Annonce
Sydjylland

Hanne blev opfordret til at tænke stort: Nu er hun på vej til Kina med sit børneyogakoncept

Under sin deltagelse i projektet Medstrøm fik Hanne Mouritsen stillet skarpt på, hvilken retning hun gerne vil drive sin virksomhed i. Hun er ikke i tvivl om, at det er produktudviklingen, der driver hende, selv om hun også nyder at undervise. Med sit indtog på det kinesiske marked giver hun sig selv masser af muligheder for at udvikle nye produkter og idéer, og de første kontakter i Kina tyder på en stor interesse. Foto: Trine Grauholm
Tænk stort, lød rådet til Hanne Mouritsen, under iværksætter-projektet Medstrøm. Det har hun taget til sig, og i begyndelsen af 2021 er hun parat til at rykke ind på et spirende kinesisk marked for børneyoga.
Annonce

Vinding: Hanne Mouritsen scroller hjemmevant gennem børneyoga-appen Mini Kids Yoga og viser sekvenser frem. Med rolig og rummelig stemmeføring guider hun de mindste gennem simple yogalege, der alt efter legens type kan give børnene ny energi i en anstrengende hverdag, øge deres koncentration eller få deres nervesystem til at falde til ro.

Hoved, arme. Ikke larme.

Det sidste har hun til gengæld selv tænkt sig at gøre. I overført betydning og med adskillige opfordringer til at tænke stort i bagagen. Utålmodigheden, virkelysten og drivkraften skiller sig ud blandt de ord, hun deler rundhåndet ud af.

Selv siger Hanne Mouritsen, at hun "står klar i boksen" med sin yogamåtte, nye undervisningsmaterialer, app og online-undervisning. Parat til at indtage det kinesiske marked.

Allerhelst ville hun skynde sig ud til kineserne, opleve deres lange skoledage og tale med lærere og pædagoger. Den plan har corona imidlertid udskudt, men selv om hun som selvstændig med fysisk undervisning og behandling af patienter med kroniske smerter som den primære vare på hylderne i høj grad har været ramt af restriktionerne på fysisk samvær, har hun på ingen måde mistet hverken mod eller mæle.

Tværtimod har hun med god hjælp fra både Erhvervshus Syd og Strømstyrke-forløbet gennem iværksætterprojektet Medstrøm det seneste år brugt tiden til at få styr på alle processerne i sit arbejde, hæve sig op i helikopteren og få skåret ud i pap, hvor virksomheden Yogaiskolen.dk skal drejes hen.

Annonce

Råd: Tænk meget større

Netop derfor er hun på nippet til at skifte navnet ud med Pure Nordic Yoga, der passer bedre til en international virksomhed.

- Tænk større. Tænk meget større, lød rådet i foråret, og det har Hanne Mouritsen taget til sig.

Hun er uddannet sygeplejerske og har arbejdet på neonatal-afdelingen på Rigshospitalet, Skejby Sygehus og Kolding Sygehus i en årrække, inden hun uddannede sig til senetens-behandler og som selvstændig begyndte at arbejde med patienter med kroniske smerter efter for eksempel piskesmæld eller prolapser.

En baggrund som danser, gymnast og frivillig foreningsleder hjalp hende, og da hun på egen triatlonkrop mærkede, hvilken effekt, yogaen kunne have af både fysisk og mental karakter, blev det startskuddet til en glidende proces, så Hanne Mouritsen i dag lever af at undervise dagplejere, pædagoger og lærere i at lave yoga med børn, og af de produkter, hun sælger til formålet.

- Jeg har nok været heldig med, at der altid har været meget at lave. Jeg har selvfølgelig brugt tid på salg, men jeg har haft fint med jobs, så det med at komme op i helikopteren og få stillet skarpt på, hvad det er for en virksomhed, jeg driver, og hvilke værdier, jeg baserer den på, har været vanvittigt godt, fortæller Hanne Mouritsen.

Annonce

Samme sted på rejsen

Hun har løbende fået erhvervsrådgivning fra blandt andet Erhvervshus Syd og Vejle Erhvervsudvikling, og i marts 2020 kom hun med i Strømstyrke-forløbet gennem iværksætterprojektet Medstrøm. Et forløb, der henvender sig til iværksættere, der allerede er godt i gang med deres virksomhed, og det har været vigtigt for Hanne Mouritsen, som havde en masse erfaringer at trække på fra sin tid med egen klinik.

