Annonce
Erhverv

Harald skaber digitale live-koncerter: Fordobler overskuddet og har ansat 13 nye medarbejdere

Harald Tokerød fortæller, at Tokerød Plus allerede nu overvejer at udvide de 350 kvadratmeter, som firmaet har til rådighed i Skibhuskvarteret i Odense. Foto: Daniel Poulsen
Tokerød Plus har med Harald Tokerød i spidsen udviklet en app til Roskilde Festival. I det seneste år har firmaet fået nyt domicil og flere nye medarbejdere.
Annonce

I slutningen af januar kom appen "Sounds Like Roskilde" på markedet. Odense-baserede Tokerød Plus har gennem coronanedlukningen udviklet den nye app til landets største festival, som ligesom andre festivaler ikke kunne gennemføre 2020-udgaven på grund af corona-pandemien.

Ved hjælp af moderne teknologier som augmented reality og 3D, kan otte kunstnere fra sidste års aflyste Roskilde Festival nu alligevel optræde live foran brugeren på en platform udviklet hos Tokerød Plus.

Harald Tokerød, partner og stifter af Tokerød Plus, fortæller, at firmaet gik i gang med konceptet, da ingen var store fans af de drive-in-koncerter, der er blevet arrangeret gennem corona-krisen.

- Vi havde selv lidt af en aversion mod de meget midlertidige koncerter, der bliver afholdt, hvor man sidder i en bil på en rasteplads. Det er langt væk fra koncertoplevelsen, og den dag, at coronaen er væk, vil vi nok ikke se så meget af det.

Annonce

Virkeligt men virtuelt

Gennem udviklingen forsøgte teamet at komme så tæt på virkeligheden som muligt, og det har resulteret i etape to af en koncert-app i samarbejde med Nordens største festival. I sommers var kunsterne Tessa og Artigeardit på plakaten gennem en anden app, der også var udviklet i samarbejde med Roskilde Festival.

Det er dog ikke det første udviklingsprojekt, som firmaet har været igennem. Gennem de seneste fire år har Tokerød Plus lavet digitale løsninger til kunder og har det seneste år fordoblet overskuddet og ansat flere nye medarbejdere.

Fakta om Tokerød Plus

Tokerød Plus udvikler digitale løsninger til både mellemstore virksomheder og større globale koncerner.

Eksempelvis har firmaet udviklet en digital version af Det Fynske Dyrskue og er i gang med at udvikle en web-løsning til den globale Rosta-koncern.

I 2019 havde firmaet en bruttofortjeneste på 1,958 millioner kroner og et resultat før skat på 447.000 kroner.

Er for tre måneder siden flyttet til nyt domicil på Egebæksvej i Skibhuskvarteret i Odense.

Harald Tokerød og Maja Reedtz Tokerød er partnere i firmaet.

Sammen med Thomas Eriksson driver Harald Tokerød investeringsfirmaet Get Sjit Done ved siden af, hvor de udvikler digitale koncepter og forretningsmodeller.

19 ansatte arbejder på fuldtid og flere på deltid, mens syv udviklere arbejder fra Prag.

Han tilføjer, at virksomheden ikke kun har udviklet appen for at profilere sig selv. Derimod får de også noget ud af det forretningsmæssigt.

-  Vi er gode til at udvikle omkostningseffektivt, så det også er overkommelige priser for vores kunder og særligt i tider, hvor mange virksomheder har det svært. De kaster ikke bare om sig med millionerne, så vi tilpasser teknologien og brugen af den, så den passer bedre til pengepungen. Det er en god forretning for Tokerød Plus, siger Harald Tokerød.


Projekterne er der, og kunderne betaler for det. Det er benzinen til, at vi kan ansætte så mange nye medarbejdere.

Harald Tokerød, stifter Tokerød Plus


Annonce

Digitalt fokus giver overskud

Kunder som efterspørger digitale løsninger, bliver der flere og flere af hos Tokerød Plus - og ordretilgangen påvirker bundlinjen. Det afspejles til dels i regnskabet for 2019, hvor firmaet opnåede et resultat på 447.000 kroner før skat. I det seneste regnskab for corona-året 2020, som ikke er offentliggjort endnu, er der sket endnu mere for det fire år gamle firma.

Harald Tokerød oplyser, at resultatet følger med det stigende medarbejdertal. Han forventer en tredobling i omsætningen og minimum en fordobling på bundlinjen.

- Det er katalysatoren for det. Projekterne er der, og kunderne betaler for det. Det er benzinen til, at vi kan ansætte så mange nye medarbejdere. Der har været supermeget smæk på det seneste halvandet år. Vi er gået fra seks medarbejdere til 19, fortæller han.

Virksomheden samarbejder som regel med den private sektor, uddyber Harald Tokerød. Den offentlige sektor arbejder ifølge direktøren for langsomt og er for tunge at danse med. Firmaerne på kundelisten har ofte mellem fem og 250 medarbejdere, men den globale koncern Rosta er eksempelvis også kunde hos Tokerød Plus.

Annonce

350 nye kvadratmeter

I slutningen af 2020 tog Tokerød Plus så et nyt skridt i rollen som større virksomhed. De flyttede ind på 350 nyistandsatte kvadratmeter fordelt på to plan i Skibhuskvarteret i Odense. Harald Tokerød fortæller, at der er flere årsager til, at firmaet rykkede videre til en ny lokation.

- Vi havde brug for mere plads. Lige inden, at coronaen ramte, havde vi sat os for, at vi ville flytte ud til vores egen matrikel. Vi vil kunne give den oplevelse, som vi ønsker. Vi samarbejder med prominente folk, der gerne vil komme let diskret indad bagdøren. De skal kunne besøge os, uden at en masse andre er nysgerrige på det.

I øjeblikket arbejder langt de fleste af medarbejderne hos Tokerød Plus hjemmefra. Som regel møder kun fire til fem medarbejdere fysisk ind på det odenseanske kontor. Foto: Daniel Poulsen
Annonce

Investeringer på op til 10 millioner

Firmaerne, som poster penge i digitale løsninger, kommer med meget forskellige pengebeløb, fortæller Harald Tokerød.

- Deres investering i digitalisering spænder fra en halv million kroner op til 5-10 millioner kroner om året. Det kommer an på, hvor langt de er i deres modenhed med at digitalisere forretningen. Hvor meget har de prøvet. Lige så snart, de har prøvet nogle ting succesfuldt, så investerer de igen.

Virksomhederne køber sig dog ikke kun til digitale løsninger. Efteruddannelse af medarbejderstaben er også et vigtigt redskab i en digital omstilling, tilføjer Harald Tokerød.

- En del af investeringen er også i egne medarbejdere og deres kompetencer. De skal trænes i transformationen i, at arbejdet, der udføres i dag, kan gøres smartere i fremtiden, fordi systemet kan understøtte det. Det arbejde, som Jens eller Ulla gør i dag, er noget andet om et halvt eller helt år, men de har stadig det samme job.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce