Annonce
Østjylland

Gang i udvidelsesplanerne hos R.M. Spåntagning: Direktør vil skabe bedre rammer for de ansatte

Det er svært at trække kvalificeret arbejdskraft til. Derfor arbejder R.M. Spåntagning målrettet på at forbedre arbejdsmiljøet for de ansatte. Foto: Mads Dalegaard
Hos R.M. Spåntagning skal fremtiden tegnes af vækst, og det kræver dygtige medarbejdere. Derfor udvider underleverandøren nu med flere kvadratmeter, som skal være med til at skabe de bedste betingelser for arbejdsmiljøet på stedet.

Rask Mølle: Set udefra ligner R.M. Spåntagning i øjeblikket mest af alt en byggeplads. Og det er der god grund til.

For den 56-årige direktør Peter Sørensen har planer om vækst, der kun kan indfries med flere kvadratmeter til produktion og til personale.

- Vi vil gerne være større. Dels fordi det ville være sundt for virksomheden at vokse, og dels fordi virksomheden så bliver mere værd, siger Peter Sørensen, der blandt andet ser stordriftsfordele i forhold til administration, en øget jobsikkerhed og et bedre udbytte som gode grunde til at udvide.

Annonce

I øjeblikket bliver R.M. Spåntagning derfor udvidet med en 400 kvadratmeter stor lagerhal og en lige så stor administrationsbygning, der blandt andet skal indeholde et mødelokale, en kantine og flere kontorer.


Lønnen kan man jo altid konkurrere på. Men de medarbejdere, der udelukkende går efter en god løn, de forsvinder ofte også hurtigt igen. Men har man det godt, der hvor man er, så bliver man.

Peter Sørensen, direktør i R.M. Spåntagning


For alene siden Peter Sørensen indtrådte som direktør to år tilbage i tiden, er der kommet tre nye medarbejdere til, så de i alt er 25 mennesker på stedet. Og planen er, at flere skal følge.

- Vi vil meget gerne have flere kvalificerede medarbejdere til at søge herud, og der er det vigtigt, at man tænker kreativt, så man kan trække dem til, siger Peter Sørensen.

- Lønnen kan man jo altid konkurrere på. Men de medarbejdere, der udelukkende går efter en god løn, de forsvinder ofte også hurtigt igen. Men har man det godt, der hvor man er, så bliver man, tilføjer han.

Klar til en ny æra

Jobbet som direktør fik Peter Sørensen tilbudt gennem sin forhenværende chef, John Haue Damkjær, der købte sig ind som medejer og blev bestyrelsesformand for R.M. Spåntagning, da de forhenværende ejere trak sig tilbage for to år siden. Og for Peter Sørensen er det lidt af en drømmestilling.

- Jeg har gerne villet være selvstændig i mange år. Og jeg har også været en del af nogle forskellige småprojekter gennem tiden. Men med jobbet her kunne jeg tage springet uden at satse hus og hjem. Og det er noget, der bliver vigtigt, når man når min alder, siger Peter Sørensen med et grin.

De sidste 10 år har han arbejdet for it- og softwarevirksomheden KMD, og før det var han mere end 15 år hos en af verdens førende producenter af plastmodulære bånd og kæder til intern transport, Ammeraal Beltech Modular (tidligere uni-chains, red.), hvor han mødte John Haue Damkjær.

Men oprindeligt er han udlært værktøjsmager og maskintekniker med en diplomuddannelse i afsætningsøkonomi oveni, der har givet ham indsigt i økonomi og ledelse. Så han har både den tekniske indsigt og kunnen, jobbet kræver, samt en viden om, hvad der skal til for at få forretningen til at vokse.

Og med netop det afsæt håber han på at kunne føre R.M. Spåntagning ind i en ny æra.

- Jeg ved, hvordan økonomien skal strikkes sammen, og jeg kender til de håndtag, som man kan rykke i, hvis man gerne vil udvide, siger Peter Sørensen, der særligt satser på, at få flere kompetente medarbejdere ind i virksomheden.

Annonce

God spredning af kunder

Allerede inden Peter Sørensen trådte ind i firmaet, var R.M. Spåntagning en velkørende forretning. Således har virksomheden de sidste otte år kunnet levere et nettoresultat på de gode side af seks millioner kroner efter skat.

Fremgangen skyldes blandt andet de forhenværende ejeres mantra om at sprede virksomhedens opgaver ud på mange forskellige kunder, så virksomheden står bedre i krisetid. Og netop det har været en fordel under den nylige corona-pandemi.

Når lagerhallen står færdig, er det planen, at alle materialer skal flyttes derind, så der bliver endnu bedre plads til at arbejde på maskinerne i den nuværende produktionshal. Foto: Mads Dalegaard

- Det er en almindelig kendt teori, at man ved ikke at have for få store kunder, sænker ens risici. Og vi kan se, at andre virksomheder er kommet i krise nu her netop på grund af det. Så det har klart nogle fordele, men det kan selvfølgelig også have ulemper, siger Peter Sørensen, der oplever det som en balancegang, hvor man omvendt heller ikke skal sige nej tak, hvis en enkelt kunde ønsker at ligge flere penge i virksomheden.

- Så i stedet for at begrænse den ene kunde, vil jeg hellere forsøge at få de andre kunder med op, siger han.

R.M. Spåntagning har med andre ord ingen problemer med at finde kunder nok. Det, som det kniber med, er at finde kvalificeret arbejdskraft.

Annonce

Et godt arbejdsmiljø

- Så lige nu handler det for os ikke om at kunne afsætte vores varer, men om at få mere mandskab. For den vedvarende udfordring er og bliver at finde kvalificerede medarbejdere, siger Peter Sørensen, der af samme grund for nylig har taget fem lærlinge ind.

- Faktisk har vi næsten fordoblet antallet af lærlinge i en erkendelse af, at hvis vi vil have flere til at arbejde her, så bliver vi nødt til at tage et ansvar for at lære dem op. Og så må vi jo håbe, at de får lyst til at blive her efterfølgende, siger han.

Men Peter Sørensen regner ikke med noget.

- Nogle vil videreuddanne sig. Andre vil søge nye græsgange. Nogle vil blive. Og sådan er det jo, siger han.

Som et led i at gøre det mere attraktivt at blive på stedet, har Peter Sørensen derfor siden sin ankomst i firmaet, arbejdet målrettet på at forbedre arbejdsmiljøet på stedet.

- Der blev jo gjort en hel masse her i forvejen. Men jeg tror, at det er nødvendigt, at man i dag gør endnu mere for at forbedre arbejdsmiljøet. For det er det, som de unge kigger efter i dag, når de søger arbejde. Og det er blandt andet også derfor, at vi har sat gang i byggeriet for at få bedre faciliteter, forklarer Peter Sørensen.

Så nu er der blot tilbage at vente på, at bygningerne står klar.

Om R.M. Spåntagning

  • R.M. Spåntagning blev stiftet som anpartsselskab i 1990.
  • Virksomheden er i dag ejet af blandt andet John Damkjær, Jørgen Rosenmeier, Jørgen Knap og Peter Sørensen som de største aktionærer.
  • Virksomheden holder til i Rask Mølle og har sit navn derfra.
  • R.M. Spåntagning er en underleverandør, som drejer og fræser forskellige emner i primært rustfri stål.
  • De laver blandt andet lynkoblinger til vandslanger, der gør det let at klikke slangen direkte på en vandhane udendørs. De laver dyser, der bliver brugt til at rengøre procesanlæg. Og de laver også et af de elementer i supermarkedernes dankort-terminaler-holdere, som gør det muligt at vippe terminalen op og ned.
Annonce
Annonce
VIRKSOMHEDER

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Annonce
Arbejdsmarked

Klumme: Mens vi venter på reformerne

Annonce
Østjylland

Visma udvider portføljen og opkøber Sofus Døgndata

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Østjylland halter efter - færre nye, små virksomheder i 2021

Uddannelse

Lasse og Henrik vil lærlingemangel til livs: - Det skal være fedt at være håndværker igen

Erhverv

Byggebranchen nærmer sig overophedning og højeste niveau i over 40 år

Sydjylland

Transport-kæmpe: - Ringe bilsalg koster os adskillige millioner, så vi må skrue fragtpriserne op

Uddannelse

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Annonce