Annonce
Fyn

Masser af arbejde i den grønne omstilling: - Vi nyder godt af det

- El, fiber- og fjernvarmenet er kæmpe store projekter, som giver os mange gode opgaver, og set over de kommende 10 år ser den udvikling ud til at fortsætte, siger Michael Jørgensen. PR-foto
Vestfyns El-Anlæg har travlt med at grave ledninger til el, fiber og fjernvarme ned i Region Syddanmark for at geare Danmark til den grønne omstilling.

Når du ser mænd med gule sikkerhedshjelme og et markant gult firmalogo på jakken i grøfter langs landevejene, kan de være fra Vestfyns El-Anlæg, som graver ledninger til el, fiber og fjernvarme ned i hele Region Syddanmark.

Danmark skal have reduceret sin CO2-udledning med 70 procent i 2030 i forhold til 1990-niveauet, og landet skal være fri af fossile brændstoffer i 2050. Kernen i den grønne omstilling er elektrificering af samfundet, så opvarmning og biler samt anden transport til den tid drives af grøn el fra især vindmøller.

Den udvikling kræver, at samfundet geares til stærkere el-infrastruktur. Her kommer Vestfyns El-Anlæg ind i billedet, for når forsyningsvirksomhederne har travlt, har Vestfyns El-Anlæg det også - med at grave flere ledninger ned hvert år.

Annonce

- Forsyningsselskaberne forventer vækstrater på 30-80 procent om året på grund af den grønne bølge. Forsyningsbranchen skal udbygge og investere massivt for at være klar til omstillingen. Vi har kompetencerne til at løse de anlægsopgaver, så vi nyder godt af udvikling, siger direktør for Vestfyns El-Anlæg, Michael Jørgensen.

Vækst på bundlinjen

Virksomheden har de seneste år udvidet medarbejderstaben og maskinparken, samtidig med at omsætningen og resultatet på bundlinjen også er vækstet.

El, fiber- og fjernvarmenet er kæmpe store projekter, som giver os mange gode opgaver, og set over de kommende 10 år ser den udvikling ud til at fortsætte.

Michael Jørgensen, Vestfyns EL-Anlæg

- El, fiber- og fjernvarmenet er kæmpe store projekter, som giver os mange gode opgaver, og set over de kommende 10 år ser den udvikling ud til at fortsætte. Forsyningsselskaberne regner for eksempel med at skulle skalere op til en faktor tre af den nuværende kapacitet på el og fiber. Alle vil have fiber nu, fortæller Michael Jørgensen.

Vestfyns El-Anlæg

Vestfyns El-Anlæg holder til i Nørre Aaby på Vestfyn og har også en afdeling i Kolding.

Virksomheden har 70 fastansatte og indlejer løbende 35-50 entreprenører og anlægsmedarbejdere.

Virksomheden udfører anlægs- og driftsopgaver ved forsyningsledninger samt andre grave- og anlægsopgaver.


Vestfyns El-Anlæg forbedrede sit resultat med omkring 30 procent fra 2019 til 2020. Den udvikling er også bemærket af EY Danmark og Danske Bank. der har indstillet virksomheden til EY Entrepreneur Of The Year i Region Syddanmark, der kåres senere på året. Vestfyns El-Anlæg er indstillet for netop sin vækst de seneste tre år og for ledelsen af den vækst.

- Vi er stolte over det stempel, og at nogen lægger mærke til os på den måde, siger Michael Jørgensen.

Annonce
Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Annonce
Østjylland For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Annonce
Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Erhverv For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Vestjylland

Offshore-møller har givet RG Rom Gummi vind i sejlene: - Vi håber at kunne åbne en afdeling i USA

Vestjylland

Søren V. Jensen vælger vækst på vestjysk: - Vi har ikke glemt, hvordan det var i 2008

Østjylland

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Annonce