Annonce
Storkøbenhavn

Hædret med pris: - Mads Nørgaard har sat sit præg på København

Mads Nørgaard har i en årrække været en central spiller i den københavnske modeverden. Foto: Byrd/Kasper Løjtved
Modeskaberen Mads Nørgaard modtager CPH City Spirit for sig store engagement som forkæmper for et smukt og unikt København.

KØBENHAVN: Han har en udpræget sans for godt design, og som en driftig handelsmand med kærlighed til byen har modeskaberen Mads Nørgaard gennem årtier varetaget Københavns interesser.

Nu har han modtaget prisen CPH City Spirit, der bliver uddelt en gang om måneden af KCC – KBH Commerce & Culture til en institution, forretning eller person, der spiller en betydelig rolle i at gøre Københavns centrum til et attraktivt område.

Og det gør Mads Nørgaard, der grundlagde sin egen butik i 1986 og er tredje generation i Nørgaard. Farfaren grundlagde ’Sørgemagasinet’ under krigen i 1944, og faren åbnede ’Nørgaard Paa Strøget’ i 1962. Begge med den samme adresse, som damebutikken på Amagertorv har i dag.

Annonce

Æstetisk øje

Parallelt med sin succesfulde modevirksomhed har Mads Nørgaard – nøjagtig som sin far, modeskaberen Jørgen Nørgaard – været engageret i byens udvikling. Han har blandt andet tidligere siddet i KCC’s bestyrelse.

- Prisen denne gang går til Mads Nørgaard, der gennem mange år har været forkæmper for et smukt og unikt indre København og i den grad har været med til at sætte sit præg på København og den københavnske modescene, lyder det fra KCC-direktør John Hansen, der i sin tale ved prisoverrækelsen havde masser af lovord over for Mads Nørgaard.

Mads Nørgaard modtager CPH City Spirit af John Hansen fra KCC. Foto: Byrd/Kasper Løjtved

- Din ydmyghed med begge ben på jorden, dit æstetiske øje, din trang til at iværksætte, tænke bæredygtighed og så dit meget behagelige væsen er alt sammen superlativer, vi kan hægte på dig, sagde John Hansen i sin tale til prismodtageren.

Annonce

Ind med modermælken

Engagementet i byen har Mads Nørgaard med egne ord 'fået ind med modermælken'. Hans far, Jørgen Nørgaard, var tidligere formand for KCC og holdt ikke igen med at sige sine meninger om byens ve og vel. Det gør Mads Nørgaard heller ikke.

- Vi elsker at være herinde, og jeg vil gerne bidrage til, at det skal være en god oplevelse at komme ind og besøge Strøget, siger Mads Nørgaard.

- Det er helt vildt vigtigt, at vi har en mangfoldig by. Der skal både være plads til Sanger-Søren og Saint Laurent ved siden af hinanden. Der skal både være plads til den velfriserede ende af Strøget op mod Kongens Nytorv og Pisserenden med sin latiner-kvarterstemning, siger Mads Nørgaard.

Han oplever dog, at byens fornemste handelsstrøg sine steder er ved at 'gå op i hat og briller', som han udtrykker det.

- Hvis alt det, man ser i den ende af Strøget, der går op mod Rådhuspladsen, er lovligt, så er der brug for, at reglerne bliver lavet om. Hvis ikke, så er der brug for nogen, der håndhæver reglerne, siger Mads Nørgaard, der mener, at der brug for en helhedsplan for Strøget.


Det er helt vildt vigtigt, at vi har en mangfoldig by. Der skal både være plads til Sanger-Søren og Saint Laurent ved siden af hinanden.

Mads Nørgaard


- Jeg håber på, at politikerne - i respekt for mangfoldigheden - kan få skabt en ambitiøs helhedsplan for Strøget, der beskriver, hvad vi vil med gadehandel, udeservering, bilfri middelalderby og alle de andre ting, der er med til at forme byen.

- Man skal huske på, at det tøj, vi sælger, ofte ikke er noget, kunderne står og mangler, og hvis man tilmelder sig et nyhedsbrev, kan man sikkert få 10-20 procent rabat et sted på nettet. Derfor er det virkelig vigtigt, at der er helt fantastisk herinde; at der er et varieret vareudbud og at her er rart at være, siger han.

Mads Nørgaard modtager CPH City Spirit af John Hansen fra KCC. Foto: Byrd/Kasper Løjtved

City Spirit of the Month

KCC - KBH Commerce & Culture - uddeler hver måned prisen 'Copenhagen City Spirit' til en virksomhed, organisation eller person, der spiller en betydelig rolle i at gøre Københavns centrum til et attraktivt distrikt for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende.

Tidligere modtagere:

Den Kinesiske Butik v/ Gert Helsholt

Tissemænd- og koner, De bemandede toiletter, Amagertorv og Nyhavn

Rundetaarn

Group 88

Kgl. Hofjuveler P. Hertz

Restaurant Maven, Krogs Fiskerestaurant og Restaurant Vingaarden v/ Thomas Gaarde

Hattebutikken Petitgas

Stromma

Reffen

Mads Nørgaard

Conditori La Glace

Sømods Bolcher

Annonce
Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Annonce
Østjylland For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Annonce
Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Erhverv For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Vestjylland

Offshore-møller har givet RG Rom Gummi vind i sejlene: - Vi håber at kunne åbne en afdeling i USA

Vestjylland

Søren V. Jensen vælger vækst på vestjysk: - Vi har ikke glemt, hvordan det var i 2008

Østjylland

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Annonce