Annonce
Fyn

Fyn beholder international cykelevent: Nu er det Prags tur til at vente et år på værtskabet

Fyn har været på landkortet med flere store cykelbegivenheder i de seneste år, for eksempel en World Cup-afdeling i 2017 og verdensmesterskabet i 2019 i cykle cross - begge med Bogense som værtsby. Foto: Lasse Hansen/Ritzau Scanpix
Odense var udpeget som værtsby for det europæiske cykelforbunds årlige kongres i 2021. Det satte corona-pandemien dog en stopper for, men Fyn går ikke glip af kongressen, der i stedet ruller forbi 5.-6. marts 2022.

ODENSE: Til sommer ser Danmark alligevel ud til at få lov at være vært ved europamesterskaberne i fodbold. Med et års forsinkelse på grund af covid-19.

Og i 2022 kører verdens største cykelløb gennem landet, når Tour de France-karavanen blandt andet skal krydse Storebæltsbroen. Ligeledes efter et års corona-udsættelse i forhold til de oprindelige planer.

Men det bliver ikke den eneste store cykelevent, der rammer Fyn næste år. Det er nemlig lykkedes for Destination Fyn, Sport Event Denmark og Danmarks Cykle Union at sikre et fynsk værtskab for det europæiske cykelforbund UEC's årlige kongres.

Annonce


Vi har oplevet en sjælden dedikation fra de lokale værters side, når det handler om at få tingene til at lykkes - selv under svære omstændigheder, som dem pandemien har budt os.

Enrico Della Casa, præsident, UEC


Kongressen skulle have været afviklet på Comwell H.C. Andersen Odense i den første weekend af marts 2021, men nu kommer den internationale cykelkongres i stedet til Fyn et år efter den oprindelige plan. Og det på trods af, at den tjekkiske hovedstad Prag var udpeget som vært i 2022.

Det værtskab må tjekkerne dog til at vente et år på, for det europæiske cykelforbund vil til Odense, der i første omgang fik tildelt værtskabet tilbage i 2019. Det bekræfter UEC-præsident Enrico Della Casa.

Deltagere fra 50 lande

- Jeg har jo været på inspektionsbesøg i Odense et par gange op til den planlagte kongres i marts i år, hvor vi har oplevet en sjælden dedikation fra de lokale værters side, når det handler om at få tingene til at lykkes - selv under svære omstændigheder, som dem pandemien har budt os. Vi ville være meget kede af at lade muligheden for at afholde vores kongres i det fynske passere, og vi er glade for, at det nu kan lade sig gøre at få enderne til at mødes om et værtskab for kongressen i 2022 i stedet, siger den nyvalgte præsident for UEC i en pressemeddelelse.

Fremfor fysisk fremmøde på Fyn blev årets kongres en virtuel udgave af slagsen. Kongressen trækker typisk deltagere fra 50 forskellige lande i form af repræsentanter fra de nationale cykelforbund i hele Europa samt en række fremtrædende personer fra den internationale cykelverden, herunder den internationale cykleunion UCI.

Hos Destination Fyn vækker det stor glæde, at UEC-kongressen forbliver på fynsk jord, og eventchef Jakob Staun ser det som et led i at få genstartet den hårdt ramte oplevelsesbranche:

- Kongressen rummer således både en turismeøkonomi, der er tiltrængt og vigtig for at sikre en stærk genstart af den fynske erhvervsturisme. Og så er værtskabet med til at understøtte vores gode netværk i den internationale cykelverden, siger Jakob Staun.

Annonce

Stærkt samarbejde

Begejstringen deler de to medarrangører, Sport Event Denmark og Danmarks Cykle Union.

- Afvikling af kongresser er med til at skabe og vedligeholde de gode netværk i den internationale sportevent-verden, og vi håber naturligvis på, at det kan være med til at få tiltrukket endnu flere mesterskaber til Danmark de kommende år, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

- Der er mange ting, vi må vinke farvel til her under pandemien, men jeg glæder mig over, at rettidig omhu og et stærkt samarbejde med Destination Fyn og Sport Event Denmark, har gjort det muligt for os at byde de delegerede velkommen på dansk jord til næste år. Det understreger endnu engang Danmarks stærke position i det internationale cykelmiljø, siger Henrik Jess Jensen, formand for Danmarks Cykle Union.

2022-udgaven af UEC-kongressen vil efter planen blive afviklet i weekenden 5.-6. marts. Comwell H.C. Andersen Odense vil danne rammen for eventet, ligesom de fleste delegerede vil overnatte på hotellet samt på Hotel Odeon.

Annonce
Annonce
Fyn

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Annonce
Fyn For abonnenter

Til at begynde med havde Per lager under dobbeltsengen: I dag leger Søndersøvirksomheden med de helt store på markedet

Annonce
Erhverv

Dansk erhvervsliv øjner grønne ordrer efter tysk valg

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: Iværksætterselskaber synger på sidste vers

Erhverv

Klumme: Det betaler sig at skrue ned for mandehørmen

Erhverv

Klumme: Tønder med både tiltrækning og fastholdelse

Sydjylland

Robotter fra Vejen arbejder i 15 meter høje bølger på rejetrawler i barskt klima: - De er så stor en succes ombord, at vi netop har bestilt anlæg nummer tre

Sydjylland For abonnenter

Unge Kolding-drenge producerer medicinsk cannabis: - Vi vil gerne give folk med smerter noget håb

Erhverv

Klumme: Næste generation af ejerskifter venter lige om hjørnet

Annonce