Annonce
Erhverv

Flere ældre giver øget vækst: Tiden og effektive ansatte arbejder for Vendlet

Effektivitet og fleksibilitet giver øget vækst i Vendlet, hvor ejeren og direktøren gerne agerer model i det vendbare lagen. Foto: Carsten B. Grubach
Flere ældre giver øget vækst i velfærdsteknologi.

AABENRAA: Han er fysioterapeut, direktør, designer, forretningsudvikler og ejer. Peter Maindal har siden 2010 med succes stået bag Vendlet, som han dengang købte af familien Buus.

Den havde siden 1970’erne, da Christian Buus udviklede Vendlet, verdens første elektroniske vendelagen, til sin handicappede datter, drevet firmaet af samme navn.

Peter Maindal, der i dag gerne lægger sig i sengen for at vise, hvad Vendlet kan, så de mange muligheder i velfærdsteknologien, flyttede firmaet fra Aalborg til Aabenraa, har siden designet og udviklet flere hjælpemidler og skabt en god forretning - bl.a. via en effektiv personalepolitik, hvor medarbejderne skal kunne flere slags opgaver. Og det har givet det bedste regnskabsresultat i de seneste fem år. I regnskabsåret 2020 blev overskuddet mere end fordoblet fra 937.275 kroner til 2,5 millioner kroner før skat.

Annonce

- Det har det gjort trods corona. For alt lukkede jo ned, men så begyndte det at gå fremad og rigtig stærkt fra maj. Så havde det ikke været for corona, havde vi vækstet endnu mere, pointerer Peter Maindal.

- Vi oplevede nedgang i Holland, hvor vi har et datterselskab med to ansatte og ellers er stærkt på markedet, men vi har så haft stor vækst i Australien. Og siden har efterspørgslen været meget bred. Men vi måtte udsætte aktiviteter og kunne ikke deltage i messer under corona, så vi havde jo solgt meget mere, hvis den ikke havde været her.

Effektive ansatte

De 20 ansatte i Vendlets hovedsæde i Egelund i Aabenraa løber både stærkt og arbejder effektivt.

- Vores fysioterapeuter og ergoterapeuter er også sælgere, og de kører i vores biler med vores udstyr, som de så kan vise frem for kunderne. Vi har også meget gratis undervisning for vores kunder, som hovedsageligt er det offentlige, fortæller direktøren, der med årene selv har udviklet lejrings- og støttepuder samt madrasser, som kan gøre livet og sengelejet lettere for gamle, syge og plejepersonale.

- Havde det ikke været for corona, havde vi vækstet mere, siger Peter Maindal. Foto: Carsten B. Grubach

Kundegruppen vokser, fordi folk bliver ældre, og der bliver flere og flere sengeliggende, som kan drage fordel af teknologien. Og der bliver færre og færre mennesker til at tage sig af de ældre, de syge og de svage.

Delkomponenter og stumper til velfærdsteknologien købes hos danske leverandører, som af forretningsmæssige hensyn holdes hemmelige, og samles så og monteres i Aabenraa, inden de sendes videre til ind-og udland.

De største markeder findes ud over Holland i England og Norge, men Vendlet har helt opgivet det tyske marked, selv om der umiddelbart er et stort kundepotentiale syd for grænsen.

Vendlet

Det elektroniske vendesystem Vendlet er et hjælpemiddel til forflytning og vending i sengen. Vendelagnet gør det muligt skånsomt at forflytte en person til rygleje, sideleje eller bugleje, samt forflytte højere op eller sideværts i sengen uden at overanstrenge personale eller pårørende. Samtidigt forbedres den sengeliggendes plejekvalitet og komfort, og risikoen for vævsskader mindskes.

- Der er et alt for rigidt system i Tyskland, hvor systemet slet ikke er rettet mod velfærdsteknologi. Man skal således først have et såkaldt Hilfsmodelnummer. Vi har haft det tysk datterselskab, men opgivet det hele, fortæller Peter Maindal.

Vores fysioterapeuter og ergoterapeuter er også sælgere, og de kører i vores biler med vores udstyr, som de så kan vise frem for kunderne.

Peter Maindal, Vendlet

Han slår i sine salgsargumenter for Vendlet, der også kaldes rullelagen, el-lagen, motoriseret vendelagen og automatisk vendesystem på et forbedret arbejdsmiljø med færre sygedage og bedre trivsel samt bedre plejekvalitet med færre tryksår og vævsskader og dermed øget livskvalitet.

Vendlet satser samtidig på videndeling og sundhedsmæssig uddannelse. Virksomheden har seminarer om søvn, lejring, demens, palliation mv.Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Annonce
Erhverv

Klumme: Familieoverdragelse af fast ejendom kan fremover ske efter en +/-20%-regel

Annonce
Erhverv

Klumme: Højt afkast til lav risiko - undervurderer du også din tidshorisont?

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Juryen måtte skride til afstemning for at finde en vinder: Cane-Line er Fyns bedste til vækst

Erhverv

Klumme: Ønskelisten til den danske investorkultur

INSPIRATIONSPRISEN

Torben Larsen viser vejen i kampen mod mangel på arbejdskraft: Derfor fortjener han Inspirationsprisen

Østjylland

Ny bog guider: Sådan undgår du, at din klimatale bliver tom snak

INSPIRATIONSPRISEN

Jesper Refning modtager Inspirationsprisen på Fyn: Han tror på mennesket og sætte kollegerne fri til at lede selv

Erhverv

Fynsk cannabisfabrik bryder lydmuren - Lægemiddelstyrelsen godkender første danske produkt

Annonce