- Jeg har haft alle børnesygdommene, da jeg startede op med klinikken, så for mig var det vigtigt at være sammen med andre, der også var godt i gang. Samtidig har undervisningen været på et meget højt niveau, fortæller Hanne Mouritsen.

Om Yoga i skolen

  • Yogaiskolen.dk drives af Hanne Mouritsen, 50 år.
  • Hun er uddannet sygeplejerske og har i en årrække arbejdet med for tidligt fødte børn og hjertebørn på Rigshospitalet, Skejby Sygehus og Kolding Sygehus.
  • Derefter uddannede hun sig til senetensbehandler og drev i en årrække egen klinik, hvor hun behandlede patienter med svære, kroniske smerter.
  • Senere blev hun bidt af yoga og lever nu udelukkende af den gren af virksomheden, som i øvrigt er på nippet til at skifte navn til Pure Nordic Yoga.
  • Hanne Mouritsen arbejder primært med undervisningen af lærere og pædagoger i at anvende yoga til børn, og hun forventer at gå ind på det kinesiske marked med onlineundervisning og en række tilknyttede produkter i begyndelsen af 2021.
  • Det valg er resultatet af den proces, som startede under hendes deltagelse i Medstrøm-forløbet Strømstyrke og siden blev videreudviklet gennem rådgivning i Erhvervshus Syd.


For hende har det også været en stor fordel at være gennem et længere forløb, hvor der har været tid til at arbejde de gode råd ind i virksomheden løbende.

- Jeg er en rigtig arbejdshest, og når jeg går ind i noget og sætter tid af til det, vil jeg også have det maksimale ud af det. Jeg har sørget for at være godt forberedt til undervisningen, og så er jeg taget hjem og har nørdet med tingene. Den måde at få undervisning på har fungeret vanvittigt godt for mig, understreger Hanne Mouritsen.

Hun har arbejdet intenst med forskellige teknikker til at organisere sit arbejde, og da hendes deltagelse i projektet faldt sammen med, at alle fysiske møder og behandlinger lukkede ned, havde hun god tid til at få styr på alle processer i stedet.

Annonce

Øget fysisk behov

Behovet for yogaforløb målrettet børn behøver hun dog ikke arbejde med. Det er der og bliver kun større.

- Det fysiske behov ser vi qua den stigende digitalisering. Børn har meget skærmtid, fra de er helt små. Det er et nyt fænomen, og det har kæmpe betydning for deres bevægeapparat. Når du knækker i nakken, rykker du på samtlige muskler helt ned i hælen, og vi har en udfordring med, at børn og unge lider af hovedpine og koncentrationsbesvær, forklarer Hanne Mouritsen.

Dertil kommer de mentale fordele ved at kunne reducere uro, gøre overgange lettere og i det hele taget gøre børnene i stand til bedre at klare de mange timer, som de ofte tilbringer i institutionen og skolen.


Jeg kiggede også på det amerikanske marked, hvor der en hel industri med børneyoga, som man i udtalt grad bruger i skolerne. I Kina er det et upcoming marked. Børneyoga er nyt men lige så stille på vej, og særligt familierne på østkysten har et øget fokus på nærvær i den sparsomme tid, de har med deres børn.

Hanne Mouritsen, selvstændig med Yoga i skolen


Foruden den undervisning, der gør lærere og pædagoger i stand til at lægge små pauser med yogaøvelser ind flere gange i løbet af en dag, har Hanne Mouritsen også udviklet en række produkter, der kan understøtte brugen af yoga i forhold til børn.

Det gælder blandt andet nogle yogakort, hvor man kan se de enkelte stillinger og kan scanne en QR-kode, hvis man også har brug for en instruktionsvideo. Samtidig har hun udviklet appen Mini Kids Yoga og en række yogahistorier, hvor man er aktiv og laver de yogastillinger, der passer til historien.

Annonce

Upcoming marked i Kina

Et koncept, som de andre i hendes business læringsgruppen under projektforløbet straks kunne se potentialet i.

- Jamen, jeg har da også tænkt på Tyskland, pippede Hanne Mouritsen, men hun skulle mere end det, og gennem erhvervsrådgiver Martin Appel fra Erhvervshus Syd fik hun øje på det kinesiske marked.

- Jeg kiggede også på det amerikanske marked, hvor der en hel industri med børneyoga, som man i udtalt grad bruger i skolerne. I Kina er det et upcoming marked. Børneyoga er nyt men lige så stille på vej, og særligt familierne på østkysten har et øget fokus på nærvær i den sparsomme tid, de har med deres børn. Ellers handler det om at give de kinesiske børn nogle øvelser, som kan give dem mere energi til deres meget lange skoledage, forklarer Hanne Mouritsen.

Øvelserne på Hanne Mouritsens yogakort er simple og lette at forstå.

Hun er derfor ved at få lavet materiale på kinesisk og i nogle tilfælde en kombination af kinesisk og engelsk for at få den internationale undervisningsvinkel med.

Samtidig har hun fået 25.000 kroner gennem Corona Genstart til at købe strategisk rådgivning i forhold til det kinesiske marked for, og kortlægningen af markedet er derfor godt i gang.

Til at begynde med satser Hanne Mouritsen på de kinesiske kindergartens med børn i alderen 3-7 år. Hun er undervejs i arbejdet med at indtage det kinesiske marked blevet opmærksom på, at hun skal bruge hele sin alsidige baggrund til at slå på tromme for sin egen kunnen.

- Det er et kvalitetsstempel at have en sundhedsfaglig baggrund, og de har meget stor respekt for vores knowhow. I Kina er det en kæmpe fordel for mig, at jeg er uddannet sygeplejerske, og jeg er blevet meget mere opmærksom på, at jeg ikke kun skal spille på det, jeg laver lige nu, men på hele den lange erfaring, jeg har, siger Hanne Mouritsen.

Annonce

God ballast i bagagen

I sin tid var Hanne Mouritsen meget i tvivl om, hvordan det ville være at gå fra en kollegabaseret arbejdsdag, hvor man tager over for hinanden, til at arbejde alene som selvstændig. Hurtigt fik hun imidlertid et netværk af andre selvstændige, og i dag anser hun sin baggrund som en god ballast for at skabe sin egen virksomhed.

Dels nyder hun godt af al den undervisning, hun har lavet i frivillige foreninger, dels har hun i den forbindelse lært at gribe gode idéer og være med til at omsætte dem.

- Og så er det en kæmpe force at være sygeplejerske. Jeg har arbejdet med psykologi og kommunikation, og jeg har været vant til at stå med liv mellem hænderne hver eneste dag. Ligesom lærerne er det, man kommer ud for som selvstændig, vand ved siden af, mener Hanne Mouritsen, der altid har sat en ære i at tage alle kasketter på selv.

I forhold til regnskabet har det haft den gavnlige effekt, at hun både er blevet rigtig god til det og samtidig hele tiden har haft fingeren på pulsen. Med sit indtog på det kinesiske marked har hun dog indset, at hun er nødt til at have nogen til at arbejde for sig i Kina, men hun drømmer fortsat ikke om at skabe et stort imperium, selv om hun gerne vil slå sit nye navn fast i det folkerige øst.

- Det lyder måske lidt blasert at sige, men jeg er ikke økonomisk motiveret. Det har selvfølgelig været vigtigt for mig at kunne leve af det, jeg laver, for jeg skal ikke være et vedhæng til min mands indtægt. Der er en regnemaskine i mig, men gennem Medstrøm fandt jeg ind til det, jeg er allermest passioneret omkring; nemlig at produktudvikle.

- Jeg vil gerne blive ved med at bruge bevægelse intelligent og byde ind med noget, som giver god mening. Det kan jeg få masser af muligheder for på det kinesiske marked, hvis jeg kan komme ind og blive et navn, siger Hanne Mouritsen.

Hanne Mouritsen har altid dyrket masser af idræt. Først i form af dans og gymnastik, siden triatlon, men da hun stiftede bekendtskab med yogaen, blev hun bidt af det. Hver dag dyrker hun derfor en times yoga, og hun mærker det straks, hvis hun i en periode falder af på den. Foto: Trine Grauholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce