Annonce
Erhverv

Fra hobby til fuldtid: Klejtrup-brødre bruger alvorlig ulykke som drivkraft i deres virksomhed i Viborg

Henrik Thoft Andersen (t.v.) med søsteren Sandra og broderen Kenneth til en messe i Herning med virksomheden Thamus. Privatfoto
Da Henrik og Kenneth Thoft Andersens mor for knap seks år siden faldt ned ad en trappe, inspirerede det brødreparret til at starte en virksomhed, som skulle sælge skridsikre materialer. Iværksættereventyret startede som en hobby, men i dag kan brødrene leve af at drive deres egen forretning.

Viborgegnen: En sommerdag i 2015 blev livsændrende for Klejtrup-brødrene Henrik og Kenneth Thoft Andersen.

Hvad der skulle have været en fornøjelig feriestund i det sydlige Tyskland, udviklede sig nemlig på mareridtsagtig vis, da brødrenes mor faldt knap to meter ned ad en trappe og pådrog sig alvorlige skader i hovedet og på øjet.

Da chokket over ulykken havde lagt sig, tog Henrik og Kenneth Thoft Andersen sagen i egen hånd. Der gik nemlig ikke mange uger efter det alvorlige trappefald, før de havde etableret webshoppen Thamus, der gør sig i "skridsikre løsninger", som brødrene kalder det.

Det er især skridsikkert underlag til arbejdspladser, som online-biksen excellerer i - og det er der øjensynligt brug for.

Tal fra Arbejdstilsynet viser, at der siden 2016 er blevet anmeldt i omegnen af 12.000 faldulykker årligt. I 2019, som er det senest opgjorte år, blev der anmeldt 12.039 faldulykker på arbejdspladser i Danmark. Det er lige knap 33 om dagen.

- Vores mors ulykke gjorde os opmærksom på, at der skulle gøres noget for sikkerheden generelt. I Danmark gør man som regel ikke noget, før ulykken er sket. Der er eksempelvis mange, som bare sætter et skilt op om, at der er glat på gulvet. Det er foruroligende, at man forsøger at løse sådan et problem med et skilt og ikke med en egentlig løsning, siger Henrik Thoft Andersen, som gennem de seneste seks år har brugt moderens fald som drivkraft.

- Vi vil simpelthen forsøge at sikre, at det her ikke sker for andre.

Annonce

Forretningen skal udvides

I de første år blev webshoppen drevet på hobbyplan, mens de to brødre arbejdede andre steder i industrien. Men i februar sidste år kom der så godt gang i salget, at de to brødre kunne hellige sig skridsikring på fuldtid.

Fra lokalerne på Ærøvej i det vestlige Viborg kan Henrik Thoft Andersen fortælle, at kundekredsen primært består af kommuner og entreprenører, men at en ny gruppe af kunder også er begyndt at melde sig på banen.

- Vi er begyndt at få flere henvendelser fra hr. og fru Danmark, som måske har en glat terrasse i et sommerhus. Vores hovedfokus er dog på erhvervsdelen, men vi servicerer selvfølgelig også privatkunder, så godt som vi kan, lyder det.

De to brødre er de eneste ansatte i virksomheden, men målet er at få flere i folden. Deriblandt håndværkere.

- Vi drømmer om at kunne tilbyde kunderne, at vi monterer de ting, som bliver købt. Vi vil gerne skabe den her totalløsning, som egentlig er det, de fleste gerne vil have, siger Henrik Thoft Andersen.

Det skal nævnes, at brødrenes mor efter omstændighederne har det godt i dag.


I Danmark gør man som regel ikke noget, før ulykken er sket. Der er eksempelvis mange, som bare sætter et skilt op om, at der er glat på gulvet. Det er foruroligende, at man forsøger at løse sådan et problem med et skilt og ikke med en egentlig løsning.

Henrik Thoft Andersen, indehaver af Thamus
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce