Annonce
Østjylland

Forhøjet bundfradrag: Skat ved sommerhusudlejning i 2020

Arne B. Jepsen. Pressefoto
Annonce

Den ekstraordinære forhøjelse af det skattefrie bundfradrag ved udlejning af sommerhuse gennem et bureau giver en gennemsnitlig skattebesparelse på lige under 4000 kroner, men vil nok kræve intensiv udlejning resten af året.

Den nyeste politiske aftale om en sommerpakke betyder, at bundfradraget ved sommerhusudlejning i 2020 – og kun for i år – ekstraordinært forhøjes med 18.200 kroner – nemlig fra 41.800 kroner til 60.000 kroner. Dermed bliver sommerhusudlejning ligesom udlejning af helårsbolig via Airbnb eller lignende en særlig god forretning netop i år om end af to forskellige årsager.

Overskud ved udlejning af sommerhuse, der bruges både privat og til udlejning, beskattes som kapitalindkomst. Det betyder en marginalskat på mellem cirka 27 og 43 procent, idet den faktiske størrelse af marginalskatten afhænger af ejerens øvrige kapitalindkomst (renter mv.) herunder af, om den samlede nettokapitalindkomst er positiv eller negativ.

Overskuddet kan opgøres enten efter en regnskabsmetode – hvor overskuddet opgøres som forskellen mellem de faktiske lejeindtægter og de faktiske udgifter – eller efter en bundfradragsmetode.

Langt de fleste udlejere bruger bundfradragsmetoden. Den kræver nemlig ikke, at der føres et egentligt regnskab for udlejningen. Det skattepligtige resultat opgøres i stedet som 60 procent af den del af nettolejeindtægten inklusive betaling for el, gas, vand og rengøring, som overstiger et bundfradrag.

Størrelsen af dette afhænger af, om ejeren selv står for udlejningen, eller om denne sker gennem et dansk udlejningsbureau, som indberetter lejeindtægterne (efter fradrag af bureauprovision) til skattemyndighederne. I førstnævnte tilfælde udgør bundfradraget kun 11.500 kroner (2020), mens det i sidstnævnte altså nu udgør hele 60.000 kroner (2020).


Langt de fleste udlejere bruger bundfradragsmetoden. Den kræver nemlig ikke, at der føres et egentligt regnskab for udlejningen

Fra bloggen


Gevinsten ved forhøjelsen udgør under de givne forudsætninger et beløb på 3713 kroner og vil være præcis den samme ved en nettolejeindtægt på 60.000 kroner og alle beløb derover. Udlejere med en lavere lejeindtægt vil få en mindre – eller slet ingen – glæde af bundfradragsforhøjelsen. Bundfradraget for dem, der selv lejer ud, forhøjes ikke.

Om Arne B's blog

Med 40 år i revisionsbranchen er Arne B. Jepsen rådgivende revisor for kunder fra vidt forskellige brancher.

Specialet er rådgivning inden for skat, køb og salg af virksomheder samt generationsskifte.

Interessen går især i retning af de små og mellemstore virksomheder, da det særligt er herfra, at landets vækst skal komme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Trekantområdet rykker sammen

Annonce