Annonce
Østjylland

GreenTools Denmark sælger flere fuglekasser

50 forskellige fuglekasser samt naturbænke, bålfade, økser og haveredskaber sælges fra GreenTools. Pressefoto
Naturwebshop ved Silkeborg har med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland øget salget. Nu er planen at ansætte en eller to medarbejdere for at frigive tid til at designe og udvikle produkter til haven i bæredygtigt træ.
Annonce

SILKEBORG: Fuglekasser til mejser, musvitter og natugler fremstillet i FSC-certificeret træ er populære produkter hos GreenTools Denmark i Silkeborg.

50 forskellige fuglekasser samt naturbænke, bålfade, økser og haveredskaber sælges fra den lille virksomhed på kanten af skovene syd for Silkeborg til kunder i blandt andet København og Tyskland.

Starten gik, da biolog Anders Pedersen i 2005 gik i gang med at opsave lærketræ og douglasgran på et lille mobilt savværk. Først som bibeskæftigelse, men det blev efterhånden til fuldtidsarbejde, da efterspørgslen på fuglekasser og andre produkter i kvalitetstræ viste sig at være stor, og GreenTools Denmark blev stiftet.

Tidligere på året læste Anders Pedersen om en virksomhed, der havde fået hjælp af Erhvervshus Midtjylland og tog kontakt. Og han er begejstret over den saltvandsindsprøjtning få møder med Erhvervshus Midtjyllands virksomhedskonsulent Laila Mariann Hansen har givet.

Annonce

Besøg tredobler salg

- Indtil nu har jeg mødt hende fire gange med et par måneders mellemrum. Det har gjort en kæmpe forskel. Forretningen er trimmet, jeg har fået sat logo på alle mine produkter, og de produkter, jeg ikke tjener på, er luget ud. Det har jeg ikke været skarp på hidtil, siger han.

Med biologuddannelsen i bagagen har Anders Pedersen ikke haft viden om forretningsudvikling, men ”bare” drevet virksomhed.


Min vision er at få ansatte til at hjælpe med produktion og pakkeri, så jeg selv får mere tid til produktudvikling og kundepleje. Det er et stort skridt.

Anders Pedersen, GreenTools Denmark


Den forretningsmodel, han blev præsenteret for, og virksomhedskonsulentens spørgsmål har rykket GreenTools fremad og vil gøre det endnu mere de kommende år.

- På opfordring fra Laila tog jeg til København for endelig at besøge mine største kunder gennem mange år, og nu bestiller de tre gange så meget, understreger han.

Annonce

Klar til næste skridt

Sammen med Erhvervshus Midtjylland har Anders Pedersen fundet ind til kernen i virksomheden, som er en historie om bæredygtighed og specialviden om dyr og natur. Derefter har han lagt en plan for de næste skridt.

- Min vision er at få ansatte til at hjælpe med produktion og pakkeri, så jeg selv får mere tid til produktudvikling og kundepleje. Det er et stort skridt, men Laila prikker til mig for, at jeg ikke skal være for forsigtig, og det er godt for mig, påpeger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce