Annonce
Nordsjælland

Fra spiritus til flydende sommerhuse: Enorm efterspørgsel får John og Kirstine til at slå rekord

Kronborg Marine Bådsalg solgte alene i 2020 104 både, og det er flere, end de nogensinde har solgt på ét kalenderår. Foto: Charlotte de la Fuente
De to indehavere er lettede over, at salgstallene nu er ved at nærme sig normalen, for rekordåret sendte ægteparret på overarbejde.

ERHVERV: Flaskerne fløj over disken, da John og Kirstine Sørensen sagde deres job op som bankansatte og åbnede en butik på Nordhavnen i Helsingør for flere årtier siden.

En vaskeægte svenskerhandel, kalder John foretagendet, som nød godt af de tørstige naboer fra den anden side af Øresund.

Siden har deres fælles foretagende skiftet spor.

Annonce

En gammel smedje blev ombygget, sprutten blev erstattet af udstyr til både, og med udsigt til Sverige sidder John og Kirstine Sørensen i dag og nyder muligheden for et sjældent pusterum.

Alene i 2020 slog ægteparret rekord, da de solgte på den gode side af 100 både, og det har fået bølgerne til at gå højt i virksomhedens regnskaber. Så højt, at Kronborg Marine Bådsalg blev en af de rekordmange virksomheder i Helsingør kommune, som kan bryste sig med en titel som Gazellevirksomhed.

- Vi plejer at sige, at vi magter at sælge én båd om ugen. Altså mellem 50 og 60 både årligt, så vi havde travlt i 2020 - vi havde simpelthen for travlt. Vi er jo også ved at være oppe i årene og har talt om at drosle ned, men vi befinder os godt hernede. Vi er omgivet af legekammerater, smiler 68-årige John Sørensen, som er et år yngre end sine ægtefælle.

- Ja, vi bor lige 50 meter bagved bygningen, så det her er på en måde vores andet hjem. Det føles i hvert fald ikke rigtig som at gå på arbejde, tilføjer Kirstine Sørensen.

"Corona-køb"

Kronborg Marine sælger primært både af mærkerne Viknes og Skilsø, og især de større af slagsen har været i høj kurs, siden coronavirusset gjorde sit indtog i Danmark og resten af verden.

Vi havde mange kunder, som købte en båd i affekt over, at de pludselig ikke kunne rejse. Corona-køb, kalder vi dem.

John Sørensen, medindehaver

Flyafgangene blev begrænset, og med flere penge på lommen valgte et stigende antal danskere at erhverve sig det, som John og Kirstine Sørensen kalder for et "flydende sommerhus".

- Vi havde mange kunder, som købte en båd i affekt over, at de pludselig ikke kunne rejse. Corona-køb, kalder vi dem. Det har været nogle meget gode år for vores virksomhed, men det er selvfølgelig kommet på en trist baggrund, fortæller John Sørensen, som uddyber, at de galoperende salgstal nu har sænket farten.

- I 2021 havde vi nogle forholdsvist gennemsnitlige salgstal, men det var ikke, fordi der ikke var nok købere - der var simpelthen ikke nok både til salg. Havde der været et normalt flow, kunne vi sikkert have solgt på den gode side af 100 både igen, men vi er faktisk temmelig glade for, at det ikke blev tilfældet. Vi havde brug for lige at trække vejret, tilføjer han med et grin.

Ægteparret har ejet flere både i de seneste år, men har solgt dem videre, når en kunde har set sig varme på dem. Nu venter de på at modtage en ny båd, som de skal sejle rundt i til sommer. Foto: Charlotte de la Fuente
Annonce

Småt udvalg

Ligesom et hav af andre brancher lider bådsælgere af den forsyningskrise, som coronavirusset og senere krigen i Ukraine har ført med sig.

Skibsværfterne oplever store problemer med at skaffe forskellige båddele, og har gjort det længe - herunder mikrochips. Ligeledes er prisen skudt i vejret på eksempelvis carbon.

- Vi har sådan et skema, hvor vi kan gå ind og se, hvilke både der er ledige. Når vi går ind og kigger hver dag, så forsvinder de hurtigt. Der er rift om det, der er på markedet, og derfor er vi i en situation, hvor vi bliver nødt til at satse og købe både, inden vi reelt ved, om vi har en kunde, siger Kirstine Sørensen.

- Det er jo faktisk et sats, for hver gang man køber en båd, koster det jo halvanden eller to millioner som minimum, så man skal ikke ramme alt for meget forkert, tilføjer John Sørensen.

Annonce

Familieforetagende

Ud over salget af både beskæftiger Kronborg Marine Bådsalg sig også med klargøring af de såkaldt flydende sommerhuse. Til den del af erhvervet får ægteparret assistance af sønnen, Allan.

Som det familieforetagende, den voksende virksomhed er, er håbet selvfølgelig, at virksomheden kan overdrages, når tiden kommer. Og ikke til hvem som helst.

Ægteparret mødte hinanden på deres tidligere job i en bank. Mange år senere valgte de at kaste sig ud i et fælles iværksættereventyr, og det har de ikke fortrudt. Foto: Charlotte de la Fuente

- Nu er vi så heldige, at vores søn har lysten til at blive selvstændig, og han interesserer sig meget for det maritime. Det skal selvfølgelig kun være, hvis det er noget, han gider - der skal i hvert fald ikke være noget pres. Tanken er da selvfølgelig rar, fortæller Kirstine Sørensen.

Annonce
Annonce
Erhverv

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Annonce
Fyn

Konferencecentre forventer nyt rekordår

Annonce
Erhverv

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Nordsjælland

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Fyn For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Erhverv

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Sydjylland

"Det viste sig at være helt nødvendigt med en oprydning": Spildevandsselskab har sagt farvel til top-direktør

Fyn

Sydfynsk cykelhandler i stort gear: Største overskud nogensinde

Annonce