Annonce
Fyn

Handlingsplan: Norden skal være førende inden for bæredygtigt byggeri

- Virksomhederne i Norden er meget opmærksomme på, at de skal investere i bæredygtige løsninger for også at være konkurrencedygtige i fremtiden, mener boligminister Karsten Dybvad Bek. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Øget nordisk samarbejde om cirkulært byggeri, harmonisering af byggeregler og øget samarbejde på EU-niveau er nogle af midlerne, der skal gøre Norden førende inden for bære- og konkurrencedygtigt byggeri.
Annonce

DANMARK: De nordiske lande skal være førende inden for bæredygtige og konkurrencedygtige boliger og byggeri med lavere miljø- og klimapåvirkning.

Det er de nordiske bolig- og byggeministre enige om, og forleden godkendte de en handlingsplan, der fra 2021-2024 skal gøre byggesektoren mere klimavenlig.

Med målsætningen følger også 62 millioner kroner.

Byggesektoren spiller en vigtig rolle i arbejdet med at genrejse økonomien under og efter coronapandemien, men det er samtidig en sektor, der står for mere end en tredjedel af de nordiske landes CO2-udledning.


Målet er ambitiøst, men de nordiske lande er allerede godt på vej. Vores virksomheder er langt fremme i den grønne omstilling, og de er meget opmærksomme på, at de skal investere i bæredygtige løsninger for også at være konkurrencedygtige i fremtiden.

Kaare Dybvad Bek, boligminister.


Handlingsplanen indeholder derfor en række satsninger på grønne og innovative løsninger, og målet om at gøre den nordiske bolig- og byggesektor mere bæredygtig og konkurrencedygtig skal opnåes gennem øget nordisk samarbejde om cirkulært byggeri, harmonisering af byggeregler og øget samarbejde på EU-niveau, hvor der er nye regler på vej.

- Målet er ambitiøst, men de nordiske lande er allerede godt på vej. Vores virksomheder er langt fremme i den grønne omstilling, og de er meget opmærksomme på, at de skal investere i bæredygtige løsninger for også at være konkurrencedygtige i fremtiden. De tiltag, vi nu er blevet enige om på nordisk plan, vil støtte virksomheder i deres bæredygtighedsarbejde, siger Danmarks boligminister Kaare Dybvad Bek, der er formand for de nordiske bolig- og byggeministre i 2020, i en pressemeddelelse.

De nye tiltag skal bidrage til, at de nordiske lande når visionsmålet om, at Norden skal blive verdens mest bæredygtige og integrerede region i 2030.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Camillas allergivenlige sæber og rengøringsmidler hitter i Asien: Nu sætter finansiering fra Vækstfonden yderligere skub i salget

Annonce