Annonce
Storkøbenhavn

Fyrede lufthavnsansatte kan få job hos Danish Crown

Københavns Lufthavn har næsten været mennesketom siden midten af marts, og coronakrisen har kostet 4.500 deres job. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.
Coronakrisen har især ramt virksomhederne i Københavns Lufthavn, hvor flere end 4500 personer har mistet deres arbejde. Tårnby Kommune driver nu Danmarks største varlingssystem for at hjælpe de fyrede over i nye job. Et samarbejde med Danish Crown kan potentielt skaffe job til 375 personer.

KASTRUP: Virksomhederne i Københavns Lufthavn i Kastrup er desværre stadig hårdt ramt af corona-pandemien, og der er nu opsagt over 4500 personer. For at hjælpe de fyrede fra virksomheder i og omkring lufthavnen, driver Tårnby Kommune aktuelt Danmarks største varslingsindsats.

Kommunen har oprettet et Rådgivnings- og Jobcenter CPH, som er fysisk placeret i selve lufthavnen og hvis primære opgave er at hjælpe de fyrede over i nye job i deres varslings-/opsigelsesperiode.

Interessen for indsatsen i Rådgivnings- og Jobcenter CPH har været overvældende. Selvom tilbuddene til de opsagte i lufthavnen er frivillige, har de otte store konsulenthuse, der varetager de konkrete indsats, haft travle dage med at vejlede, finde job og uddannelser til de opsagte.

Annonce

130 mand til Ringsted

Netop indsatsen for at finde nye job har højest prioritering for Rådgivnings- og Jobcenter CPH.

Derfor er startskuddet gået til et omfattende samarbejde med Danish Crown, som lige nu på landsplan søger 375 nye medarbejdere, hvor over 130 nye medarbejdere skal ansættes i Ringsted.

Borgmester i Tårnby Kommune Allan S. Andersen, glæder sig til det kommende samarbejde med en af Danmarks største industrikoncerner.

- For mig at se, er der rigtige gode perspektiver i dette samarbejde. Og jeg er overbevist om, at vi med dette fælles initiativ hurtigt og effektivt kan tilbyde mange gode faste job til de opsagte medarbejdere fra lufthavnen, siger han.

På to info-møder i Jobcentret CPH forklarede assistent manager Allan Blak, som er ansvarlig for rekrutteringsprocessen hos Danish Crown, om de mange nye jobmuligheder i koncernen.


For mig at se, er der rigtige gode perspektiver i dette samarbejde. Og jeg er overbevist om, at vi med dette fælles initiativ hurtigt og effektivt kan tilbyde mange gode faste job til de opsagte medarbejdere fra lufthavnen.

Allan S. Andersen (S), borgmester, Tårnby Kommune


Allan Blak er helt på linje med Tårnbys borgmester i de gode muligheder i samarbejdet:

- Vi har brug for flere folk til at slagte, udbene og pakke vores varer. Vores forventning er, at vi skal lære en stor del af de 375 nye medarbejdere op fra bunden, så hvis man har passion for at lære et nyt håndværk og sans for kvalitet, er der rigtig gode chancer for et job med det samme.

Rådgivnings- og Jobcenter CPH vil nu sammen de tilknyttede konsulenthuse og Danish Crown tage de nødvendige initiativer, så de understøtter, at så mange som muligt af de opsagte fra Københavns lufthavn igen får fast fodfæste på arbejdsmarkedet.

- Og jeg håber, at vi i den kommende tid kan lave lignende aftaler, for en af vores allervigtigste opgave er at sikre, at kommunens ledige borgere kommer i job, og at virksomhederne får den arbejdskraft de efterspørger, siger Allan S. Andersen.

Annonce
Annonce
Fyn

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Annonce
Fyn For abonnenter

Til at begynde med havde Per lager under dobbeltsengen: I dag leger Søndersøvirksomheden med de helt store på markedet

Annonce
Erhverv

Dansk erhvervsliv øjner grønne ordrer efter tysk valg

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: Iværksætterselskaber synger på sidste vers

Erhverv

Klumme: Det betaler sig at skrue ned for mandehørmen

Erhverv

Klumme: Tønder med både tiltrækning og fastholdelse

Sydjylland

Robotter fra Vejen arbejder i 15 meter høje bølger på rejetrawler i barskt klima: - De er så stor en succes ombord, at vi netop har bestilt anlæg nummer tre

Sydjylland For abonnenter

Unge Kolding-drenge producerer medicinsk cannabis: - Vi vil gerne give folk med smerter noget håb

Erhverv

Klumme: Næste generation af ejerskifter venter lige om hjørnet

Annonce