Annonce
Sydjylland

Fredericia skal være centrum for grøn vækst

I de senere år er der mange virksomheder, der har investeret massivt i Fredericia Kommune, og også Google er kommet til byen. Fredericias placering gør det attraktivt for virksomheder at have adresse i kommunen, mener Kristian Bendix Drejer, erhvervsdirektør i Business Fredericia. Pressefoto
Business Fredericia vil gøre Fredericia Kommune til Danmarks center for energi og klima.
Annonce

FREDERICIA: På bare fem år er Fredericia Kommune hoppet 64 pladser op i Dansk Industris erhvervsklimamåling og ligger nu nummer 14.

I 2020 er der en god chance for, at kommunen kan hive en 10. plads hjem.

Kristian Bendix Drejer, erhvervsdirektør i Business Fredericia, er tilfreds med resultatet, men han har stadig store ambitioner på Fredericia Kommunes vegne.

- Vi har haft et stort fokus på at forbedre erhvervsklimaet, hvilket vi er kommet rigtig godt i hus med. Nu handler det om at få positioneret Fredericia Kommune som Danmarks centrum for energi og klima. Det er der, fremtiden ligger, siger han.

Business Frederica er en selvejende institution og startede i 2015. I dag har Business Fredericia 765 medlemmer og er kommet langt i forhold til at gøre det nemmere at være virksomhed i Fredericia Kommune, fortæller direktør Kristian Bendix Drejer. Pressefoto
Annonce

Mere tværgående samarbejde

I dag er der allerede mange energivirksomheder, som har adresse i Fredericia Kommune, men der skulle gerne komme endnu flere til. Samtidig skal samarbejdet mellem virksomhederne styrkes, siger Kristian Bendix Drejer.

- Vi har allerede en klynge af energivirksomheder, blandt andet Ørsted, Shell, TVIS og EWII, og dem skal vi have til at arbejde endnu mere sammen med henblik på at skabe grøn vækst, siger han og tilføjer, at kommunen er indgået i et samarbejde med House of Energy, der er Danmarks grønne energiklynge for virksomheder, vidensinstitutioner, myndigheder, forsyningsselskaber og investorer, for at styrke den grønne energiprofil.

Faktisk er Business Fredericia og House of Energy allerede så tæt knyttet, at de inviterer til et kickoff netværksmøde 27. februar med henblik på at skabe et nyt klima- og energiforum i Fredericia Kommune.

Målgruppen er virksomheder inden for energibranchen eller energirelaterede virksomheder i alle størrelser.

- Der er et stort uudnyttet potentiale i energivirksomheder. Det handler om at optimere produkter og skabe nye intelligente energiløsninger og -systemer, lyder det fra Kristian Bendix Drejer.

Han kunne godt tænke sig at få et samarbejde med Center Danmark, som er et nationalt forsknings- og testcenter for den grønne omstilling, hvor forsyningsarter som el, naturgas, køling, vand og varme kan gentænkes og afprøves på tværs af hinanden, op at stå.

Annonce

Et grønt startupmiljø

Udover at facilitere møder og events, som kan skabe grobund for et endnu større samarbejde blandt de nuværende energivirksomheder i Fredericia Kommune, så ønsker Kristian Bendix Drejer også at få etableret et inkubatormiljø med en masse små energivirksomheder, som lægger sig op ad de store.

- Vi skal have skabt et iværksættermiljø med grøn energi som omdrejningspunkt, siger han.

Annonce

Selvtilliden i top

Selvom det lyder som en ordentlig mundfuld, så er Kristian Bendix Drejer overbevist om, at det nok skal lykkes:

- Fredericia har en masse selvtillid. Det går rigtig godt. Vi har i de sidste fem år haft fokus på vores geografiske placering og det faktum, at du kan være i hele Danmark på to timer.

- Det har affødt massive investeringer i vores område, og vi har solgt en masse land til store virksomheder. Google er kommet til, og vi har arbejdet målrettet med at få flere krydstogtskibe til Fredericia. Det betyder, at der lægger 20 skibe til om året, siger Kristian Bendix Drejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce