Annonce
Sund på jobbet

Høj puls hos OfficeFit: Om fem år skal en kvart million kontormus op af stolen og dyrke motion i arbejdstiden

Get Up Asisst er navnet på den lille dims, som er clipset på kanten af skrivebordet. Den giver besked, når det er tid til at rejse sig op og få gang i blodomløbet. Foto: OfficeFit
OfficeFit ryster posen med nyt produkt, ny app, nyt koncept, nye investorer og en meget ambitiøs plan om europæisk vækst.

HOLSTEBRO: - Bzzz!

Den lille plastikdims er hæftet på kanten af skrivebordet, og nu sladrer den igen med en brummende lyd og et blinkende lys. Beskeden er ikke til at tage fejl af: Du har siddet stille lidt for længe, så nu går den ikke længere, gamle dreng: Op at stå!

”Get Up Assist” hedder den lille elektroniske boks, og den er hjørnestenen i en helt ny og meget ambitiøs vækstplan for Holstebro-virksomheden OfficeFit, der siden 2015 har kæmpet for at få pulsen lidt højere op hos kontorfolket.

Annonce

- Den stillesiddende og inaktive adfærd tegner sig for syv-otte procent af alle dødsfald i Danmark: Overvægt, diabetes, kredsløbsforstyrrelser. Og det er desværre ikke nok at gå i fitnesscenter efter arbejde – du skal op og stå og bevæge dig i løbet af dagen, forklarer OfficeFit-direktør og –medstifter Kristian Bjerg.

Ja, ja, ja! Vi ved det jo godt… Og mange af os sidder også ved dyre hæve-sænke-skriveborde, men der mangler lige et lille puf, før vi får gjort noget ved det.

Kristian Bjerg, direktør og medstifter af OfficeFit, var tidligere politimand, og han er stadig i rigtig god form. Han vil gerne hjælpe andre til at få og bevare et godt helbred. Foto: OfficeFit

At puffe kalder man på engelsk ”nudging”, og det begreb er en varm kartoffel inden for forbrugeradfærd: Vi kan kun vanskeligt tvinges, lokkes eller købes til at ændre adfærd, men de fleste af os er modtagelige for ”nudging”, et diskret puf, så vi gradvist flytter os.

Et venligt puf

Og det er præcis, hvad OfficeFit vil gøre med ”Get Up Assist”: Give os et lille venligt puf – uden for meget snak om skyld, skam og dårligdomme. Tværtimod: Det skal være sjovt at røre sig.

- Sammen med Get Up Assist lancerer vi en helt ny app med nogle små spil, hvor man skal løse forskellige fysiske udfordringer for at gå videre i spillet. Der vil også være adgang til instruktionsvideoer, så man kan få mere bevægelse på kontoret eller hjemme. Og hvis man har lyst, kan man konkurrere i grupper for at motivere hinanden – men hele tiden frivilligt. Nogle elsker konkurrencen, mens andre hellere vil gøre det alene. Det skal der være plads til, forklarer Kristian Bjerg.

De points, som man optjener i spil-app’en, vil senere kunne veksles til rabat i online-shoppen ActiveSupply, hvor man med tiden kan købe sportstøj.

Det lyder på samme tid som et komplekst koncept med mange forskellige elementer, som skal spille sammen. Men også et noget mere simpelt koncept end den nuværende OfficeFit-forretning, som har bygget på abonnementsløsninger, hvor virksomheder får stillet motionscykler og gå-bånd til rådighed. Her har vi cirka 250 store virksomheder, som kører på vores abonnementsordning.

De senere år har OfficeFit udvidet deres bevægelsestilbud med egentlige sundhedsordninger, hvor man tilbyder virksomheder adgang til læger, fysioterapeuter, psykologer og så videre – ordninger, som man med succes har tilbudt større offentlige og private virksomheder.

Annonce

Ny app - også til private

Men nu skal posen rystes i håb om at få adgang til helt nye og langt større markeder for både kontor- og hjemmetræning, måske endda for hele familien og ikke kun for det arbejdende folk.

- I dag er der børn helt ned til 11 års-alderen, som får blodpropper, fordi de sidder stille foran computeren, påpeger Kristian Bjerg.

