Annonce
Erhverv

Hoteldirektører: Vi kommer til at se flere hybridkurser, men det giver stadig mening at mennesker mødes

Mange bolde i luften i Vingsted. Det har dog stadig lange udsigter, før det igen kan lade sig gøre. Foto: Vingsted
Hybridkurser og mere frisk luft er en del af nytænkningen hos tre kursus- og konferencecentre oven på et år med en viruskrise.

TREKANTOMRÅDET: Det er nok slut med de store konferencer og gigantfester med op til 1500 deltagere oven på coronapandemien, erkender Mette Ravn, direktør for Vingsted, en af de helt store aktører på kursus- og konferenceområdet.

Her har man haft åben under hele coronakrisen trods dens mange restriktioner, og man har taget de gode ting og erfaringer med sig fra det seneste år.

- Vi skal sikre trygge møder for vores kunder, og det vil vi uanset lovkrav i fremtiden fortsat gøre med fokus på rengøring, høj hygiejnestandard og afstand. Og vi har lært, hvornår det giver mening for kunderne at holde fysiske og digitale møder.

Annonce

- Nogle møder klares bedst digitalt, men der kan også være hybridmøder, hvis man mødes fra hele landet, og nogle så er med virtuelt. Dem tror jeg, at der er en stor fremtid i, så jeg tror ikke, at branchen bliver lukket ned på det her område, siger Mette Ravn og tilføjer:

- Kunderne vil mødes på en måde, der giver merværdi, og det giver stadig god mening, at mennesker mødes fysisk. Det gode ved krisen er jo, at vi har fundet ud af, at vi ikke partout altid behøver at mødes, hvis man er midt i et projekt, eller der er for lang geografisk afstand.

Klar til ketchup-effekt

Mette Ravn tror på en ketchup-effekt oven på de mange restriktioner.

- Så trænger folk til at mødes med kollegerne, så der vil komme mange mindre møder, og her har vi den fordel, at vi har masser af plads, mens det nok vil knibe mere for det lille, intime butikshotel, der ligger inde i byen.

- Der vil blive fokus på frisk luft og mange kvadratmeter både inde og ude, og der har vi her i området ligesom Munkebjerg og Hotel Koldingfjord en fordel med naturen omkring os, forklarer Vingsted-direktøren.

Annonce

Længes efter fysisk møde

René Aarby Sørensen, administrerende direktør for Munkebjerggruppen, der ejer Munkebjerg Hotel, tror, at der vil komme gang i kurser og konferencer til efteråret, når alle er blevet vaccineret.

- Så vender samfundet tilbage til normalen. Jeg tror ikke, at afstandskravene betyder så meget mere, og jeg håber ikke, at vi skal bære mundbind. Hos os vil der være en højere standard for hygiejne og rengøring med afspritning af overflader, fortæller René Aarby Sørensen og fortsætter:

Tre konferencehoteller i Trekantområdet

Hotel Koldingfjord har 12 mødelokaler med plads til 200-300 personer, Munkebjerg Hotel ved Vejle har som femstjernet konferencehotel en kapacitet på op til 720 deltagere, Vingsted er et firestjernet konferencecenter og et trestjernet hotel og kan huse op til 1500 konferencegæster.

- Vi har allerede de første bookinger i efteråret fra kunder, der plejer at komme her, og her i foråret har vi haft en del møder med op til fem personer.

- Jeg tror, folk længes efter at mødes igen. De er trætte af at sidde bag en skærm til et møde i otte timer, og jeg tror da nok, at vi igen kan komme op på møder med 200-300 mennesker, men nok ikke med deltagelse fra USA og Japan i efteråret, for jeg tror ikke, luftfartstrafikken kommer i gang i år, siger René Aarby Sørensen, der har haft Munkebjerg Hotel åben under hele pandemien.

Annonce

Hybrid bliver mainstream

Hybridmøderne bliver fremadrettet mere mainstream, mener Peder Madsen, administrerende direktør på Hotel Koldingfjord, der har været lukket i to omgange under pandemien.

- Der vil blive flere møder, hvor folk sidder ude omkring, og derfor har vi valgt at investere over en million kroner i streamingudstyr, så folk kan koble sig på konferencen.


Vi skal sikre trygge møder for vores kunder, og det vil vi uanset lovkrav i fremtiden fortsat gøre med fokus på rengøring, høj hygiejnestandard og afstand. Og vi har lært, hvornår det giver mening for kunderne at holde fysiske og digitale møder.

Mette Ravn, direkør, Vingsted


- Vi tror på, at vores kunder får flere og flere individuelle behov, så vi skal være klar med flere fleksible ordninger med hensyn til forplejning og forsamlinger. Vi skal have ekstra runder med rengøring, blandt andet aftenrengøring, og jeg har lige bestilt 45 standere til spritdispensere, for håndsprit er en af de ting, der vil blive ekstra efterspurgt.

- Og så skal vi holde udendørs møder og udnytte den fantastiske natur og den friske luft, vi har her – det kan være som walk and talk, hvor man går to og to sammen, siger Peder Madsen, der blandt andet har brugt lukkeperioden på at sende personalet på et sundhedskursus.

https://modules.wearehearken.eu/jfm-erhvervplus/embed/7330.js
Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce