Annonce
Sydjylland

Golfklub i Kolding nomineret til CSR-pris

Birkemose Golf Club fra Kolding af en af tre virksomheder, der er i finalen om at vinde CSR People Prize 2019. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

KOLDING: 18 virksomheder fra hele landet var indstillet til årets CSR People Prize 2019, men nu er feltet skåret ned til tre finalister.

Det er BB Fiberbeton A/S i Lille Skensved på Sjælland, DFD - De Forenede Dampvaskerier A/S med hovedkvarter i Ballerup ved København, og Birkemose Golf Club nordøst for Kolding.

CSR-prisen bliver uddelt i Roskilde 21. november ved en event på Roskilde Festival Højskole , og indstillingen sker for at fremhæve virksomheder, der på forskellig måde tager et socialt ansvar for at bidrage til et rummeligt arbejdsmarked.

Birkemose Golf Club gør en stor indsats for, at eksempelvis kontanthjælpsmodtagere kommer i job. Det sker ved at klubben stiller sit virksomhedsnetværk til rådighed, hvilket åbner op for job for sårbare mennesker. Birkemose Golf Club tager sig godt af de mennesker, som for eksempel er i praktikforløb hos virksomheden, og har blandt andet brugt sine ansatte som mentorer, hedder det blandt andet i finalenomineringen.

Det er Erhvervshus Sydjylland, der har indstillet golfklubben i Kolding i CSR-prisen.

- Det er en meget innovativ tankegang, og Birkemose Golf Club har på relativt kort tid skabt resultater ved at tage et socialt ansvar samtidig med, at virksomheden fungerer som en almindelig golfklub. Det er ret usædvanligt og meget imponerende, siger René Kusier, fuldmægtig i Erhvervsstyrelsen og medlem af juryen.

CSR People Prize har eksisteret siden 1999 og er en hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for udsatte grupper på arbejdsmarkedet.

Bag prisen står videns- og netværkshuset Cabi, som har arbejdet tæt sammen med de seks regionale erhvervshuse om at finde kandidater til prisen.

Virksomhederne tager eksempelvis socialt ansvar ved at sikre god trivsel blandt medarbejderne, forebygge stress og nedslidning eller ved at ansætte mennesker, der længe har været uden for arbejdsmarkedet.

CSR People Prize

Formålet med prisen er at vise hvordan virksomheder kan gøre en særlig indsats for udsatte grupper, og vise potentialet ved at ansætte ledige, der har brug for en ekstra hånd, eller har været uden for arbejdsmarkedet længe.

Med CSR People Prize hyldes de virksomheder, som gør en særlig indsats for udsatte mennesker på arbejdsmarkedet, og som via konkrete initiativer viser, at de via partnerskaber lykkes med at skabe nye veje til social inklusion.

CSR People Prize er samtidig et eksempel på, hvordan verdensmål nummer 8 om anstændige jobs og økonomisk vækst kan indfries i praksis til inspiration for andre virksomheder.

CSR People Prize uddeles 21. november ved en konference på Roskilde Festival Højskole. Ved samme lejlighed afsløres også vinderen af CSR People Challenge

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce