Annonce
Erhverv

Grøn omstilling: 10 firmaer tager deres CO2-aftryk

– Vi kan skabe et forum, hvor virksomhederne har mulighed for at lære af hinanden og inspirere hinanden, siger Stine Høgholt, forretningsudvikler og projektleder fra Billund ErhvervsFremme.
Billund ErhvervsFremme har samlet produktionsvirksomheder, som skal inspirere hinanden.

BILLUND: I begyndelsen af oktober i år sendte Stine Høgholt, forretningsudvikler og projektleder i Billund ErhvervsFremme, en invitation ud til 20 produktionsvirksomheder om etablering af et grønt netværk, det første af sin slags i kommunen.

10 bed på, og de er allerede i gang med at udarbejde C02-regnskabet, så de ved, hvor de står i den grønne omstilling.

- Vi synes, det er fornuftigt, tiden taget i betragtning, at give det tilbud, der er yderst relevant, til vores medlemmer, så de får taget hul på den grønne omstilling og får mulighed for at opgøre sit CO2-aftryk. Det er et fornuftigt sted at starte, så man kan se, hvordan man kan blive bedre, siger Stine Høgholt.

Annonce

- Vi kan samtidig skabe et forum, hvor virksomhederne har mulighed for at lære af hinanden og inspirere hinanden, så det giver god mening. Vi har ikke sat nogen tidshorisont på. Nu skal virksomhederne lære hinanden at kende i netværket og komme med indspark til emnerne, der skal på agendaen, og så hjælper jeg dem med at skaffe nogle, der kan tale om emnerne.

Netværket er koblet op på en workshop, Erhvervshus Sydjylland kører, og vi betaler for virksomhedernes deltagelse, så det er gratis for dem, pointerer projektlederen.

Første aktivitet i netværket har været deltagelse i en workshop-række over tre halve dage, hvor virksomhederne har lært at opgøre og udarbejde deres CO2-regnskab.

De ti er med

10 produktionsvirksomheder i Billund Kommune har meldt sig til det grønne netværk – nævnt i tilfældig rækkefølge: Modulex, HN Group, Marmorline, Anmasi, Sealing System, C.K. Produktion, ES Stålindustri, IFF, KA Interiør og Danforel.

Workshop-rækken blev afviklet hos Erhvervshus Syd i Vojens i løbet af tre uger med hjemmearbejde mellem hver workshop.

Netværket er koblet op på en workshop, Erhvervshus Sydjylland kører, og vi betaler for virksomhedernes deltagelse, så det er gratis for dem.

Stine Høgholt, Billund ErhvervsFremme

Netværket mødes igen i december. Her vil Jeanette Kristensen fra Erhvervshus Syd inspirere med et oplæg omkring, hvordan grøn omstilling kan gribes an med finansiel støtte fra puljen: Grøn Cirkulær Omstilling (GCO).

Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce