Annoncørbetalt indhold

Forstå betydningen af leasing

Pr-foto credit

Dette indhold er sponsoreret

Leasing er blevet populært de seneste år, og flere og flere benytter sig af leasing af brugt bil i stedet for at købe en ny bil. Men det kan godt føles som en jungle, når man første gang prøver at sætte sig ind i, hvad det vil sige at lease en bil. Det er nemlig ikke altid tydeligt hvad det betyder. Leasing betyder direkte oversat leje, altså at leje en bil, men det er ikke altid helt det samme, som man normalt vil forbinde med at leje noget.


Populært at lease

Leasing er ikke nødvendigvis det samme som bare at leje, som vi normalt kender det. Det er derfor vigtigt at læse enhver leasingkontrakt godt igennem, før man underskriver den. Leasing er dog blevet meget populært, og det er også vældig smart. Det har vundet stor udbredelse de seneste par år, og alt kan leases, og leasingaftaler kan ikke bare indgås af private men også erhvervsdrivende. Men ud fra en juridiske synsvinkel er det ikke altid klart, hvad leasing egentlig indebærer. Ordet leasing er nemlig et udtryk for en særlig kontrakttype. Direkte oversat betyder det ”leje”, men brugen i en kontrakt vil normalt indebære, at dette er synonymt med finansiel leasing i modsætning til operationel. Det kan være en god ide som alternativ til et køb af en genstand. Men i modsætning til at køb vil en leasingtager ikke være ejer af genstanden, fordi den stadig tilhører dem du har leaset det af eventuelt aet leasingselskab. Derfor vil man også ofte opleve, at der er regler, for hvordan man skal vedligeholde genstanden og anvende den. Man kan derfor ikke frit gøre, hvad man vil med den. Man skal ofte sørge for, at bilen bliver ved med at være vedligeholdt, og at man derfor sørger for at få det ordnet, hvis der er noget galt med den. Derudover skal man ikke lease en bil, hvis man har planer om at køre smadrekørsel i det, hvor den vil få buler og ridser, da det ofte vil stå i kontrakten, at det ikke er i orden. Og det kan blive dyrt for leaseren.


Derfor skal du lease

Leasing kan være smart i mange henseender. Det kan være, at du ikke har råd til at købe en bil, men du har brug for at have en bil på grund af enten arbejde eller familie, så kan leasing være en god løsning. At købe en bil er nemlig en stor investering for mange, og det er ikke billigt at købe en ny bil, der kan det godt være smart at lease i stedet for. Det kan også være en god ide, hvis du har fået et tidsbegrænset job på måske en måned eller et år. Hvor det vil være besværligt at tage offentlig transport, fordi det ofte både er tidskrævende men også dyrt. Men man har heller ikke lyst til at investere i en bil, da man skal bruge mange penge på at købe en ny bil, og man ved at man måske ikke har brug for den længere om et år. Så kan leasing være smart, fordi du så har muligheden for at lease en bil, så lang tid du har brug for den, uden du skal tage springet og rent faktisk købe en bil. Det giver også muligheder for at tage jobs, som du måske ikke før havde troet var en mulighed, fordi de lå et stykke væk. Et andet tidspunkt hvor leasing er smart, er hvis du bor i en storby, men har brug for en bil et stykke tid til at komme ud af byen, så kan man også lease en bil for eksempel en sommer, så man kan komme rundt og besøge familie og venner i resten af landet, samtidig med at man slipper for at købe en bil, som man ikke vil få brugt, fordi det er besværligt og ofte ikke hurtigere, da der er gode muligheder for offentlig transport i byerne.


Finansiel og operationel leasing

Ved finansiel leasing aftaler vil risikoen for det leasedes anvendelighed gennem leasingperioden ligge hos leaseren. Det samme gælder alt udstyret og dets anvendelighed, som også vil ligge hos leaseren. Man kan ikke opsige en finansiel leasingaftale i dens løbetid, og hvis man vil opsige en aftale, vil man blive nødt til at betale for den resterende periode, som står i aftalen. Derfor minder det lidt om et køb. Et alternativ til den finansielle leasing er operationel leasing, som minder mere om, hvad man normalt vil forbinde med at leje. Her er det muligt at opsige en aftale før den udløbe. Man bærer heller ikke de samme risici, som man forbinder med normal leasing. Her er det dog også vigtigt, at man gennemgår aftalens vilkår, da de godt kan minde om den finansielle leasing. Et godt råd generelt, når man skal lease en bil, er at gennemgå kontrakten godt inden man skriver under.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.