Annonce
Sydjylland

Forretningen blomstrer for millioner hos lavpris-havecenter: Bedste resultat nogensinde

Brian Reenberg, direktør i og grundlægger af BilligBlomst, her på åbningsdagsdagen for Kolding-afdelingen tilbage i 2019. Siden da er forretningen vokset markant, og for nyligt kunne BilligBlomst i Kolding fremlægge sit bedste resultat til dato. Foto: Peter Leth-Larsen
BilligBlomst i Kolding havde et særdeles indbringende 2021 med stort millionoverskud, men tiden for de helt store haveprojekter hjemme hos danskerne er forbi, fortæller grundlæggeren bag lavpris-havecentret.

Kolding: En stor, hvid bygning med et kæmpeskilt og et sæt åbningstider med grøn skrift popper frem bag vejhækken, når man triller en tur ad Vejlevej i sydgående retning lige efter det store kryds ved Kolding Storcenter.

BilligBlomst, står der med de grønne bogstaver, og inde bagved vejhækken åbner der sig en verden af stort set alt, der vokser i jord.

Konceptet er planter, buske, træer, blomster, frø og løg til lavpris, hvor det meste service er skåret væk til fordel for lave priser, når der skal handles til de store haveprojekter, eller hvis bestanden af stueplanter skal udvides markant. Og har du besøgt BilligBlomst en vilkårlig lørdag vil du vide, at der er travlt i lavpris-havecentret.

Annonce

Travlheden understreges af det nyeste regnskab for 2021, som virksomheden for nyligt har fremlagt. Det viser et overskud på godt 5,9 millioner kroner før skat, hvilket er det bedste i Kolding-afdelingen, siden det åbnede i 2019.

BilligBlomst er grundlagt i Aarhus i 2012 af erhvervsmanden Brian Reenberg, men i dag findes der et center i Sønderborg, Kolding, Randers, Herning, Aarhus, Aalborg og Næstved. Til sammen omsætter alle afdelinger for over en halv milliard kroner.

- Der var også i 2021 enormt travlt i vores centre, herunder i Kolding, og det er virkelig positivt. Det er især kundernes efterspørgsel på stueplanter, som har trukket væksten i den senere tid, og vi har stort set solgt alt, vi har bestilt hjem, så det er meget positivt. Den tendens er fortsat ind i 2022, hvor vi ligger på indeks 99 ud af 100 sammenlignet med det rigtig gode år 2021. Så vi holder fast i en god fremgang, fortæller Brian Reenberg.

Færre store projekter

Siden sin grundlæggelse er BilligBlomst vokset med over 20 procent om året på sin omsætning, alt imens at medarbejderstaben er mangedoblet. Derfor beskæftiger den samlede koncern i dag over 200 medarbejdere, hvoraf omkring de 20 af dem arbejder i Kolding.

Som andre havecentre og byggemarkeder oplevede også BilligBlomst er kraftig opblomstring under corona-nedlukningen, hvor danskerne i stor stil kastede sig over haveprojekter, mens store dele af samfundet var lukket ned, og hvor der blev brugt mange flere timer på privatadressen end normalt.

Men ved udgangen af 2021 og her i 2022 har forbrugeradfærden blandt kunderne i Kolding-afdeling ændret sig en smule.

- Vi oplever en smule tilbagegang på kundernes helt store projekter, hvor der virkelig bliver købt stort ind af planter, krukker og så videre. Der er skruet en smule ned, og nu har kunderne vendt blikket lidt mere mod stueplanter, som så tilsvarende vokser. Det samme gør visse sommerplanter. Men det er i en lidt anden størrelsesorden, end da det hele toppede under corona-nedlukningerne, forklarer Brian Reenberg.

Hos BilligBlomst kan kunderne blandt andet købe blomster, krukker, buketter, fuglefrø, lyskæder og plastikdyr, mens de går rundt i den 4000 kvadratmeter store butik Mønten ud til Vejlevej i Kolding. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Færre ting af plast

Har man besøgt BilligBlomst op til især jul eller halloween, har man sikkert også bemærket, at man kan købe meget andet end blomster og planter i centret. Dele af centret har i perioder været fyldt med det, som Brian Reenberg betegner som "Kina-ting".

Men netop den meget brede og noget udefinérbare produktkategori bliver der skåret ned på fremover. Samtidig fjernes den afdeling, som hedder "kun 10 kroner".

- Vi kommer til at justere lidt på vores sortiment, så vi går tilbage til nogle flere krukker og planteskjulere. Og så er især bambusmøbler og havemøbler i naturlige materialer i så høj kurs, at vi ikke kan følge med efterspørgslen. Men vi vil forsøge at skrue ekstra op for den varekategori, fordi det ligger tættere på vores DNA. Det gør plastvarer i alle afskygninger ikke så meget, fortæller Brian Reenberg.

Billigblomst

Billigblomst er stiftet af og ejet af Brian Reenberg. Det skete i 2012. I dag omsætter BilligBlomst for omkring en halv milliard kroner.

Forretningen begyndte egentlig som et engros-firma, der solgte frugt og grønt. Efter en del efterspørgsel blev firmaet udvidet med salg af billige planter - først i en begrænset periode om foråret.

I dag har kæden, der har hovedkontor ved Aarhus, syv butikker i hele landet - og så har virksomheden for nyligt købt Langeskov Planteskole.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lines hjerneskadede søn gav hende idéen til at starte virksomhed: Har hjulpet ham til at bedre liv og nu skal andre have samme mulighed

Annonce
Sydjylland For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Erhverv

DI-topchef vil skabe et stærkere produktionsdanmark

Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Vestjylland

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Sydjylland

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Annonce