Annonce
Erhverv

Fra Gurre til Carlsbergbyen: 26-årige Alexander kaster sig ud i sit livs projekt

- Alexander's bliver et helt nyt koncept for en café og den første af sin art i Danmark, siger Alexander Beier, 26 år, der er vokset op i familievirksomheden Peter Beier Chokolade. Privat foto
- Jeg har ikke fået penge af "de gamle". Derimod har jeg selv sparet op, for jeg har altid arbejdet, siger Alexander Beier, søn af Peter og Linda Beier, Peter Beier Chokolade i Gurre.

ERHVERV: - Beklager forsinkelsen. Jeg skulle lige være færdig med et byggemøde og de har det med at gribe om sig, siger Alexander Beier.

Den 26-årige cand.merc phil. står midt i stort byggeprojekt ved Carlsbergbyen, lige ved siden af Elefantporten på Ny Carlsberg Vej.

Her har han midt i coronakrisen erhvervet et stort lokale, som han er i gang med at få bygget om til formålet: en kæmpe stor café,  som han selv beskriver som en slags "lokalt fælleshus" for børn og voksne.

Annonce

Et fælleshus

Det bliver et sted med mange forskellige rum, med restaurant, café, is- og chokoladeafdeling, lounge og bar med bløde møbler, højere musik og med et cocktailkort, der rummer mange forskellige cocktails med og uden alkohol, spillerum og et stort udeområde med parasoller, varmelamper.


Det er lidt nervepirrende. Og det har også kun kunnet lade sig gøre, fordi jeg midt i denne coronakrise har kunnet erhverve lokalerne til en meget rimelig pris. Når andre ikke har lyst og tør springe ud i sådan et projekt, så er det, at man har chancen

Alexander Beier, iværksætter, stifter af nyt cafékoncept i Carlsbergbyen


- Det skal være afslappet, som et lokalt fælleshus og ikke et sted, hvor man skal dresse op for at gå hen.  Det bliver et hus, hvor man forhåbentlig har lyst til at opholde sig længere tid ad gangen. Carlsberg-byen er et nyt boligområde. Og nu håber jeg, at det hele kommer til at passe sammen. At folk flytter ind her og at corona stopper, så vi igen kan mødes og være sammen, siger Alexander Beier, der ikke lægger skjul på, at det er et ambitiøst projekt.

Annonce

Nervepirrende

- Det er lidt nervepirrende. Og det har også kun kunnet lade sig gøre, fordi jeg midt i denne coronakrise har kunnet erhverve lokalerne til en meget rimelig pris. Når andre ikke har lyst tog tør springe ud i sådan et projekt, så er det, at man har chancen. Før coronaen havde dette ikke været muligt for mig, siger Alexander, søn af Peter og Linda Beier, der er stiftere og ejere af chokolade- og isvirksomheden Peter Beier Chokolade, Ørsholt Gods ved Gurre.


Jeg har ikke fået penge af de gamle. Derimod har jeg selv sparet penge op, for jeg har altid arbejdet, ved siden af min skolegang og uddannelse. Og så har jeg også tjent penge på mine investeringer i Bitcoin, som jeg lige har solgt ud af for at skaffe kapital.

Alexander Beier, iværksætter


Annonce

Kan lide at arbejde meget

- Jeg har ikke fået penge af de gamle. Derimod har jeg selv sparet penge op, for jeg har altid arbejdet, ved siden af min skolegang og uddannelse. Og så har jeg også tjent penge på mine investeringer i Bitcoin, som jeg lige har solgt ud af for at skaffe kapital. Jeg har altid arbejdet meget. Ikke som et afsavn, for jeg er bare sådan indrettet, at jeg godt kan lide at arbejde. Jeg synes, det er sjovt. Men arbejder man meget med noget, man ikke bryder sig om, er det meget mere anstrengende, siger Alexander Beier, der også er involveret i familievirksomheden i Gurre, lige som alle andre familiemedlemmer er det.

Annonce

Elsker mad

- Jeg elsker mad, lige som alle andre i vores familie. Og jeg kan også godt lide at lave det. Gerne helt fra bunden med gode råvarer.  Her kommer vi også til at have dagens ret, der ofte vil være en simreret, som jeg virkelig godt kan lide at lave. Der er mange rigtig gode restauranter i København. Men der er ikke så mange cafeer, der serverer rigtig god mad. Det vil jeg gerne kunne gøre lidt bedre og stadig på et rimeligt prisniveau, siger Alexander.

Hvis alt går efter planerne, åbner Alexander's, som han vil kalde sin nye café, til juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce