Annonce
Nordsjælland

Folk rystede på hovedet af Annette, da hun åbnede sin butik: Nu sælger hun i tonsvis

A.H. Modegarn i Kvistgård drives af mor og datter, Annette og Rikke Holm, som tilsammen langer rundt regnet to tons garn over disken årligt. Foto: Charlotte de la Fuente
40.000 nøgler eller på den gode side af to tons. Det er mængden, der på årsbasis langes over disken i Annette Holms butik i Kvistgård.

ERHVERV: 'Hvor er du åndssvag. Det kan sgu da ikke køre rundt i Kvistgård.'

Sådan lød dårligdommene fra Annette Holms bekendte, da hun for 38 år siden valgte at blive selvstændig. En tilværelse som ansat i sin mands snedkerfirma blev byttet ud med en tilværelse som butiksindehaver.

- Jeg tænker ofte på det, smågriner indehaveren af A.H. Modegarn, som for længst har gjort bekymringerne til skamme.

Annonce

Siden hun første gang slog dørene op, er omsætningen kun gået én vej, og det er op. Er omsætningen højere end én million kroner, bliver der spurgt af redaktionens udsendte, som ikke får nysgerrigheden stillet.

- Ork ja, svarer 74-årige Annette Holm.

- Det giver godt. Ellers havde jeg ikke stået her den dag i dag. Så havde jeg drejet nøglen for længst. Men jeg har ikke lyst til at oplyse de konkrete tal, tilføjer hun.

Selvom Rikke og Annette Holm går op og ned ad hinanden hver dag, opstår der sjældent gnidninger. Arbejdet har udelukkende bragt dem tættere på hinanden. Foto: Charlotte de la Fuente

Renæssance

I sit hjem i Kvistgård, som delvist er lavet om til butik, sælger Annette Holm garn i tonsvis. Til at hjælpe sig har hun datteren Rikke Holm, som er kommet med ombord undervejs. Planen er, at hun i fremtiden skal overtage virksomheden.

- Men jeg er slet ikke på vej til at stoppe. Jeg har det sjovt, og det går rigtig godt, så det er der ingen grund til, slår indehaveren fast.

Særligt i de seneste år har efterspørgslen været stigende. Ligesom surdejsbrødet har strikke-kundskaben fået en renæssance, og det har resulteret i et væld af nye kunder.

- Det er ikke, fordi der ingen kunder var tidligere. Faktisk tror jeg ikke, at omsætningen er faldet fra et år til et andet én eneste gang, siden jeg åbnede. Men vi bemærker selvfølgelig, at der kommer flere unge ind i vores butik, forklarer Annette Holm.

Dem, der rystede på hovedet, siger ikke rigtig noget længere. De kan nok se, at det er gået fint

Annette Holm, indehaver

Og sådan har det ikke altid været. Datteren Rikke husker, at kunderne næsten kiggede mistroisk på hende, da hun tilbød sin ekspertise, dengang hun for 15 år siden blev ansat.

- De troede ikke på, at en ung kvinde som mig kunne strikke. Den reaktion tror jeg ikke, nogen unge medarbejdere i en garnbutik ville møde i dag, smiler Rikke Holm, som er uddannet kok, men som på grund af fødevarerallergi så sig nødsaget til at skifte branche.

Annonce

Udvidelse

Annette og Rikke Holm sælger primært garn af mærket Sandnes, som de er stor-importør af. Indehaveren anslår, at de køber og videresælger på den gode side af to tons årligt - det svarer til rundt regnet 40.000 garnnøgler.

Det er i de kolde måneder, at garnsalget går bedst, fordi folk er mere indenfor og ser bedre mening i at strikke varme uldtrøjer. Foto: Charlotte de la Fuente

- Hele vores kælder er fyldt op til bristepunktet. Vi får normalt tre eller fire kasser hver uge. Der er ti kilo i hver. Men når vi kommer til efteråret, er det nærmere otte eller ti kasser om ugen.

Selvom virksomheden er vokset kontinuerligt, hviler Annette og Rikke Holm ikke på laurbærrene. For som den yngste af de to har Rikke sat sig for at skabe en kundebase, som strækker sig langt ud over kommunegrænserne.

Ambitionen er således, at A.H. Modegarn skal sælge garn på Fyn og i Jylland. Det skal ske ved hjælp at butikkens webshop, som dog endnu ikke har fået tilstrækkeligt med luft under vingerne.

- Lige nu er det under ti procent af vores omsætning, som kommer fra online salg. Men vi har mange, som orienterer sig på webshoppen, inden de kommer herind, siger Rikke Holm, som nu har tænkt sig at skrue op for markedsføringen.

- Forhåbningen er, at salget på vores webshop vokser sig så stort, at forretningen kan overleve alene på det. Ikke fordi vi planlægger at lukke - det gør vi slet ikke. Det er udelukkende for at ligge den del til virksomheden.

Annonce

Tro på egne evner

Dog kan det være svært at finde tid. Både Rikke og Annette Holm har deres daglige gang i butikken, som i gennemsnit betjener 40 kunder dagligt, hvoraf hovedparten kommer fra Helsingør og omegn.

- Det er dem, jeg brænder for. Jeg elsker at stå i butik, så alt det på nettet - det efterlader jeg til min datter. Imens hopper jeg rundt herinde, griner Annette Holm, som priser sig lykkelig for, at hun for 38 år siden valgte at ignorere sine kritikere og i stedet tro på egne evner.

- Jeg havde stået i butik i det meste af mit liv, så jeg vidste, at har man en vare, som folk vil have, så skal de nok komme. Også selvom man har adresse i Kvistgård. Tænk, hvis jeg havde ladet det stige mig til hovedet. Så havde jeg ikke haft den her butik i dag.

- Dem, der rystede på hovedet, siger ikke rigtig noget længere. De kan nok se, at det er gået fint, smiler Annette Holm.

Annonce
Annonce
Erhverv

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Annonce
Fyn

Konferencecentre forventer nyt rekordår

Annonce
Erhverv

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Nordsjælland

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Fyn For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Erhverv

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Sydjylland

"Det viste sig at være helt nødvendigt med en oprydning": Spildevandsselskab har sagt farvel til top-direktør

Fyn

Sydfynsk cykelhandler i stort gear: Største overskud nogensinde

Annonce