Annonce
Erhverv

Handelsgigant fik travlt i 2020, men bundlinjen blev ramt af storbrand

Handelsfirmet Schou Company, der vil bygge nyt hovedsæde og lager ved Tankedalsvej, har solgt for 200 millioner kroner mere under coronakrisen. Men årsregnskabet er negativt påvirket af en storbrand på havnen i Bremen i april. Foto: Schou Company
En storbrand på havnen i Bremen i april sidste år har kostet Schou Company dyrt, men en anden ulykke, coronakrisen, har trods sine udfordringer, påvirket regnskabet positivt.

Kolding: Nordens største nonfood-engrosvirksomhed, Schou Company, er vokset under coronakrisen.

Omsætningen er steget med næsten 200 millioner kroner, men på trods af det er overskuddet skrumpet. Det skyldes en storbrand i et varelager i Tyskland, og hvor virksomheden har indregnet et tab svarende til varelagerets værdi.

Schou Company, der importerer, sælger og distribuerer havemøbler, køkkenudstyr og gør-det-selv-produkter til hus og have, omsatte i 2020 for lige knap 1,7 milliarder kroner mod 1,5 milliarder kroner året før, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- Mange har været helt eller delvist hjemsendte gennem det seneste års tid. Det har betydet en markant stigning i gør-det-selv-aktiviteterne, og det er med til at øge efterspørgslen på mange af vores produkter. Til gengæld har mange af de butikker, der forhandler vores produkter, været lukket i perioder, hvilket selvfølgelig er med til at trække i den anden retning, udtaler  administrerende direktør Gotfred Christiansen.

Kolding-virksomheden, der er ejet af Jørgen Schou og Lars Larsen Group, der også står bag Jysk, offentliggjorde i  januar, at de har købt 36 hektar jord af Kolding Kommune og vil bygge nyt lager og hovedsæde ved Tankedalsvej for en halv milliard kroner. Samlet beskæftiger koncernen omkring 300 ansatte.

Annonce

Storbrand i Bremen

Til trods for en omsætningsfremgang på næsten 200 millioner kroner må direktøren dog notere et fald i driftsresultatet fra 45 millioner kroner i 2019 til 30 millioner kroner i 2020. Det skyldes storbranden.

- Vores årsregnskab er stærkt påvirket af en brand på havnen i Bremen den 28. april sidste år. Her udbrændte et stort areal med lagerhaller, der blandt andet husede vores logistikpartner. Vi mistede et varelager til en værdi af cirka 10 millioner euro, og det er endnu ikke afgjort, hvem der havde ansvaret og dermed forsikringspligten på varerne, siger Gotfred Christiansen.

Den afgørelse kan trække ud, og placeringen af ansvaret skal formentlig ske ved en domstol. Derfor har Schou Company indregnet et tab svarende til varelagerets værdi i det ellers flotte regnskab for 2020.

- Det ærgrer os selvfølgelig enormt, for havde det ikke været for den brand, havde regnskabet jo set entydigt flot ud, konstaterer direktøren.

Kort om Schou Company

Schou er Nordens største engrosvirksomhed inden for non-food produkter. Virksomheden lagerfører et bredt sortiment inden for områderne bolig og isenkram, havemøbler, have og fritid, auto og cykel samt værktøj og maskiner. Koncernen har 300 ansatte. Virksomheden blev grundlagt i Vamdrup i 1963 af købmand Andreas Schou.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce