget på sinde, at alle små Lotter på seks år skal have lov til at ride, og de behøver ikke lige at købe det dyreste udstyr fra starten.

Heidi Dahl Neumann har med to døtre med rideerfaring også her en baggrund for at give den rette rådgivning.

Annonce

Enhver hestepiges drøm

Trods den stigende omsætning vil hun fastholde placeringen i den gamle fiskerby.

- Vi ligger i hjertet af Danmark og tæt på motorvejen, vi har havnen, to restauranter og en skøn strand her, så der er ingen grund til at flytte. Hvis jeg lå i gågaden inde i Fredericia, ville jeg have mange osere. Det har jeg ikke her. Her kommer folk i butikken for at købe. Men det kan da godt være, at vi med tiden flytter dele af webshoppen hjem, siger Heidi Neumann, der bor på en gård med mand og børn i Højrup 10 kilometer væk tæt på kommunegrænsen til Kolding.

- Men jeg har da tænkt mig at blive ved. Min passion er, at jeg skal være bedre i dag, end jeg var i går. Hvis man er en bedre udgave af sig selv hver dag, kan det kun på den rigtige vej. Og så er det jo enhver hestepiges drøm at få sin egen rideudstyrsbutik. Det er min dna.


Vi har vanvittig travlt, folk må jo gerne ride og kramme deres heste, og folk ved ikke, hvad de ellers skal bruge deres penge på,

Heidi Dahl Neumann, Happy-Horse Rideudstyr.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Velkomment politisk fokus på digitalisering

Annonce