Annonce
Storkøbenhavn

Folketinget skal beslutte lovgivning: Opslag af toplederjobs skal smide kvoter i skraldespanden

'Mulighed for at få alle samfundets resurser i spil, når begge køn kan søge offentligt opslåede toppositioner', sammenfatter KIBs formand Annette Piilgaard konferencen 'Alle Vinder'. Foto: GAB photography
For nylig har udviklingsprogrammet 'Kvinder I Bestyrelser' haft konferencen 'Alle Vinder' med henblik på offentlige opslag af alle relevante ledelses- og bestyrelsesstillinger opstillet mod kvoter. Det vil være en sejr for alle parter, mener KIB-formand Annette Piilgaard.

DANMARK: MeToo og ligestillingen florerer på sit ypperste i samfundet i dag, og nu har Folketinget mulighed for at bringe denne debat i en positiv retning ved at opslå alle ledelses- og bestyrelsesposter ved lov, hvilket vil smide de herskende kvoter i skraldespanden.

Resultatet kommer af KIB-Executive og Boards-konferencen 'Alle Vinder', hvor topledere fra erhvervsliv, Fagbevægelsens Hovedorganisation og DJØF samt ligestillings- og erhvervsordførere fra Folketinget søgte med KIB-medlemmer om at tænke i ny baner i håbet om at fremme flere kvinder i både ledelse og bestyrelser.

I en forespørgselsdebat i Folketinget blev emnet bragt på dagsordenen, hvor partileder fra Frie Grønne, Sikandar Siddique, forsøgte af få svar på følgende spørgsmål fra ligestillingsminister Mogens Jensen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S):

Annonce

Hvad vil regeringen gøre for at sikre ligestilling af kvinder i offentlige og private ledelser og bestyrelser?

Alle skal have lov til at søge

- Erhvervslederpanelet hældte stærkt mod kvoter. Det gjorde ordførerpanelet i overvejende grad også. De blev bakket op af talspersoner for de seks KIB-workshops, som fandt kvoter mest effektive. Der var bred erkendelse af, at Folketinget bliver svært at samle under denne agenda, siger Peter Horn, direktør og stifter af organisationen KIB.


Der var imidlertid også forståelse for, at den politiske enighed i Folketinget ikke kan bringe kvoterne i spil. Det kan til gengæld opslagene.

Peter Horn, direktør og stifter af organisationen KIB.


Under konferencen blev diskussionen om opslag af leder- og bestyrelsesposter hurtigt drejet i retning af et ønske om indførelse af kvoter.

Flere af de fremmødte topfolk fra erhvervslivet var fælles om denne enighed og fik stor støtte fra ligestillings- eller erhvervsordførere som Sikandar Siddique, Frie Grønne, Astrid Carøe (SF), Victoria Velasquez (EL) og Samira Nawa (R).

- Der var imidlertid også forståelse for, at den politiske enighed i Folketinget ikke kan bringe kvoterne i spil. Det kan til gengæld opslagene, fortæller Peter Horn.

Annonce

Der mangler noget

Konferencen og forespørgselsdebatten i Folketinget er en opfølgning på kampagnen 'Der mangler noget!'

Tidligere på året udfordrede KIB 10 store virksomheder deres manglende opfyldelse af deres måltal. Virksomhederne skal nemlig oplyse deres forholdstal mellem kvinder og mænd i ledelse og bestyrelser.

Denne kampagne viste sig at være en stor succes grundet en kreativ idé. Virksomhederne modtog nemlig en stor, hvor det fjerde ben var fjernet.

Virksomhedernes direktører og bestyrelsesformænd kan modtage denne stol, hvis de igen vil holde et møde med KIBs repræsentanter om, hvad der kan gøres for at bringe kvinderne frem i lyset i denne sammenhæng.

Aktiviteten vil fortsætte gennem 2021. Dog har Covid-19 forsinket mødeaktiviteterne.

Stolen med det manglende ben vakte betydelig opmærksomhed i danske medier. Foto: PR
Annonce
Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Annonce
Østjylland For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Annonce
Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Østjylland

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Erhverv For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Vestjylland

Offshore-møller har givet RG Rom Gummi vind i sejlene: - Vi håber at kunne åbne en afdeling i USA

Vestjylland

Søren V. Jensen vælger vækst på vestjysk: - Vi har ikke glemt, hvordan det var i 2008

Annonce