Annonce
Fyn

Fynsk startup klar til at rulle patenteret løsning ud: Solenergi som megatrend kræver digitalisering

Direktør Anders Rand Andersen (t.v.) og bestyrelsesformand Lars Bruntse (t.h.) har arbejdet tæt sammen, siden Lars Bruntse og Søren Offer Madsen gennem Reffo Invest i sommer gik ind i Emazys sammen med Torben Frigaard Rasmussens TPC Management. På sigt er det dog meningen, at Lars Bruntse skal trappe ned for engagementet i den daglige drift. Foto: Trine Grauholm
Emazys fra Odense kan med en patenteret teknologi levere data om solcelleanlæg, der kan forlænge anlæggenes levetid og gøre det langt hurtigere at lokalisere fejl. Virksomheden har allerede solgt sit måleapparat i 30 lande, men investorer og en salgschef i England skal nu skalere virksomheden markant op.
Annonce

Odense: Når Anders Rand Andersen skal forklare det banebrydende ved udstyret i den orange kasse for menigmand, kan han finde på at sammenligne et solcelleanlæg med et menneske, der skal en tur til lægen for at have testet den aktuelle form.

Udstyret i kassen er det apparat, der skal give svar på solcelleanlæggets aktuelle tilstand.

- Man kan sige, at vi måler konditallet på et solcelleanlæg, og hvis formen ikke er helt i top, kan vi også tilbyde blodprøven og give svar på forskellige parametre. Det kan være dårlige stik, kabler, der er for tynde, eller solpaneler, der er produceret mærkeligt. Der kan også være mange steder, hvor der er hul på kablerne, så der er afbrydelser eller jordfejl. Det kan vi måle helt præcist, mens energiovervågningen udelukkende siger noget om, hvorvidt effektiviteten er høj eller lav, forklarer han.

Den slags diagnoser kan normalt tage dage at stille for selv erfarne teknikere i solcellebranchen, men Emazys testudstyr kan reducere timer og dages fejlfinding til minutter, og optimismen er derfor stor hos stifteren, der er i gang med en genstart af virksomheden og siden sommer har haft vigtige investorer i ryggen.

Et faktum, der betyder, at virksomheden fra Odense nu har fået lagt en langt mere fokuseret salgsstrategi og fået ansat en salgschef i England, som er klar til at rykke ud til de mange producenter af solenergi, så snart Covid19-situationen tillader det.

Emazys' måleapparat kan optimere processen med fejlfinding på et solcelleanlæg, og med en øget digitalisering bliver det med tiden også nemmere at forudse, hvad der kan gå i stykker - og hvornår. Foto: Emazys

- Vi har lagt en plan, der går ud på, at vi mere eller mindre skal fordoble omsætningen hvert år i tre år, forklarer Lars Bruntse, der er arbejdende bestyrelsesformand i Emazys og gennem Reffo Invest er en af de nye investorer, som Anders Rand Andersen i august fik med ombord.

Efter en konkurs i 2017 og en genstart af virksomheden var han et godt sted, da han begyndte at lure på at få ekstern kapital ind for at skalere virksomheden op og satse mere målrettet på nye markeder, selv om Emazys allerede har solgt sit produkt til 30 lande.

- Tingene så fornuftige ud, men jeg ville gerne have nogle ind med en anderledes baggrund end min egen. Jeg er fysiker og tænker meget i udvikling og store idéer, men jeg skal have hjælp til mange områder, når det for eksempel handler om at standardisere vores procedurer, erkender Anders Rand Andersen.

Annonce

Fokus på drift

Ligesom indenfor vindenergi er fokus indenfor solcellebranchen de senere år skiftet fra anlæg af nye installationer til drift af de bestående.

- I dag sælger de store vindenergiselskaber kilowatttimer og det er ikke vingernes pris eller transportomkostninger, man taler om. Det er prisen på en kilowatttime over 20 år. Den samme udvikling ser vi indenfor solenergi og andre typer af vedvarende energi. Konsekvensen er, at man tænker på drift, når man bygger et nyt anlæg, og det er her, den reelle bæredygtighed kommer ind. Det er grøn energi, men det også er økonomisk bæredygtighed, fordi der er en plan. Og med vores udstyr er det nemmere at vedligeholde, fejlsøge og drifte de store anlæg, forklarer Anders Rand Andersen.

Mens antallet af solpaneler på verdensplan vokser med omkring 20 procent om året, oplever Anders Rand Andersen ikke, at niveauet af specialiseret viden følger med, og der kan de data, som Emazys med en patenteret teknologi kan indsamle, være en afgørende forskel, fordi de kan målrettes forskellige behov.


Når man snakker om vedvarende energi som en megatrend, er digitaliseringen helt afgørende. For at det kan lade sig gøre, bliver man nødt til at digitalisere for at få udviklingen til at ske hurtigt nok til, at det faktisk bliver en megatrend. Hvis solenergi skal være noget, der kræver en tekniker pr. 1000 paneler, så sker det ikke, så vi skal digitalisere drifts- og vedligeholdelsesdata.

