Annonce
Østjylland

Fra lokalt firma til international virksomhed: Massiv succes med it-løsninger til maskinhandlere

JMA har netop ansat en ny medarbejder og er dermed oppe på 36 ansatte alene i Danmark. Foto: Per Bille
Randersvirksomheden JMA A/S fortsætter sin internationale strategi og øger sine aktiviteter i udlandet.
Annonce

RANDERS: Det går godt, og det går stærkt hos JMA i Randers.

Direktøren for det hele må tjekke efter i bøgerne en ekstra gang, da han bliver spurgt til antal ansatte.

- Jamen, vi ansatte faktisk en ny medarbejder i går, så dermed er vi oppe på 36 alene her i Danmark.

- Ja, det går da godt, lyder det fra Johnny Krogh, administrerende direktør for JMA.

Virksomheden er på ganske få år vokset fra en mindre, lokal virksomhed til en international virksomhed med fokus på at flytte kerneforretningen til nye markeder i Sverige, Tyskland og Norge.

- I dag har vi en markedsandel herhjemme på ikke mindre end 80 procent, så vi kunne enten vælge at bevæge os ind på andre markeder, i andre brancher, eller vi kunne udvikle vores forretning internationalt. Vi har valgt det sidste, og indtil videre går det godt, og vi følger den strategi, vi har valgt med en sund, stille og rolig dynamisk vækst, forklarer direktøren og fortsætter:

- Vi har godt styr på vores kerneforretning med at levere it-løsninger til virksomheder, der handler med maskiner til landbrug, entreprenører, industri og truck. Vi hjælper dem med systemer og løsninger inden for køb, salg og service, og det er vi gode til.

- For otte-ni år siden gik vi ind på det svenske marked, og det har udviklet sig godt efter en periode på to-tre år, hvor vi skulle arbejde os ind på markedet. Derefter gik vi i gang med det store tyske marked, og sidste år etablerede vi os med et datterselskab i Norge, fortæller Johnny Krogh.

JMA A/S

Kerneforretningen hos JMA er udvikling og salg af IT-løsninger til maskinhandlere.

Bruttofortjeneste 2017-2018: 21 mio. kroner.

Resultat 2017-2018: 2,9 mio. kroner.

Antal ansatte: 36 i Danmark, seks i Sverige, to i Tyskland og en medarbejder i Norge.

Annonce

Fokus på maskinhandlere

JMA A/S har specialiseret sig i it-løsninger til maskinhandlere.

- Vi rådgiver om optimering af forretningsgange, maskinkonfiguration, økonomisk rapportering, kædehandelsanalyser, uddannelse, tekniske installationer og hosting - kort sagt alt vedrørende maskinhandlernes forretning og it, siger Johnny Krogh.

Med mange års erfaring fra branchen har JMA udviklet det branchespecifikke ERP-system DSM, Dealer Service Management, specielt til maskinhandlere og importører af maskiner. Systemet håndterer service, reklamationer, maskinudlejning, maskinhandel, finansiering, reservedele, logistik og kunderelationer.

DSM benyttes af flere end 2000 brugere i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, det er udviklet på Microsoft Dynamics Business Central-platformen og kan dermed nemt og hurtigt integreres med andre Microsoft produkter.

Den Randers-baserede virksomhed har siden 2001, hvor den nuværende forretning blev etableret, holdt fast ved en satsning på en dynamisk udvikling.

– Dengang var vi sikre på at tjene penge samtidig med, at vi udviklede og øgede forretningen. Det har vi gjort i et tæt samspil med vores kunder, og det har været succesrigt. Vi har et godt tillidsforhold til vores kunder, som alle er kendetegnet ved langvarige relationer. Vi udvikler vores avancerede og målrettede løsninger sammen med kunderne, og det sikrer et frugtbart og godt samarbejde på den lange bane.

Annonce

Taler maskinhandlernes sprog

Johnny Krogh påpeger, at JMA er unik på markedet ved, at virksomheden konstant har været i stand til at dokumentere, at den udarbejder de nødvendige løsninger med maskinhandlernes øjne og ud fra deres behov.

- Vi er kendt for at forstå vores kunders udfordringer, og vi har med vores mange års erfaring i branchen et indgående kendskab til markedet. Ikke mindst taler vi maskinhandlernes sprog. Samtidig med det har vi alle de rigtige værktøjer, som gør os i stand til at hjælpe dem med præcise it-løsninger.

Johnny Krogh forklarer, at JMA opererer med et setup, der sikrer ens løsninger til alle kunder, og så er det ligegyldigt, om de har tre eller 130 brugere på deres system.

- På den måde garanterer vi kunderne, at vores løsninger er klar til vækst, og kunderne skal altså ikke pludseligt skifte it-system, hvis de vokser og får mange nye kunder. På den måde sørger vi for sikkerhed for vores kunder, som aldrig kommer til at opleve begrænsninger i deres it-system.

JMA har et tæt samarbejde med Microsoft, og det betyder ifølge direktøren, at virksomheden altid er med på de senest udviklede trends.

- Det kommer naturligvis vores kunder til gode, hvad enten det handler om nye mobile løsninger via smartphones eller tablets, eller helt nye løsninger, som eksempelvis gør det nemmere at udarbejde tilbud.

Lige nu slås JMA som så mange andre virksomheder herhjemme med den store udfordring at skaffe tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft.

- Helt aktuelt har vi svært ved at skaffe udviklere og erfarne konsulenter, men derfor har vi besluttet, at vi ansætter unge, nyuddannede og uddanner dem selv. Ja, vi er til dels hæmmet af, at vi ligger i Randers. Hvis man ikke har en bil, så er det besværligt af komme til os med offentlig transport, og vi kan godt mærke, at vi ikke ligger tættere på Aarhus og nær de relevante uddannelsesinstitutioner, slutter Johnny Krogh.

- Vi er kendt for at forstå vores kunders udfordringer, og vi har med vores mange års erfaring i branchen et indgående kendskab til markedet, siger JMAs administrerende direktør, Johnny Krogh. Foto: Per Bille
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

To mio. kroner til syddansk pølserobot

Annonce