Annonce
Østjylland

Fra rå hal til levende allé: Rasmus og Kasper vil lave nyt iværksætterforum

Spor 1 er navnet på et nyt alternativ til fabrikken, hvor iværksættere kan leje sig ind. Stedet er helt nyt, men der er allerede flere lejere. Bag projektet står Rasmus Langkilde (tv) og Kasper Reisner (th). Foto: Annelene Petersen
En 1800 kvadratmeter rå hal i Sporbyen Scandia er lige nu ved at blive forvandlet til et mekka for iværksættere. Et sted, hvor de kan samles og inspirere hinanden, og hvor byens øvrige borgere kan få et unikt indblik i nogle af Randers’ mindre virksomheder.

Randers: I en rå hal i Sporbyen Scandia, der har fået navnet ”Spor 1”, popper den ene lille virksomhed efter den anden op.

- Målet er at forvandle hallen til en allé, som sporbyens beboere og udefrakommende kan vandre ned igennem og se de mange små virksomheder og udstillinger. Måske endda med en lille café, hvor man kan slå sig ned. Der skal være et samspil mellem beboerne og Spor 1, fortæller Rasmus Langkilde, der sammen med kammeraten Kasper Reisner står bag stedet.

Når Rasmus Langkilde ikke passer sit faste arbejde som køkkenkonsulent hos Designa, er han ofte at finde på Spor 1, hvor han har gang i lidt af hvert. Ved et skrivebord passer han sin lille tegnestue, i værkstedet former han som hobbykunstner skulpturer i træ, og ved 3D-printeren er han i gang med at producere dinosaurknogler til et bemærkelsesværdigt projekt, du tidligere på ugen kunne læse om i denne avis.

Der bliver i øjeblikket knoklet for at sætte den rå hal i stand. Drømmen er, at den skal forvandles til en allé med massevis af iværksættere, fortæller mændene bag stedet, Rasmus Langkilde (th) og Kasper Reisner (tv). Foto: Annelene Petersen

I andre kroge af den 1800 kvadratmeter store hal arbejder en håndfuld lokale iværksættere med projekter, der spænder vidt. Blandt andre parrene Lourdes og Nicolai samt Mads og Ida, der begge blev kendt i tv-programmet ”Nybyggerne”, og som nu er selvstændige erhvervsdrivende i Randers. De er alle faldet for Spor 1, inden det knap er startet, og forventningen er, at mange flere snart vil følge trop.

Annonce

Alternativ til Fabrikken

Randers har i forvejen et iværksætterforum ved navn Fabrikken, der på papiret minder meget om Spor 1. Rasmus Langkilde har også selv været en del af Fabrikken, men har af flere årsager valgt at trække sig derfra og starte sit eget.

- Sporbyen har stillet hallen til rådighed på favorable vilkår. Det betyder, at Spor 1 både kan tilbyde bedre fysiske rammer og en lavere husleje. Det skal være attraktivt for nystartede virksomheder, og det er det igennem en billig husleje, siger han.


Målet er at forvandle hallen til en allé, som sporbyens beboere og udefrakommende kan vandre ned igennem og se de mange små virksomheder og udstillinger. Måske endda med en lille café, hvor man kan slå sig ned. Der skal være et samspil mellem beboerne og Spor 1.

Rasmus Langkilde


Et andet kriterie er, at der på Spor 1 skal være plads til alle.

- Det er fedt at have mange forskellige kompetencer samlet under samme tag. Derfor er der ingen adgangskrav. Vi skaber en platform for iværksætteri, hvor du kan være med, uanset om du er frisør, svejser, fotograf, revisor eller noget helt andet, fastslår han.

Det sidste afgørende kriterie, iværksætterne har sat for Spor 1, er, at der skal være kort fra idé til handling. Får en af dem en fed idé, skal den afprøves. Jo før, des bedre.

- Det er nu, vi rykker. Nu kører toget fra Spor 1, smiler Rasmus Langkilde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce