Annonce
Erhverv

Dansk Industri: For få fynske virksomheder kender Erhvervshus Fyn

Erhvervshus Fyn holder til i Munkebjerg Business Park i Odense. Der blev i alt etableret seks Erhvervshuse i Danmark i 2019. Arkivfoto: Barfoed Group.
Siden 2019 har fynske virksomheder kunnet søge finansiel støtte og vejledning hos Erhvervshus Fyn. Hjælpen er gratis, men få virksomheder kender til Erhvervshuset, viser ny analyse.

Fyn: For få virksomheder kender til Erhvervshus Fyn, viser en regional analyse, som Dansk Industri udgav i december.

Erhvervshus Fyn

Funktion: Et Erhvervshus fungerer som bindeled mellem det offentlige og private. En virksomhed søger hjælp til finansiering eller ekspertviden hos Erhvervshuset, der efterfølgende matcher virksomheden med en relevant privat rådgiver. Eksperthuset rådgiver ikke selv.

Erhvervshusene blev etablereret i 2019 som en erstatning for de regionale væksthuse.

I Danmark er der i alt seks erhvervshuse placeret i Aalborg, Aarhus, Odense, Haderslev, Sorø og København.

Kommunerne finansierer erhvervshusene med 161,8 millioner kroner.

Pengene fordeles efter befolkningstal, Fyn får en andel på 8 procent svarende til 13,11 millioner kroner.

I analysen svarer 31,4 procent af 481 fynske virksomheder, at de ikke kender til Erhvervshus Fyn. Det svarer ifølge Dansk Industri til hver tredje fynske virksomhed i undersøgelsen.

- Mulighederne er mange. Derfor er det både ærgerligt og synd, at mange virksomheder endnu ikke kender Erhvervshus Fyn. Succesen skal bredes ud til endnu flere. Derfor opfordrer vi Erhvervshus Fyn til at sætte turbo på synligheden i 2022 og udbrede kendskabet til de mange tilbud, de har på hylderne, siger Jes Lerche Ratzer, fagleder for regional erhvervsfremme i Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Annonce

I Erhvervshus Fyn er man opmærksom på problematikken, lyder det fra direktør Niels Erik Haug-Larsen.

- Vi har arbejdet på at få udbredt kendskabet i tre år, men målet er ikke at være kendt for enhver pris, vores fokus er, hvad vi vil være kendt for, siger direktøren og tilføjer, at analysen fra Dansk Industri skal tages med forbehold.

- Man skal altid være forsigtig med at drage konklusioner fra analyser. Dansk Industri medtager i analysen for eksempel ikke turismebranchen, hvor vi er til stede, siger Niels Erik Haug-Larsen.

Stor succes

En af de fynske virksomheder, der har haft succes med at bruge Erhvervshus Fyn, er Hymatik i Odense. Førhen foregik butikkens salg telefonisk og per mail, men med hjælp fra Erhvervshus Fyn er virksomheden i dag stærk digitalt.

Firmaet fik 110.000 kroner til at finansiere sin digitale udvikling, og det fik tilknyttet en ekspert, som i et halvt år hjalp med at opbygge en stærk hjemmeside.

Erhvervshus Fyn matcher private virksomheder med rådgivere og hjælper økonomisk ved at sikre billig rådgivning. Målet med Erhvervshusene er at fremme dansk erhvervsliv. Pr foto: Erhvervshus Fyn. 

- Vi kan helt klart mærke, at vi står bedre digitalt. I år har vi vækstet 30 procent og vores eksport er steget betydeligt, væksten er direkte relateret til digitaliseringen, siger direktør i Hymatik, Michael Harder.

Annonce

Tilfældigt møde

Et tilfældigt møde med en ansat fra Erhvervshus Fyn til et arrangement gjorde Michael Harder opmærksom på de tilbud, Erhvervshuset har. Direktøren er ikke sikker på, at han af egen drift havde opsøgt Erhvervshuset. Han mener, at tiden er den største stopklods for virksomhederne.

31,4 procent af 481 fynske virksomheder svarer, at de ikke kender til Erhvervshus Fyn.

Regional analyse: Erhvervshus Fyn, Dansk Industri

- Hvis virksomheden er i en vækstperiode, så har man for travlt til at opsøge hjælp, omvendt vil man gerne skære ned i en periode uden vækst. Hvornår er det så et godt tidspunkt at sætte tid af, spørger Michael Harder.

Direktør for Erhvervshus Fyn, Niels Erik Haug-Larsen, forstår godt, at tid er en kostbar ressource for virksomhederne, derfor kan det papirarbejde og de møder, et samarbejde med Erhvervshus Fyn kræver, godt afholde enkelte fra at tage kontakt.

- Men intet i verden er gratis, det at få medfinansiering til sin virksomhed koster en del papirarbejde. Men i sidste ende betaler det sig, mener direktøren, som håber endnu flere rækker ud til Erhvervshus Fyn i den kommende tid.

Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce