Annonce
maritim og offshore

Fyns Maritime Klynge vil sikre stålindustriens fremtid med nyt initiativ

Det er en vedholdende mangel på lærlinge i stålindustrien, der ligger til grund for initiativet Stålakademiet. Arkivfoto: Annelene Petersen
Det er småt med lærlinge i stålindustrien, men det vil et nyt initiativ nu gøre noget ved. Stålakademiet hedder det, og idéen er at samle den fynske stålbranche for at sikre, at industrien også har adgang til kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Initiativet er taget af Fyns Maritime Klynge.

Faaborg-Midtfyn: Lærlingekrisen kradser, og det har den gjort i efterhånden mange år.

De unger vælger i stigende grad at læse gymnasielle uddannelser efter folkeskolen, og det har den konsekvens, at der bliver uddannet færre i industri- og håndværksfagene. Og så er det, man kan vælge at konstatere, at sådan er det bare, eller man kan beslutte sig for at gøre noget ved det.

Chefkonsulent i Fyns Maritime Klynge, Steen Nielsen, har valgt det sidste og har taget initiativ til Stålakademiet, et samarbejde mellem virksomheder i den fynske stålindustri, der ved fælles hjælp skal prøve at sikre fremtiden for industrien.

- Det er noget med at kigge på hele fødekæden, og her er lærlinge en vigtig del af både virksomheder og branchen i det hele taget, fortæller Steen Nielsen.

- Vores medlemmer i Stålakademiet skal være virksomheder, der vil løfte opgaven, så forhåbentlig endnu flere virksomheder kan se idéen. Vi vil nemlig omvendt også gøre det attraktivt for virksomhederne at tage lærlinge, og vi vil igangsætte ting som fyraftensmøder og innovationscamps, siger han.

Stålakademiet har været i gang siden 1. januar i år, og der er nu 10 virksomheder med i samarbejdet. En af dem er Jeros, og for direktør Brian Jørgensen kan initiativet være afgørende for stålindustriens fremtid.

- Hvis vi ikke gør noget for at sikre arbejdskraften, så er der bare ikke nogen, når vi når 5-10 år ud i fremtiden. Derfor er man nødt til at gøre noget nu, siger han.

Annonce
- Vi skal så at sige vende fortællingen om, hvor det handler om at få sagt, at en erhvervsuddannelse ikke er slutningen på noget. Det er starten. Det kræver i den grad viden og specialistviden at blive for eksempel industritekniker. Det er bare viden på en anden måde end den, hvor du kun sidder og læser.

Brian Jørgensen, direktør, Jeros

Piger og fredagsbar

En af udfordringerne, mener Brian Jørgensen, er noget så simpelt som drenge og piger. For når man står og skal vælge ungdomsuddannelse efter folkeskolen, kan det være svært ikke at vælge ud fra det sociale og "der, hvor pigerne går".

Den problemstilling er Steen Nielsen enig i.

- På gymnasierne går piger og drenge sammen, der er fredagsbar, og det er på alle måder et meget socialt sted. Der er det nok ikke altid så inspirerende at sidde som lille Søren i skurvognen hos læremester Hansen. Vi ønsker ikke at lave en kopi, men vi vil gerne kunne byde ind med at skabe noget samarbejde - både socialt og fagligt - mellem de forskellige fag og institutioner, siger han.

For Brian Jørgensen handler det også om det, uddannelserne tilbyder. På gymnasierne bliver man mange steder mødt med nyistandsatte bygninger, designmøbler og store, åbne rum, mens mange erhvervsskoler "er huleagtige med gule murstensvægge".

- Jeg kunne også godt tænke mig at komme over i den her campustankegang, hvor elever fra erhvervsuddannelserne for eksempel kunne have nogle af de boglige fag sammen med elever fra gymnasierne. På den måde har man stadig et tilhørsforhold til det område, man er fra, og man færdes i et mere socialt miljø, siger Brian Jørgensen.

Fag skal tales op

Noget andet er hele fortællingen om håndværksfag i et videnssamfund. Vi har det nemlig med, siger Brian Jørgensen, at tale tingene ned, og sådan har det været i generationer. Nu skal fagene tales op:

- Vi skal så at sige vende fortællingen om, hvor det handler om at få sagt, at en erhvervsuddannelse ikke er slutningen på noget. Det er starten. Det kræver i den grad viden og specialistviden at blive for eksempel industritekniker. Det er bare viden på en anden måde end den, hvor du kun sidder og læser. Her er det lidt mere anvendt viden, om man vil. Det vil vi jo gerne være med til at sætte mere fokus på. Vi vil gerne have stoltheden tilbage.

- Vi synes jo, at det er et kvalitetsstempel at have været i et forløb hos os, fordi vi ved, man har fået noget med i bagagen, som du ikke nødvendigvis kan få andre steder, og at du bagefter med stolthed kan sige, at du kommer fra os. Og hvis man kigger ud i erhvervslivet i dag, specielt i stålindustrien, og ser hvor mange af de ledere, der har en erhvervsfaglig uddannelse, er det en meget stor del, siger Brian Jørgensen.

Fyns Maritime Klynge

  • Fyns Maritime Klynge er et professionelt netværk for virksomheder, uddannelsesinstitutioner og erhvervsfremmeaktører, som arbejder for at skabe vidensdeling og innovation mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og erhvervsfremmeaktører inden for det maritime erhverv på Fyn.
  • Klyngen samarbejder om udvikling og innovation og har fokus på, hvor de forskellige virksomheder forretningsmæssigt er på vej hen og stræber efter at opbygge nye samarbejder, som kan føre til nye forretningsområder og produkter inden for det maritime område.
  • Klyngen har også fokus på "B2b" mellem klyngens virksomheder og virksomhedernes netværk uden for klyngen, samarbejde mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner om konkrete projekter og opgaver og markedsføring af fynske kompetencer i det maritime erhverv.

Kilde: fynsmaritimeklynge.dk

Klare ambitioner

Stålakademiet er stadig et nyt initiativ med kun et par måneder på bagen, og med en global coronakrise som de sorte skyer på en ellers blå himmel, ved ingen, hvad fremtiden byder på. Men krise eller ej har Steen Nielsen de samme ambitioner og håb for Stålakademiet, som han hele tiden har haft:

- Det er jo et fynsk projekt, men vi kunne godt risikere at ende med at blive 100 medlemmer indenfor stålbranchen, der gerne vil hjælpe branchen og arbejde for at både få og tage flere lærlinge, siger han.

Ambitionen er også klar for Jeros-direktøren Brian Jørgensen, der gerne så, at alle metalproducerende virksomheder på Fyn på sigt bliver medlem.

- Hvis vi alle sammen er med, viser vi også, at vi som branche (på Fyn til at starte med), vil det her. Bare alene os, der er med nu, repræsenterer utroligt mange lærepladser og potentielle lærepladser. Et af vores ønsker er, at vi ikke bare sidder i hver vores silo rundt omkring, men at vi netop får samlet tingene på kryds og tværs. Kan vi det, står vi stærkere som branche.

Og så er der også lige det med lærlinge, at de rent faktisk også kan lære virksomhederne noget:

- Man får noget nyt ind i butikken, når man har lærlinge. Man får viden og nye erfaringer ind samtidig med, at man lærer dem op. Det gør, at vores organisation er mere forandringsparat, fordi du hele tiden har nogle unge mennesker, som kommer ind i huset. De unge ser tingene med nye øjne og stiller måske lige det spørgsmål, man ikke selv havde tænkt på; "ja hvorfor gør vi egentlig sådan her?", siger Brian Jørgensen.

Chefkonsulent Steen Nielsen er idémand bag Ståakademiet. Foto: Fyns Maritime Klynge.

Annonce
Annonce
Fyn

Plan Organic ramt af læbestiftseffekten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Digital hjælp er blevet gratis

Annonce