Annonce
Fyn

Fynsk køkken-gazelle udvider: - Jeg er ikke længere afhængig af banken, og det skal udnyttes

Direktør Carsten Eriksen tror på, at det er vigtigt at hjælpe, hvor der er brug for det. Derfor er han ikke bleg for at vaske et gulv eller ekspedere en kunde, når han er rundt i de forskellige butikker. Foto: Ida Marie Kristensen
Den fynske erhvervsmand Carsten Eriksen overtager yderligere to butikker og bliver nu den største aftager i Svane Køkkenets franchise.

Odense: Træder man ind på gazelle-modtager og direktør i Svane Køkkenet Odense Carsten Eriksens kontor, kan man ikke undgå at se hans forretningsmotto stay hungry skrevet på en citatplakat.

Og der er tilsyneladende ikke langt fra ord til handling for den driftige, fynske erhvervsmand, der har tilføjet yderligere to butikker i Kolding og Vejle til sin kæde af nu fire butikker under franchiset Svane Køkkenet.

Planen er at få endnu mere ud af den atypiske struktur, han som en af de få i sin branche har opbygget, og det skal føres videre til de nye butikker for at opnå større samspil mellem butikkerne.

Annonce

- I vores butikker er vi lidt nogle pionerer i forhold til, at vi har opdelt kompetencer som folk, der er dygtige til salg og andre, der er dygtige ude på pladserne. Det er vigtigt for os at give en ensartet service og har specialister på forskellige områder, som vi har brugt mange år på at opbygge i butikkerne i Odense og Lyngby. Den vil vi tage med over i de nye butikker i Vejle og Kolding, siger direktør Carsten Eriksen.

Her henviser han til, at det ofte er sådan i branchen, at de samme folk udregner priser, tegner køkkener og bestiller varerne.

Her er hans erfaring, at strukturen med kompetenceopdeling, hvor der er eksperter på hvert sit område, fungerer bedre for hans virksomheder - og desuden har hans butikker lidt atypisk for branchen også en økonomidirektør.

Carsten Eriksen købte sammen med de to minoritetsinvestorer butikken i Odense i 2010, hvor der var fem medarbejdere. I dag er den en af landets største. Foto: Ida Marie Kristensen

- Det er svært at være sælger og samtidig kunne være ude på byggepladsen, hvor man både er kontormand og håndværker, der kan se, at det måske er for vådt til at installere et køkken nu, siger han.

Historisk god omsætning

Tiden under lukningen af landet har været historisk god for Carsten Eriksen og de ansatte i hans butikker.

Mange har nemlig brugt tiden på at købe nye køkkener, og det har ladet sig mærke i omsætningen. Den fremgang skal de forsøge at fastholde - også i de nye butikker.

- På trods af corona har vi forrygende travlt og omsætter for mere, end vi nogensinde har gjort. Opgaven bliver for os at fortsætte væksten på salget til private kunder og være toneangivende på det professionelle marked. 80 pct. af ordrerne her i Odense er ehvervsrelaterede, siger han og forklarer, at det også er en af grundene til den nye udvidelse mod vest.

Nu skal det ikke lyde for plat, men der står "stay hungry" på min væg, og det lever jeg virkelig efter. Nu har jeg fået opbygget nok egenkapital, der gør, at jeg ikke længere på samme måde er afhængig af banken, og det skal udnyttes

Carsten Eriksen, direktør i Svane Køkkenet Odense

- Vi lægger de to nye forretninger sammen, fordi de har uudnyttet potentiale i forhold til erhvervskunder, der blandt andet køber køkkener til byggerier. Det løft, vi regner med at give dem, er, at vi har en økonomidirektør og administration her i Odense, som kan hjælpe dem med at få fat i erhvervssegmentet, lyder det fra Carsten Eriksen.

Selvom udvidelsen nu gør ham til den største spillere i kæden, vil han ikke afvise, at han har mod på mere.

- Nu skal det ikke lyde for plat, men der står "stay hungry" på min væg, og det lever jeg virkelig efter. Nu har jeg fået opbygget nok egenkapital, der gør, at jeg ikke længere på samme måde er afhængig af banken, og det skal udnyttes, lyder det fra Carsten Eriksen.

Blå bog

Carsten Eriksen er 48 år gammel.

Født i Langeskov og bor i dag i Hjallese med sin kæreste Mette. De to har til sammen fire børn.

Er udlært i både en trælast og et byggemarked, hvor han her havde speciale i køkkener.

Investerer i Svane Køkkenets franchise sammen ed de to minoritetsinvestorer butikschef Michael Larsen og erhvervschef Ole Sørensen.

Overtog Svane Køkkenet Odense i 2010.

Modtog i 2017, 2018 og 2019  Børsens prestigefyldte gazellepris.

Annonce
Annonce
Østjylland

Dansk firstmover på genbrug af plast i opråb: Genanvend nu i stedet for at brænde plastik af

Annonce
Fyn

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

Annonce
Østjylland

Arkitektfirma skiftede navn for at komme mere i øjenhøjde med kunderne: Nu er de nomineret til pris

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Erhverv

Reick Møbler kørte fint forbi coronaen

Erhverv

Klumme: Er din direktør lønnen værd? Hvad med 155.000 kroner om dagen?

Erhverv

Klumme: 60 mio. kr. til digitalisering af SMV’er - Sådan får du del i puljerne

Erhverv

Klumme: Efter coronaen - Afviklingen af moms- og A-skattelån

Fyn

Sagde prestigejobbet op uden at vide, hvad der skulle ske: Nu er prisbelønnet journalist årets iværksætter på Nordfyn

Annonce