Det nye koncept er i langt mindre grad bundet op på tungt og dyrt fitnessudstyr. Der er kun den lille Get Up Assist-dims til skrivebordet, som vil blive solgt til 639 kroner, og så bygger resten af konceptet ellers på app’en, som af enhver vil kunne downloades fra medio februar 2022, både af private og erhvervskunder.

Målet er, at om fem år skal vi have en omsætning på 105 millioner kroner.

Kristian Bjerg, medstifter af OfficeFit, som vil syvdoble sin omsætning de næste fem år

App’en kan downloades uden, at man køber Get Up Assist, og app’en bliver endda gratis i en basisversion - men idéen er naturligvis, at brugerne skal blive fristet til at tegne et abonnement for at få adgang til alle funktioner. Det betyder, at der skal downloades virkelig mange apps for at lave en god forretning.

- Målet er, at om fem år skal vi have en omsætning på 105 millioner kroner. Det svarer til at vi de næste fem år skal sælge 143.000 Get Up Assister og opnå 240.000 betalende abonnementskunder, siger Kristian Bjerg

Annonce

Hjælp fra ministeriet

Det er mildt sagt ambitiøst i forhold til OfficeFits nuværende omsætning på cirka 15 millioner kroner om året, så der skal nye investorer til for at kunne markedsføre Get Up Assist i en række af de europæiske nabolande nord, syd, øst og vest for Danmark.

- Udenrigsministeriets ”Scope Your Business”-program har hjulpet os med en markedsundersøgelse i Holland, Tyskland og Sverige, som viser rigtig stor interesse for digitale løsninger til hjemmetræning, så vi tror på det, siger Kristian Bjerg og ligner én, der har tænkt længe over det og faktisk tror på, at det kan lykkes.

47 virksomheder har allerede forudbestilt i alt 1000 Get Up Assist-enheder med tilhørende app. Så er der fem år til at finde de sidste 239.000 for at få løbet det nye koncept succesfuldt fra start. Men nu er de jo heldigvis også i god form på kontoret hos OfficeFit.

OfficeFit

  • Kristian Bjerg og to venner grundlagde i 2015 OfficeFit med et erklæret mål om, at kontorfolket skulle hjælpes til at komme i bedre fysisk form.
  • Det begyndte med salg af specialdesignede kondicykler, som man kan sidde på i stedet for en kontorstol, og en slags løbebånd – eller ”gå-bånd”, som kan bruges, mens man arbejder ved skrivebordet.
  • I dag er løsningen abonnementsbaseret, og der er kommet flere forskellige slags fitnessudstyr til sammen med en app, som holder styr på træningen og giver adgang til instruktionsvideoer. Løsningen benyttes hos cirka 250 virksomheder og organisationer, blandt andet Lego og Region Midtjylland.
  • Derudover tilbyder OfficeFit egentlige sundhedsordninger, for eksempel adgang til læger, fysioterapeuter og krisepsykologer.
  • I nær fremtid lancerer OfficeFit den nye ”Get Up Assist”, som er en lille elektronik-dims, der med hjælp fra en app på telefonen holder øje med, om man sidder stille i for lang tid. App’en er samtidig fyldt med træningsprogrammer, instruktionsvideoer og en række spil, der skal gøre det sjovere at røre sig både på arbejde og derhjemme.
  • Det nye koncept skal lanceres i en række europæiske lande med en forventning om at nå ud til 240.000 betalende abonnenter i løbet af fem år.
  • Hjemmeside: www.officefit.dk
Annonce
Annonce
VIRKSOMHEDER

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Annonce
Arbejdsmarked

Klumme: Mens vi venter på reformerne

Annonce
Østjylland

Visma udvider portføljen og opkøber Sofus Døgndata

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Østjylland halter efter - færre nye, små virksomheder i 2021

Uddannelse

Lasse og Henrik vil lærlingemangel til livs: - Det skal være fedt at være håndværker igen

Erhverv

Byggebranchen nærmer sig overophedning og højeste niveau i over 40 år

Sydjylland

Transport-kæmpe: - Ringe bilsalg koster os adskillige millioner, så vi må skrue fragtpriserne op

Uddannelse

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Annonce