Anders Rand Andersen, stifter af og direktør i Emazys


Planen er derfor at udvikle produkterne, der allerede nu bliver styret fra en telefon, hvorfra man kan uploade data, til en nyere version, der på sigt også får små gps-antenner, som synkroniserer og uploader data automatisk og danner de rapporter, der er behov for. På sigt bliver serviceabonnementet derfor en vigtig del af Emazys' forretningsmodel.

En teknik, Anders Rand Andersen længe har været parat til at rulle ud, og som virksomheden nu er ved at teste med en engelsk kunde.

Ligesom udviklingen i vindenergibranchen er fokus i solcellebranchen ved at skifte fra anlæg af nye solcelleparker til drift af dem. Der ser Emazys et stort potentiale, for kan man forlænge levetiden på et anlæg, øger man i høj grad også bæredygtigheden. Både økonomisk og i forhold til de miljømæssige konsekvenser, det har at producere nye anlæg. Foto: Emazys

Netop softwaremulighederne var en afgørende faktor for Reffo Invests interesse i Emazys. Bag investeringsselskabet står Lars Bruntse og Søren Offer Madsen, der begge har en interesse i at investere i dygtige mennesker med bæredygtige idéer og produkter.

- Det handler ikke om 70'erne og batiktrøjer, men det skal give mening. Det er ikke noget ophøjet noget, men vi tror på, at vi sagtens kan tjene fint med penge, selv om det er til et - ikke filantropisk - men godt formål. Men den økonomiske bæredygtighed skal selvfølgelig være med. Vi går ikke ind i det, medmindre vi kan se, at det også giver mening økonomisk, forklarer Lars Bruntse.

Annonce

Levetiden skal forlænges

Den holdning er gældende for hele markedet, oplever Anders Rand Andersen.

Det er ikke nok at kunne flage med verdensmålene, hvis ikke man også er konkurrencedygtig på pris. For ham er bæredygtighed dog ikke nødvendigvis et grønt parameter.

- Bæredygtighed handler om, at noget kan fortsætte for evigt uden at skulle have nyt råstof eller forurene, og det er egentlig det, vi prøver at indføre: Mere bæredygtighed indenfor solenergi. Hvis det virkeligt skal være bæredygtigt, handler det om at drifte et anlæg længst muligt.

- Solenergi er grøn energi, når du kigger på solens stråler, som rammer anlægget og sender strøm ud i nettet, men hele forretningen omkring solenergi er ikke grøn, medmindre vi prøver at påvirke bæredygtigheden. Det er meget krævende både CO2- og råstofmæssigt at producere solceller. Det kræver stål, silicium og en masse lastbiler, der kører tingene frem og tilbage. forklarer Anders Rand Andersen.

For ham giver det derfor mening både i forhold til klima, miljø og økonomi at forlænge levetiden på et anlæg fra for eksempel 20 til 24 år ved at kunne vedligeholde det mere præcist, og samtidig giver det en lavere pris pr. kilowatttime, som også er med til at gøre løsningen attraktiv. Det er helt nødvendigt, også selv om man arbejder med et grønt image.

Vedvarende energikilder som vindenergi, solenergi, bølgeenergi, vandkraft, jordvarme og biobrændsel udgør i dag 20 procent af verdens energiproduktion med vind- og solenergi som de energiformer, der vokser hurtigst.

- Når man snakker om vedvarende energi som en megatrend, er digitaliseringen helt afgørende. For at det kan lade sig gøre, bliver man nødt til at digitalisere for at få udviklingen til at ske hurtigt nok til, at det faktisk bliver en megatrend. Hvis solenergi skal være noget, der kræver en tekniker pr. 1000 paneler, så sker det ikke, så vi skal digitalisere drifts- og vedligeholdelsesdata, påpeger Anders Rand Andersen.

Han bruger vindenergi som et eksempel på en branche, der på det område er meget længere fremme med at kunne forudse, hvilken møtrik, der går i stykker hvornår. Samtidig har vindbranchen ansat både dataloger og meteorologer til at forudsige vejrforhold og andre parametre.

- De er meget langt på det felt, og vindenergi fylder mere på det vedvarende energimarked, men den hastighed, hvormed de kan presse energiprisen ned, stagnerer lidt. De skal bygge større og større møller, mens solenergi bare skal bruge land, og det er der masser af, siger Anders Rand Andersen.

Annonce

Stort potentiale i USA

Parterne bag Emazys er da også meget optimistiske, når det kommer til fremtiden, selv om Covid19-situationen gjort det vanskeligt at komme ud at demonstrere produkterne. Det kan forsinke planerne et halvt års tid eller mere afhængig af, hvornår vi igen kan rejse og mødes mere frit.

- Når vi kigger på, hvor meget vi har solgt i Danmark i forhold til, hvor mange solpaneler der er, bliver vi meget optimistiske, når vi kigger ud i verden. Vi har solgt en hel del i Danmark, hvor der nærmest ikke er nogen solpaneler eller virksomheder, der arbejder med solenergi.

- I USA er der vel 7000-8000 virksomheder, der på en eller anden måde arbejder med solenergi. Hvis man kigger på, hvor mange forskellige anlæg, der er derovre, og hvis vi bare kan få noget, der svarer til 10 procent af det salg, vi har i Danmark, har vi en kæmpe forretning, siger Anders Rand Andersen.

Han er sikker på, at markedet for solenergi kommer til at vokse de kommende år, fordi anlæggene fungerer som en solid obligation og giver et stabilt afkast, og med Emazys patent på den teknologi, virksomheden har udviklet, er der masser af muligheder i den digitalisering, der kun er blevet forstærket af coronakrisen.

- Proof of concept er der. Det er der ingen tvivl om. Der er stadig ældre solcelleinstallationer, som har brug for det nuværende produkt, men på et eller andet tidspunkt bliver det mindre afgørende. Det er softwarevejen, vi skal gå, og vi kan se, at for hver gang, vi kan sælge et hardwareinstrument, kan vi måske sælge 100 softwareløsninger. Til en lavere pris ganske vist, men med et helt andet og større potentiale i markedet. Vi kan rammer den eksponentielt, hvis vi rammer den rigtigt, og markedet følger med, mener Lars Bruntse.

Annonce

Erfarne investorer ombord

Lars Bruntse har som arbejdende bestyrelsesformand været tæt involveret i udviklingen af Emazys, siden både Reffo Invest og Torben Frigaard Rasmussens TPC Management i august investerede i firmaet.

De erfarne investorer holder alle til i iværksætterhuset Tanken 16 i Dalum, hvor omkring 10 virksomheder løbende arbejder på at udvikle deres virksomheder, og hvor parterne kan arbejde sammen i en periode, inden de beslutter sig for, om det skal føre til et mere formaliseret samarbejde.

Den model har fungeret godt for Emazys, men det er meningen, at Lars Bruntse skal trappe ned i forhold til den daglige involvering og på sigt indtage en rolle som mere almindelig bestyrelsesformand, dog stadig i tæt dialog.

Lars Bruntse fra Reffo Invest investerer sammen med sin partner i firmaet, Søren Offer Madsen, i bæredygtige virksomheder med produkter eller ydelser, der giver mening. I forhold til Emazys var det også et stort plus, at virksomheden har patent på sin teknologi, og at der er store muligheder i at gå softwarevejen. Foto: Trine Grauholm


I England tripper den nye salgschef i stedet for at få lov at rejse rundt og besøge solcelleanlæggene på i første omgang det engelske og tyske marked. Derefter er USA et højt prioriteret marked, inden turen på sigt kan komme til Sydeuropa og Asien.

Og selv om hverken Anders Rand Andersen eller Lars Bruntse lægger skjul på, at økonomien er helt afgørende for at træffe grønne valg, så mærker de, at krav som grønne regnskaber og en grøn bundlinje betyder noget for en lang række virksomheder.

- Bæredygtig ledelse er virkelig i fokus, og man forsøger mange steder at tænke det ind i alle processer og i ens supply chain. Det kommer der kun mere af, og det er selvfølgelig positivt for Emazys, vurderer Lars Bruntse.

Emazys er allerede kommet langt med digitaliseringen ved, at virksomhedens måleudstyr styres fra en telefon, men på sigt skal digitaliseringen tages til et nyt niveau, når virksomheden med en softwareløsning tilbyder automatisk upload af data og kundetilpassede rapporter. Foto: Emazys

Emazys

  • Blev stiftet i 2011 af Anders Rand Andersen, men var i 2017 gennem en formel konkurs, da de to første investorer trak sig ud.
  • Tilbyder måleudstyr til solcelleanlæg, som gør det langt hurtigere at finde og lokalisere fejl på et anlæg end normalt.
  • Apparatet bliver styret fra en telefon, hvorfra man kan uploade data og danne rapporter. På sigt skal data uploades automatisk.
  • Virksomhedens daglige team består af fem medarbejdere, og i august 2020 investerede både Reffo Invest med Søren Offer Madsen og Lars Bruntse samt Torben Frigaard Rasmussens TPC Management i virksomheden. Emazys er desuden støttet af Vækstfonden.
  • Virksomheden har haft salg i 30 lande men har nu lagt en mere fokuseret salgsstrategi og satser på mere eller mindre at fordoble omsætningen hvert år over en tre-årig periode. Emazys kom ud af det seneste regnskabsår med et plus på knap 20.000 kroner.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

En god showcase i en svær tid: Samarbejde har fået flere akademikere i job

Annonce