Annonce
Erhverv

Har du også spist flere æg end normalt? Brdr. Hartmann får historisk overskud tæt på en halv milliard

Brdr. Hartmann, med fabrik i Tønder, lander et historisk godt resultat for 2020. Overskuddet er tæt på en halv milliard kroner. Arkivfoto: HC Gabelgaard
Har du under coronaen spist flere æg og bagt flere kager, end du plejer at gøre? Brdr. Hartmann i Tønder, der producerer æggebakker, kan mærke konsekvensen af corona. Men i modsætning til andre brancher betyder den usædvanlige situation usædvanlig stor aktivitet - og overskud.

TØNDER: Sidste år var et usædvanligt år for alt og alle - det gælder både privat og for erhvervslivet. Mens mange virksomheder har våndet sig under coronakrisen, har emballage- og æggebakkeproducenten Brdr. Hartmann, med fabrik i Tønder, haft det, der bedst af alt kan karakteriseres som et sandt jubelår.

Ifølge Brdr. Hartmanns nyeste regnskab steg omsætningen sidste år til 2,57 milliarder kroner - det er en stigning på over 200 millioner kroner i forhold til 2019. Samtidig steg driftsresultatet til 452 millioner kroner fra 262 millioner kroner året før. Det svarer til en overskudsgrad på 17,5 procent (11,1 procent i 2019).

Annonce

Kager og spejlæg

Hvordan kan det være, at fabrikken i Tønder har haft travlt med at producere æggebakker til æg rundt omkring i Europa, tænker du sikkert?

Brdr. Hartmanns fabrik i Tønder indviede i 2018 en ny højteknologisk linje. Den er med til at gøre fabrikken i Sønderjylland til en af koncernens rentable virksomheder. Arkivfoto: Jacob Schultz

Jo, historisk set stiger salget af æg i krisetider. Æg er en sund, nærende og relativ billig spise. Men under coronaen har indtaget af æg i æggebakker fået et ekstra boost, for mens folk er gået hjemme i månedsvis, har de bagt kager som sjældent set før, og spist blødkogte æg eller spejlæg til frokost, som tidligere ville være indtaget i en kantine. Mens kantinen typisk får leveret industriæg i spande, så køber folk deres æg i bakker i supermarkedet. Og det kan altså mærkes på gulvet i Tønder.

Annonce

Alle løb stærkt

Administrerende direktør Torben Rosenkrantz-Theil, der er øverste ansvarlige for fabrikken i Tønder og virksomhedens 350 ansatte, erkender, at medarbejderne har løbet stærkt for at følge med efterspørgslen.

- Medarbejderne i Tønder og resten af Hartmann har løbet hurtigt og ydet en kæmpe indsats i 2020, hvor vores fabrikker kørte på højtryk for at holde trit med en historisk efterspørgsel efter æg til hjemmebag og frokost på hjemmekontoret i kølvandet på covid-19, siger Torben Rosenkrantz-Theil til JydskeVestkysten.


Medarbejderne i Tønder og resten af Hartmann har løbet hurtigt og ydet en kæmpe indsats i 2020, hvor vores fabrikker kørte på højtryk for at holde trit med en historisk efterspørgsel.

Torben Rosenkrantz-Theil, adm. dir. Brdr. Hartmann


Allerede nu melder Brdr. Hartmann om, at der løbende investeres i dens fabrikker rundt omkring i verden - også i Tønder.

Annonce

Investerer i fremtiden

Sidste år investerede Brdr. Hartmann 437 millioner kroner - hvilket er over en fordobling i forhold til forrige år, hvor tallet var 197 millioner kroner.

- 2021 ser ud til at blive endnu et stærkt år for Hartmann, og vi fortsætter med at investere i ny produktionskapacitet. I Tønder regner vi også med at skabe gode resultater i den kommende tid efter et rekordår i 2020, siger Torben Rosenkrantz-Theil og understreger, at alle i virksomheden har del i det gode resultat:

- I alle dele af virksomheden blev der ydet en kæmpe indsats, som gjorde det muligt at bygge videre på Hartmanns gode udvikling i de senere år og udnytte de betydelige investeringer, vi har foretaget.

Brdr. Hartmann

Brdr. Hartmann er verdens førende producent af ægemballage i støbepap og markedsleder inden for fremstilling af frugtemballage i Sydamerika og Indien.  Koncernen med hovedsæde i Gentofte er derudover verdens største producent af teknologi til fremstilling af emballage i støbepap. 

Hartmann blev stiftet i 1917, og producerer æg- og frugtemballage til producenter og distributører samt detailkæder, som i stigende grad efterspørger bæredygtige emballageløsninger. Hartmann har 2500 medarbejdere og 15 fabrikker i Europa og Israel, Nord- og Sydamerika samt Indien og Rusland.

Fabrikken i Tønder blev bygget i 1962 og har i dag 350 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce